بیمه تکمیلی بازنشستگان | بیمه بازنشستگان

خبر مهم درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان | تغییرات بزرگ بیمه تکمیلی این بازنشستگان

صندوق بازنشستگی کشوری به دنبال تغییر شرایط فراهم کردن خدمات بیمه درمان تکمیلی برای کارکنان بازنشسته دولت است. هدف از اعمال تغییرات جدید چیست؟ در ساختار جدید نحوه دسترسی کارمندان بازنشسته به خدمات درمان تکمیلی چگونه خواهد بود؟

خبر مهم درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان | تغییرات بزرگ بیمه تکمیلی این بازنشستگان
کدخبر : 11087
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

به منظور ارتقاء خدمات رفاهی در بخش درمان و کاهش هزینه‌های درمانی برای بازنشستگان امکان بهره‌مندی از  بیمه تکمیلی بازنشستگان وجود دارد. خدمات بیمه تکمیلی بازنشستگان به صورت جبران بخشی از هزینه‌های درمانی بیمه شدگان است.صندوق بازنشستگی برای جبران و پرداخت بیشتر هزینه های درمان به  بازنشستگان طرح بیمه تکمیلی بازنشستگان را اجرایی کرده است.بسیاری از بازنشستگان از این طرح ناراضی هستند و معتقدند بیمه تکمیلی بازنشستگان از کارایی لازم برخوردار نیست. در ادامه به آخرین خبر از بیمه تکمیلی بازنشستگان می پردازیم.

بیمه تکمیلی بازنشستگان

دسترسی کارمندان بازنشسته دولت به بیمه درمان تکمیلی در حال تغییر است. در ۱۲ سال گذشته صندوق بازنشستگی کشوری این خدمات را فراهم کرده است اما در شرایط کنونی قرار است این خدمات به دستگاه‌های مربوطه محول شود.

صندوق بازنشستگی کشوری بالغ بر ۱٫۶ میلیون مستمری بگیر دارد و از ۱۲ سال پیش این صندوق تسهیل‌گر دسترسی کارکنان سابق دولت به خدمات درمان تکمیلی محسوب می‌شود.

به نظر می‌‎رسد افزایش هزینه‌های درمانی و محدودیت‌های مالی باعث شده است تا این صندوق درصدد اجرای بخشی از قانون مدیریت خدمات کشوری برآید که تا امروز اجرا نشده است.

به موجب ماده ۸۵ از قانون مدیریت خدمات کشوری، هر دستگاه دولتی ملزم است تا برای کارکنان شاغل و بازنشسته خود امکان دسترسی به خدمات درمان تکمیلی را فراهم کند.

با وجود این تکلیف قانونی اما در عمل رویه واحدی برای دسترسی کارکنان بازنشسته هر دستگاه به خدمات بیمه درمانی وجود ندارد.

در این رابطه پیگیری‌ها از صندوق بازنشستگی کشوری نشان می‌دهد که هرکدام از دستگاه‌های دولت براساس بودجه‌ای که در اختیار دارند برای تامین خدمات درمان تکمیلی بازنشستگان خود اقدام می‌کنند.

به صورت مشخص در این روال برای جمعیت پر شماری مثل گروه ۸۰۰ هزار نفری بازنشستگان وزارت آموزش و پرورش، امکانات دسترسی به خدمات درمان تکمیلی یک معضل محسوب می‌شود.

از همین رو از حدود یک ماه پیش، صندوق بازنشستگی کشوری مکاتباتی را با هیات دولت انجام داد تا مسئولیت خرید خدمات درمان تکمیلی تا حد ممکن به دستگاه‌های مربوطه محول شود.

درحال حاضر ۱۹ وزارتخانه در ایران وجود دارد و شمار قابل توجهی از کارکنان شاغل در ادارات و سازمان‌های مربوط به این وزارتخانه‌ها، تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری قرار دارند.

به نظر می‌رسد در ساختار جدید صندوق بازنشستگی کشوری، قصد دارد تا به صورت محدودتر از گذشته تامین کننده خدمات درمان تکمیلی آن گروه از بازنشستگانی باشد که از طرف دستگاه استخدامی ، تمهیداتی برای بیمه تکمیلی آنها درنظر گرفته نشده است.

بیمه تکمیلی بازنشستگان

حسن صادقی گفت: بانک رفاه برای کارگران است و دولتی نیست؛ این بانک در سال ۳۹ با نام بانک رفاه کارگشایی کارگران صندوق بیمه‌های اجتماعی کارگران شکل گرفت تا بتواند برای کارگران کارگشایی کند. تا بعد از انقلاب صفر تا صد این بانک برای کارگران بود و از طریق آن صاحب مسکن شدند.

حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در این نشست گفت: مشکل افزایش حقوق بازنشستگان سایر سطوح حل شد و کسانی که در احکام خود ارقامی را اشتباه می‌بینند به شعبه مراجعه کنند تا اختلافات حل شود. 

وی به پیگیریِ ۲۵درصد همسان‌سازیِ حقوق بازنشستگان اشاره کرد و گفت: حقوق ۹۰۰هزار نفری که احکام آن‌ها در عید ۱۴۰۰ مورد بازبینی قرار گرفت، مبتنی بر پایه حقوق ۱۴۰۰ است. برای این ۹۰۰هزار نفر چیزی حدود ۶۲۵ تا ۶۷۰ هزار تومان باید اضافه شود. ما در این خصوص با رئیس سازمان تأمین اجتماعی جلسه‌ای برگزار کردیم و ایشان این موضوع را به بعد از ثباتِ وضعیتِ سازمان موکول کردند. 

صادقی در انتقاد از جرح و تعدیل قوانین کار و تأمین اجتماعی گفت: تجربه نشان داده آنچه به عنوان اصلاح قانون کار و تأمین اجتماعی عنوان می‌شود به نفع کارگران و بازنشستگان نیست و هر ماده‌ای که جرح و تعدیل شده به ضرر کارگران و بازنشستگان بوده است. اگرچه قانون کار بعد از انقلاب به لحاظ شکلی به نفع کارگران است اما متأسفانه اجرایی نمی‌شود، بنابراین ناکارمدتر از قانون کار پیش از انقلاب عمل می‌کند. 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به تعهداتی که دولت بر دوش سازمان تأمین اجتماعی گذاشته اشاره کرد و گفت: دولت با آوردنِ گروه‌های مختلف پای سفره‌ی سازمان تأمین اجتماعی بار تعهدات این سازمان را اضافه کرده اما خود به تعهداتش عمل نمی‌کند. در واقع دولت وظیفه‌ی حاکمیتی خود را برعهده‌ی سازمان تأمین اجتماعی گذاشته است، درحالیکه این وظیفه‌ی حاکمیتی دولت است. حالا که سازمان تأمین اجتماعی قرار است این وظیفه را بر دوش بگیرد دولت باید تعهدات خود به سازمان را پرداخت کند. اگر دولت به تعهد خود عمل می‌کرد ما نباید ۴۲۰هزار میلیارد تومان از دولت بدهی داشتیم. 

صادقی در ادامه نسبت به واگذاری بانک رفع کارگران انتقاد کرد و گفت: دولت از طرفی گروه عظیمی را به استناد ماده ۲۹ قانون اساسی پایِ سفره‎ی تأمین اجتماعی می‌آورد و از طرفی دیگر به استناد اصل ۴۴ و ۴۳ قانون اساسی به دنبال خصوصی کردنِ بانکهاست اما می‌خواهد بانک رفاه را دولتی کند! 

به گفته‌ی صادقی؛ بانک رفاه برای کارگران است و دولتی نیست؛ این بانک در سال ۳۹ با نام بانک رفاه کارگشایی کارگران صندوق بیمه‌های اجتماعی کارگران شکل گرفت تا بتواند برای کارگران کارگشایی کند. تا بعد از انقلاب صفر تا صد این بانک برای کارگران بود و از طریق آن صاحب مسکن شدند. 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری می‌گوید: تأمین اجتماعی یک سازمان عمومی غیر دولتی است که سرمایه‌دارانِ آن کارگران شاغل و بازنشسته هستند. 

صادقی می‌گوید: در سال۵۸ شورای انقلاب بانک‌ها را ملی اعلام کرد و چون شناختی از بانک رفاه نداشت با این بانک هم همین رفتار را کرد. از آن مقطع اعتراضاتی به این قضیه می‌شود و تا سال ۶۷ این مجادله ادامه پیدا کرد. در سال ۶۷ که قانون الزام ایجاد شد همه رأی دادند که بانک رفاه متعلق به سازمان تامین اجتماعی و برای کارگران است. در دولت آقای هاشمی این موضوع که بانک رفاه متعلق به کارگران است محقق شد. 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه