رتبه بندی فرهنگیان | افزایش حقوق معلمان

ابهام در اجرای رتبه‌بندی فرهنگیان

رتبه‌بندی معلمان از اوایل دهه ۹۰ مطرح شد و پس از یک دهه کش‌و‌قوس و حتی اجرای بخش‌هایی از قانون مدیریت خدمات کشوری با نام رتبه‌بندی معلمان، این لایحه در آخرین روزهای دولت دوازدهم به مجلس ارسال و پس از تصویب در مجلس برای اعلام نظر شورای نگهبان ارسال شد.

ابهام در اجرای  رتبه‌بندی فرهنگیان
کدخبر : 5053
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

طرح رتبه بندی فرهنگیان دغدغه‌ای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی فرهنگیان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی فرهنگیان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی فرهنگیان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی فرهنگیان می پردازیم.

رتبه بندی فرهنگیان

سرنوشت اجرای رتبه‌بندی معلمان از سال ۱۴۰۰ یا ۱۴۰۱ محل پرسش بسیاری از فرهنگیان است.

شورای نگهبان با اعمال اشکالاتی، لایحه رتبه‌بندی معلمان را برای رفع ابهامات به مجلس فرستاد. برخی از نمایندگان مجلس بر این باورند مشکل اصلی در بازگشت لایحه رتبه‌بندی از شورای نگهبان به مجلس، ایراد اصل ۷۵ و تأمین بار مالی است که باید بین مجلس و دولت روی نوشتن موارد این قانون توافق نظر حاصل شود.

شورای نگهبان در اشکال به ماده ۵ لایحه رتبه‌بندی معلمان ذکر کرده است: با توجه به اینکه تغییرات ایجاد شده نسبت به لایحه، منجر به افزایش بار مالی اجرای مصوبه خواهد شد، مغایر اصل ۷۵ قانون اساسی شناخته شد.

هم‌اکنون کمیسیون آموزش مجلس در حال بررسی ابهامات و اشکالات لایحه رتبه‌بندی معلمان است و بهارستانی‌ها بر این باورند که تامین بار مالی چالش‌برانگیز شده است؛ پیش از این‌ حسین عرب اسدی، معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور درباره رتبه‌بندی معلمان گفته بود: یکی از نکاتی که دولت اعلام کرده این است که برای تغییرات فعلی برای امسال اعتبار پیش‌بینی نشده است و در بودجه سال آینده برای اجرای رتبه‌بندی ۲۵ هزار میلیارد تومان لحاظ شده و از ابتدای سال آینده اجرا می‌شود.

یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش نیز در جدیدترین اظهار نظر خود در نوشهر درباره رتبه‌بندی معلمان گفته بود: برای اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان ۲۶ هزار میلیارد تومان اعتبار پایدار پیش‌بینی شده و از سال آینده نیز قطعاً اجرایی می‌شود.

هم‌اکنون سرنوشت اجرای رتبه‌بندی معلمان از سال ۱۴۰۰ یا ۱۴۰۱ محل پرسش بسیاری از فرهنگیان است.

مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در اینباره در توییتر نوشته است: «دولت و مجلس مصمم به تحقق لایحه رتبه‌بندی معلمان هستند.

 بودجه رتبه‌بندی سال آینده در لایحه ۱۴۰۱ آمده است.

دولت می‌گوید برای امسال، رتبه‌بندی در قالب دیون پرداخت خواهد شد.

راهکار مسئله، صداقت و شفافیت مسئولان و صبر، واقع بینی و بصیرت معلمان است.»

با این وجود وزیر آموزش و پرورش شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی از جلسه روز یکشنبه در دولت برای رفع ایراد تأمین مالی رتبه‌بندی معلمان برای ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ خبر داد.

او یادآور شد: در بودجه سال ۱۴۰۰ اعتباری را برای رتبه‌بندی معلمان تأمین نکرده بودند و منبع مالی موجود در بودجه ناپایدار است و درآمدی ندارد، گفت: شورای نگهبان به لایحه رتبه‌بندی معلمان اشکال اصل ۷۵ وارد کرده است.

رتبه بندی فرهنگیان

به گفته رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، حداقل حقوق معلمان ۸ میلیون و ۸۰ هزار تومان و حداکثر حقوق آن‌ها کمی بالاتر از ۱۶ میلیون تومان خواهد شد.

اما ۲۰ روز پیش لایحه رتبه بندی معلمان از شورای نگهبان برای رفع ایرادات به مجلس برگشت. طبق مصوبه مجلس رتبه بندی معلمان در سال، ۲۵ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد و اجرایی شدن آن از شهریور ماه یعنی برای ۶ ماه دوم امسال؛ ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه می‌خواهد.

وزیر آموزش و پرورش می‌گوید در قانون بودجه سال گذشته، اعتبار ناپایدار از فروش املاک مازاد برای این طرح قرار داده بودند که این املاک به فروش نرفته و اعتبار آن پایدار نشده است.

با نهایی شدن این طرح، حقوق معلمان از حداقل ۴ تا حداکثر ۸ میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، گفت: اصل هفتاد و پنج قانون اساسی که به بار مالی لایحه اشاره دارد یکی از ایرداتی است که شورای نگهبان به لایحه رتبه‌بندی معلمان گرفت که مجلس در تلاش است با کمک دولت این ایرادات را برطرف کند.

احمد حسین فلاحی، ادامه داد: دولت قبل برای لایحه رتبه بندی معلمان ٥٢٠٠ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفت که کافی نبود، لذا باید از همان ردیف بودجه‌ای به اعتبارات لایحه اضافه شده و منابع جدید از سوی دولت دیده شود.

 احمد حسین فلاحی با اشاره به آخرین وضعیت لایحه رتبه‌بندی معلمان، گفت: لایحه رتبه‌بندی معلمان حدود یک ماه گذشته در مجلس به تصویب رسید تا بخش عمده‌ای از دغدغه‌های این قشر برداشته شود، اما اخیرا شورای نگهبان به آن ایراداتی وارد کرد و لایحه مذکور را مجدد به مجلس فرستاد تا این ایرادات رفع شود.

وی ادامه داد: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، اصلاحاتی را در لایحه رتبه‌بندی معلمان انجام داد که شورای نگهبان، به آن ایراد اصل هفتاد و پنجی وارد کرد حال اگر رئیس کمیسیون بتواند نظر دولت را در خصوص این اصلاحات و تامین بار مالی جلب کند، مشکلی ایجاد نخواهد شد در غیر این صورت اصلاحات کمیسیون حذف و لایحه اصلی دولت به تصویب خواهد رسید.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، ادامه داد: دولت قبل برای لایحه رتبه بندی معلمان ٥٢٠٠ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفت که کافی نبود، لذا باید از همان ردیف بودجه‌ای به اعتبارات لایحه اضافه شده و منابع جدید از سوی دولت دیده شود.

رتبه بندی فرهنگیان

فلاحی، ترفیع جایگاه معلمان و تامین و معیشت این قشر را دو هدف اصلی لایحه رتبه بندی دانست و گفت: باید تلاش کرد جایگاه معلم به عنوان کسی که تربیت جامعه را بر عهده دارد با کارمند متفاوت باشد و در این راه، معلمان باید بتوانند با آرامش فکری به ارائه خدمت بپردازند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: برای اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار پایدار پیش بینی شده و از سال آینده نیز قطعاً اجرایی می‌شود.

یوسف نوری در حاشیه بهره‌برداری دبیرستان ۱۲ کلاسه در نوشهر با اشاره به چالش‌های آموزش مجازی در دوران کرونا و پسا کرونا در کشور اظهار داشت: آموزش مجازی مکمل است به عنوان برنامه و درس اصلی نیست بلکه در برنامه درسی به عنوان مکمل برنامه اصلی است، لذا اولیاء فرزندان خود را به سمت آموزش حضوری و حضور در مدرسه سوق بدهند.

وی افزود: متاسفانه در دوران کرونا وپسا کرونا اولین جایی که بازگشایی می شود مدارس بودند و آخرین جایی هم که تعطیل می شود مدارس است و سویه امیکرون ضرر آنچنانی برای دانش آموزان نداشته البته به صورت سرما خوردگی بوده و کل دنیا هم با این سویه مواجه هستند ولی مدارس را تعطیل نکردند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تقریباً ۲ سال است که مدارس باز نشده اند و بچه ها درحال خو گرفتن با این روش هستند، تصریح کرد: از مکمل حضوری و مجاز برای عقب ماندگی و جبران جاماندگی ها استفاده شود و دانش آموزان نیاز  به آموزش حضوری دارند.

نوری از آمادگی معلمان برای برگزاری کلاس‌های حضوری خبر داد و یادآورشد: معلمان وقتی  آموزش مجازی تدریس می کنند کارشان مضاعف می شود و در کلاس حضوری بهتر می‌توانند آموزش بدهند.

وی در خصوص رتبه بندی معلمان در سال آینده افزود: به دلیل ناقص بودن لایحه دولت دوازدهم و پوشش ندادن انتظارات فرهنگیان، موجب شد تا اجرای نظام رتبه بندی به تاخیر بیافتد اما ما در دولت سیزدهم مصمم هستیم تا در کوتاهترین زمان این مشکلات وچالش‌ها را برطرف کنیم.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در نخستین گام برای رتبه بندی معلمان و اجرای این نظام در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار پایدار پیش بینی شد و  براساس آن می‌توانیم سال آینده این طرح را  اجرا کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه