حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

خبر خوش دولت به بازنشستگان کشوری | 90 درصد بازنشستگان حقوقشان افزایش می یابد

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در تشریح جزئیات گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه گفت: افزایش حقوق بازنشستگان تا ۹۰ درصد شاغلان طی سه سال در بودجه پیش‌بینی شده است.

خبر خوش دولت به بازنشستگان کشوری | 90 درصد بازنشستگان حقوقشان افزایش می یابد
کدخبر : 22086
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

 با توجه به روال هر سال حقوق بازنشستگان اوایل سال جدید کمی افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان همانند سایر حقوق به صورت ماهانه پرداخت می شود. مجلس با افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1402 موافقت کرده است و طبق خبر های اخیر به دست آمده درباره حقوق بازنشستگان و میزان افزایش آن مشخص شده است. اخبار منتشر شده از کمیسیون تلفیق حاکی از آن است که حقوق بازنشستگان بالاخره امسال افزایش و همسان‌سازی اجرایی خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در تشریح جزئیات گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه گفت: افزایش حقوق بازنشستگان تا ۹۰ درصد شاغلان طی سه سال در بودجه پیش‌بینی شده است.

در جلسه علنی روز چهارشنبه (۲۹ آذرماه) مجلس شورای اسلامی، بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار قرار گرفت و محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، گزارش این کمیسیون را درباره لایحه بودجه قرائت کرد.

وی در تشریح جزئیات این گزارش اظهار داشت: دولت در لایحه درخصوص پیش بینی درآمد براساس اصول پایه درآمدی سنوات قبل و منطبق با فروضات متداول بودجه نویسی و با رعایت سیاست‌های برنامه هفتم توسعه ارقام قابل وصولی را پیش بینی کرده است که از پایداری بیشتری برخوردار است.

مفتح در ادامه اضافه کرد: احکام پیش بینی شده اکثرا دارای رویکرد بودجه‌ای است و از اصلاح قوانین دائمی پرهیز شده است.

وی بیان داشت: در گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ رشد حقوق و مزایای کارکنان دولت و حقوق بازنشستگان به میزان ۱۸ درصد از فروضات بودجه پیشنهاد شده است که به صورت متوسط (نزولی پلکانی) جهت رعایت عدالت پیش بینی شده است.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یادآورشد: باتوجه به افزایش حقوق بازنشستگان تا سقف ۹۰ درصد شاغلان طی سه سال و در سال اول ۴۰ درصد منابع الزام برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان در اصلاحیه پیش بینی شده است.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس اظهار کرد: رئیس سازمان برنامه و بودجه در زمان بررسی کلیات بودجه هر چه نمایندگان خواستند و گفتند، قبول کرد و حتی حاضر شد کتبا هم متعهد به اجرای برخی تصمیمات در مورد بازنشستگان شود اما باز هم نمایندگان به کلیات رأی منفی دادند.

وی افزود: در اصلاحیه لایحه بودجه منابع اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شده و مقرر شده تا ۵۰ همت از منابع درآمدی که بنا بود از محل افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده برای پروژه های عمرانی هزینه شود به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اختصاص یابد.

نوروزی خاطرنشان کرد: نمایندگان نباید هزینه‌های جدید در لایحه بودجه برای دولت بتراشند زیرا این هزینه ها موجب افزایش کسری بودجه در نتیجه افزایش تورم خواهد شد، نمایندگان باید لایحه بودجه دولت را ساماندهی کرده و بر اجرای آن نظارت دقیق داشته باشند.

حقوق بازنشستگان و فرهنگیان در سال ۱۴۰۳ چقدر می شود؟

به گزارش سلام نو به نقل از مهر، داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه در یک برنامه تلویزیونی در پاسخ به این سوال که برنامه دولت برای برطرف شدن ایرادات مجلس به لایحه بودجه ۱۴۰۳ چه هست گفت: امروز ما لایحه بودجه را بر اساس اصلاحیه ماده ۱۸۲ آیین نامه داخلی مجلس بردیم که در سال جاری برای اولین بار لایحه در دو قسمت عرضه می‌شود یک بار منابع و سقف منابع و احکام و بار دیگر هم مصارف و اعتبارات و توزیع اعتبارات بین دستگاه‌ها به نظر می‌رسد با اینکه نمایندگان محترم خودشان در واقع این اصلاح را در آیین نامه داخلی انجام دادند و دولت را تکلیف کردند که دو مرحله‌ای بودجه را تنظیم کند، ولی همان ذهنیتشان با این روش دو مرحله‌ای در واقع عادت ندارد با اینکه ما در مرحله اول منابع را بردیم و جزئیات منابع را توضیح دادیم سقف منابع در حوزه درآمدهای نفتی درآمدهای مالیاتی درآمد حاصل از واگذاری اموال دولت درآمد حاصل از واگذاری سهام شرکت‌ها خب ما این‌ها را جزئیاتش را به صورت کامل همانگونه که برای ما تکلیف شده عرضه کردیم.

ابهام در محل مصارف بودجه

دوستان مجلس در خصوص این اعداد و ارقام خیلی مذاکره‌ای ندارند و فقط نگرانی‌شان این است که می‌گویند مصارف کجاست آیا ما در حقوق بازنشستگان چه تدبیری داریم آیا در مورد اعتبارات مربوط به فرهنگیان یا ایثارگران چه می‌خواهیم بکنیم و آیا در خصوص نیازهای بخش به عنوان مثال کشاورزی یا خرید تضمینی گندم چه می‌خواهیم بکنیم یعنی عمدتاً ذهن نمایندگان محترم درگیر مصارف است و طبیعی هم هست، چون نمایندگان تصورشان بر این است که منابع قطعی حاصل می‌شود حالا در مورد مصارف باید بحث کنیم که ما البته مخالفتی با این موضوع نداریم.

رشد ۱۸.۲ درصدی بودجه سال آینده

داوود منظور در ادامه افزود: ولی اگر بخواهیم بر اساس این ماده واحده‌ای که خود دوستان در اصلاح ماده ۱۸۲ آیین نامه داخلی عمل کنیم این رویه را باید طی می‌کردیم ما امروز توضیح دادیم که ما در سقف منابعی که پیش بینی کردیم که صرفاً هم بودجه دولت نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد ۱۸.۲ درصد رشد کرده‌ی ما سعی کردیم یک بودجه‌ای داشته باشیم غیر تورمی یک بودجه‌ای داشته باشیم که به مردم پیام آرامش بدهیم برای سال آینده و ارقام بودجه‌ای را بسیار واقعی دیدیم درآمدهای نفت را واقعی کردیم درآمدهای گمرکی را بسیار واقعی دیدیم برخی از ارقام درآمدهای ما نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده، چون در سال گذشته یعنی در همین سال ۱۴۰۲، چون در سال ۱۴۰۲ این‌ها تحقق پیدا نکرده مصوباتی که مجلس محترم در سال گذشته در بودجه داشتند امسال ما نتوانستیم اجرا کنیم درآمدهایش را محقق نکردیم بعضاً لذا ما این‌ها را بازنگری کردیم و سقف بودجه را متناسب با تجربه‌ای که در سه سال گذشته داشتیم برای سال آینده با توجه به ظرفیت‌ها پیش‌بینی و ارائه کردیم و رشدش هم ۱۸ درصد سر جمع است.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه