بیمه تامین اجتماعی | سوابق بیمه تامین اجتماعی

خبر مهم برای کسانی که بیمه تامین اجتماعی هستند | شرایط جدید بیمه شدن بواسطه بیمه‌شدگان اصلی

بیمه‌شدگان اصلی چه کسانی را می‌توانند بواسطه خود بیمه کنند؟

خبر مهم برای کسانی که بیمه تامین اجتماعی هستند | شرایط جدید بیمه شدن بواسطه بیمه‌شدگان اصلی
کدخبر : 15518
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

بیمه تامین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی به منظور ایجاد رفاه و حمایت از حقوق کلیه کارکنان کارخانه ها، اداره ها و سازمان ها و دیگر محیط های کاری به وجود آمد. بیمه تامین اجتماعی بیشتر برای دهک های متوسط و پایین در نظر گرفته می شود. بیمه تامین اجتماعی کمک زیادی در تامین برخی نیاز های اولیه ی افراد می کند. در حال حاضر، طبق قانون بیمه تامین اجتماعی  و بیمه نامه برای تمامی افراد شاغل، اجباری است. می توان گفت که سازمان و بیمه تامین اجتماعی، مهم ترین رکن صنعت بیمه در کشور است.

براساس آخرین آمارهای اعلامی از سوی سازمان تامین اجتماعی تا پایان سال ۱۴۰۰، شمار بیمه شدگان اصلی این سازمان ۱۵ میلیون و ۱۳۰ هزار نفر بوده است که به انضمام افراد تبعی که ۲۲ میلیون و ۷۳۲ هزار نفر هستند، به ۳۷ میلیون و ۸۶۲ هزار نفر رسیده است. همچنین این سازمان هفت میلیون و ۲۰۰ هزار مستمری بگیر اصلی و تبعی دارد و به این ترتیب مجموع افراد تحت پوشش‌اش به ۴۵ میلیون نفر می‌رسد.

به گزارش ایسنا، براساس قانون و مقررات تأمین اجتماعی، بیمه‌شدگان اصلی می‌توانند افرادی را تحت تکفل بگیرند؛ در ذیل به مشخصات و شرایط افراد تحت تکفل بیمه شده که می‌توانند به تبع او از خدمات درمانی این سازمان استفاده کنند اشاره می‌شود:

برای بیمه شده مرد

  - همسر بیمه شده

- فرزندان پسر تا ۱۹ سال سن به شرط عدم اشتغال به کار، (فرزندان پسر دارای ۱۹ سال تمام سن یا بیشتر درصورتی که شاغل به تحصیل باشند یا در اثر بیماری یا نقص عضو ازکارافتاده تلقی شوند، با ارائه گواهی معتبر، تحت تکفل قرار می‌گیرند.)

 - فرزندان دختر به شرط عدم ازدواج و عدم اشتغال

- پدرومادر بیمه شده در صورتی که:

۱_ تحت تکفل او باشند.

۲_ سن پدر از ۶۰ سال و سن مادر از ۵۵ سال بیشتر باشد و یا اینکه به تشخیص کمیسیون پزشکی از کارافتاده کلی باشند.

۳_ در هر صورت مستمری بگیر نباشند.

۴- معاش آنان توسط بیمه شده تامین شود.

  برای بیمه شده زن

 - شوهر بیمه شده به شرطی که

 ۱_  معاش شوهر توسط همسرش تامین شود.

۲_  سن شوهر بیشتر از ۶۰ سال باشد و یا به تشخیص کمیسیون پزشکی ازکارافتاده باشد.

۳_ به موجب قانون تامین اجتماعی مستمری دریافت نکنند.

۴_ معاش او توسط بیمه شده زن تامین شود.

-  پدرومادر بیمه شده با همان شرایطی که برای والدین بیمه شده مرد بیان شد.

- فرزندان بیمه شده با همان شرایطی که برای فرزندان بیمه شده مرد بیان شد، به شرط آن که پدر نتواند فرزندان را تحت پوشش بیمه‌ای قرار دهد.

بنابراین در صورت تأیید تحت تکفل بودن پدر، مادر و یا شوهر از سوی واحد اجرایی سازمان، این افراد به عنوان عائله، تحت تکفل بیمه شده قرار می‌گیرند و در صورت فوت بیمه شده به نسبت سهام مقرر در ماده ۸۳ قانون تأمین اجتماعی (همسر ۵۰ درصد، پدر و مادر هر یک ۲۰درصد) از مستمری بازماندگان بهره‌مند خواهند شد.

مدارک مورد نیاز برای کفالت والدین بیمه شده / شوهر بیمه شده زن عبارتند از:

- تکمیل فرم درخواست کفالت

- اصل وکپی شناسنامه و کارت ملی بیمه شده و والدین / شوهر بیمه شده زن

بیمه تامین اجتماعی

شرایط دریافت مستمری پدر یکی از دغدغه‌ها و ترس‌هایی است که ذهن خانم‌های غیرشاغل را بعد از فوت پدرشان، مشغول می‌نماید زیرا برای دریافت مستمری پدرمتوفی توسط دختر، قوانین مختلفی بصورت پراکنده وجود دارد.

خیلی اوقات اتفاق می‌افتد که خانمی شاغل یا مطلقه باشد. حال در اینجا اگر دخترخانمی پس از مدتی از شغل خود بیکار شود یا اگر طلاق بگیرد و به منزل پدر باز گردد و تا مدتی از نظر مخارج، تحت تکفل پدر قرار بگیرد؛ اما پس از مدتی پدر فوت نماید در اینجا تکلیف این خانم چه می‌شود؟ آیا همچنان از می‌تواند آن وجه را دریافت نماید یا خیر؟ شرایط دریافت مستمری پدر متوفی توسط دختر چیست؟

بند ۳ ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده به شرایطی پرداخته است که دختر قبلاً شاغل بوده؛ ولی به دلایلی بیکار شده یا شرایطی که دختر مطلقه بوده و به منزل پدر بازگشته است. بند ۳ ماده ۴۸ قانون حمایت از خانواده بیان می‌کند:

«فرزندان اناث (دختر) در صـورت نداشتن شغل یا شوهر و فرزندان ذکور (پسر) تا سن بیست‌سالگی و بعد از آن منحصراً، درصورتی‌که معلول ازکارافتاده نیازمند باشند یا اشتغال به تحصیلات دانشگاهی داشته باشند، حسب مورد از کمک‌هزینه اولاد، بیمه و مستمری بازماندگان یا حقوق وظیفه والدین خود برخوردار می‌گردند.»

در ماده فوق سخنی از مطلقه بودن یا شاغل بودن سابق دختر بیان نکرده است. تنها گفته است فرزندان دختر در صورت نداشتن شغل یا همسر می‌توانند از مستمری و بیمه والدینشان استفاده نمایند.

پس می‌توان این‌گونه برداشت کرد، دخترانی که سابقاً شاغل بوده‌اند؛ ولی در حال حاضر بیکارند و دخترانی که مطلقه بوده و به منزل پدر بازگشته‌اند می‌توانند از مستمری پدر استفاده نمایند و فرقی بین آنها نیست.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه