• درباره پایگاه خبری پیشنهاد ویژه
  • تماس با سردبیر
  • درباره پایگاه خبری پیشنهاد ویژه
  • تماس با سردبیر
pishnahadevizheh
  • اخبار بازار طلا و ارز
    • اخبار بانکی
      • بورس ایران و جهان
  • خانواده و زندگی مردم
    • مقاطع تحصیلی
      • اندیشه اسلامی
        • مقالات حقوقی
    • حمل و نقل عمومی
  • اخبار سیاست داخلی و خارجی
  • صنعت و معدن
    • صنعت ماشین‌سازی
    • مقالات کارآفرینی و برندینگ
    • صنایع غذایی
  • اخبار بازار مسکن و املاک
  • سلامت و پزشکی
  • اخبار علم و فناوری
  • فرهنگ و سینما
    • عمومی و سرگرمی
  • تازه‌های ارز دیجیتال
  • مسابقات ورزشی
  • اخبار بین‌المللی
    • سفرهای خارجی و داخلی
  • اخبار استان‌های ایران
  • لینک‌های ویژه
    • ترید در شرایط محدودیت اینترنت
  • اخبار بازار طلا و ارز
    • اخبار بانکی
      • بورس ایران و جهان
  • خانواده و زندگی مردم
    • مقاطع تحصیلی
      • اندیشه اسلامی
        • مقالات حقوقی
    • حمل و نقل عمومی
  • اخبار سیاست داخلی و خارجی
  • صنعت و معدن
    • صنعت ماشین‌سازی
    • مقالات کارآفرینی و برندینگ
    • صنایع غذایی
  • اخبار بازار مسکن و املاک
  • سلامت و پزشکی
  • اخبار علم و فناوری
  • فرهنگ و سینما
    • عمومی و سرگرمی
  • تازه‌های ارز دیجیتال
  • مسابقات ورزشی
  • اخبار بین‌المللی
    • سفرهای خارجی و داخلی
  • اخبار استان‌های ایران
  • لینک‌های ویژه
    • ترید در شرایط محدودیت اینترنت

انتقاد سازمان بازرسی از بانک‌ ها درباره وام ازدواج و فرزندآوری

  • شناسه خبر: 223996
  • تاریخ و زمان ارسال: 24 مرداد 1405 ساعت 18:03
  • نویسنده: تسنیم
انتقاد سازمان بازرسی از بانک‌ ها درباره وام ازدواج و فرزندآوری
اجتماعی

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، خدائیان در جلسه بررسی آسیب‌های شبکه بانکی که با حضور مدیران بانک مرکزی، مدیران عامل بانک‌ها، مدیران فناوری و اطلاعات شبکه بانکی کشور و مدیران سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، بر نقش راهبردی و مؤثر نظام بانکی در خنثی‌سازی توطئه‌های دشمن و حمایت حداکثری از منافع مردم و کشور تأکید کرد.

وی با اشاره به ضرورت اولویت‌بندی در اقدامات شبکه بانکی، تصریح کرد که در شرایط کنونی، باید به طور دقیق مشخص گردد که بانک‌ها در کدام حوزه‌ها می‌توانند بیشترین کمک را به مردم و کشور نمایند تا بتوانیم همانند تجربیات پیشین، از این مقطع سخت عبور کنیم.

خدائیان یکی از آسیب‌های جدی در شرایط جنگی را حملات سایبری به بانک‌ها دانست و خاطرنشان کرد که در جنگ‌های تحمیلی اخیر، برخی بانک‌ها مورد حمله قرار گرفتند که با همکاری دستگاه‌های مختلف برطرف شد؛ اما متاسفانه در حملات اخیر نیز شاهد تکرار این رخدادها بوده‌ایم.

وی تأکید کرد که پذیرفتنی نیست بانکی که تأمین‌کننده سرمایه‌های اقتصادی است، به دلیل ضعف در امنیت سایبری برای مدتی از دسترس خارج شده و موجب بروز مشکل در ساده‌ترین امور روزمره مردم، از جمله خرید و پرداخت اقساط گردد.

رئیس سازمان بازرسی با تأکید بر اینکه بانک‌ها باید در حوزه فناوری و رعایت الزامات پدافند غیرعامل پیشگام باشند، خاطرنشان کرد که هیچ توجیهی برای تعلل در این زمینه وجود ندارد و در صورت بروز مشکل ناشی از ضعف در پشتیبان‌گیری و زیرساخت‌های امنیتی، مدیران مربوطه مستقیماً پاسخگو خواهند بود.

وی همچنین بر لزوم برگزاری مستمر مانورهای امنیتی و آزمون سامانه‌ها توسط متخصص‌ترین افراد حوزه امنیت سایبری برای شناسایی رخنه‌ها تأکید کرد.

رئیس سازمان بازرسی با اشاره به آسیب‌های وارده به واحدهای تولیدی در شرایط جنگی و مشکلات تأمین مواد اولیه، بر ضرورت حمایت ویژه شبکه بانکی از بخش تولید تأکید کرد و افزود: بخشی از مسئولیت حمایت از تولید بر عهده بانک‌هاست و تسهیلات باید به‌طور هدفمند به این سمت هدایت شود تا از تعطیلی واحدهای تولیدی و افزایش نرخ بیکاری جلوگیری شود.

وی با اشاره به اهمیت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تأکید کرد که بانک مرکزی باید سهمیه بانک‌ها برای پرداخت این تسهیلات را به‌طور جدی پیگیری کند؛ زیرا متأسفانه برخی بانک‌ها در اجرای این تکلیف قانونی کوتاهی کرده‌اند.

وی با اشاره به آمار 614 هزار متقاضی در صف وام ازدواج و 515 هزار متقاضی در صف وام فرزندآوری، این وضعیت را غیرقابل پذیرش دانست و تأکید کرد که هرچند مبلغ این تسهیلات شاید بسیار بالا نباشد، اما برای جوانانی که در آغاز زندگی هستند، کمکی حیاتی محسوب می‌شود.

رئیس سازمان بازرسی تصریح کرد که در شرایط کنونی، اولویت پرداخت تسهیلات تکلیفی باید بر حوزه‌های  اجرای قانون «جوانی جمعیت» و «تولید» متمرکز گردد.

خدائیان یکی از معضلات اساسی شبکه بانکی را حجم بالای تسهیلات غیرجاری دانست و اشاره کرد که بر اساس آمارهای رسمی، نسبت تسهیلات غیرجاری به کل تسهیلات حدود 10 درصد اعلام شده، اما واقعیت این است که میزان واقعی آن، به‌ویژه در حوزه تسهیلات ارزی، بسیار بالاتر است.

وی دلیل اصلی این وضعیت را ضعف در اعتبارسنجی دانست و تأکید کرد که در صورت عدم اعتبارسنجی دقیق، تسهیلات به افرادی پرداخت می‌شود که امکان وصول آن وجود ندارد.

رئیس سازمان بازرسی بر ضرورت نظارت سخت‌گیرانه بر نحوه مصرف تسهیلات تأکید کرد و هشدار داد که تسهیلات حمایتی از تولید نباید در حوزه‌های غیربهره‌وری نظیر دلالی و سفته‌بازی به کار گرفته شود، زیرا این امر نه‌تنها هدف تسهیلات را خنثی می‌کند، بلکه موجب افزایش نقدینگی و تورم می‌گردد.

رئیس سازمان بازرسی با اشاره به تکالیف قانونی بانک‌ها در خصوص واگذاری اموال و دارایی‌های مازاد، خاطرنشان کرد که بر اساس ماده 16 و 17 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر، بانک‌ها مکلف بودند طی سه سال دارایی‌های مازاد خود را واگذار کنند؛ اما با گذشت بیش از شش سال، در برخی بانک‌ها این دارایی‌ها نه تنها کاهش نیافته، بلکه افزایش یافته است.

وی افزود: مجموع واگذاری‌های صورت‌گرفته از سال 1402 تا سال 1404 حدود 155 همت بوده که رقمی بسیار ناچیز است.

خدائیان تأکید کردند که برای تخصیص تسهیلات بیشتر به تولید و ازدواج، ابتدا باید مطالبات غیرجاری وصول شده و نقدینگی لازم از طریق واگذاری اموال مازاد در اختیار بانک‌ها قرار گیرد.

رئیس سازمان بازرسی به فعالیت کمیته بررسی انحراف تسهیلات در سازمان بازرسی اشاره کرد که با حضور نمایندگان بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت اطلاعات و اتاق بازرگانی فعال است تا تسهیلاتی که در محل تعیین‌شده مصرف نشده‌اند را بررسی نماید.

وی تأکید کرد که در صورت احراز تخلف، موضوع به مراجع قضایی ارجاع می‌شود و شعبه ویژه‌ای در دستگاه قضایی برای رسیدگی به این پرونده‌ها پیش‌بینی شده است.

خدائیان خطاب به مدیران بانک‌ها گفت که موارد انحراف در مصرف تسهیلات را به سازمان بازرسی اعلام نمایند.

وی بر ضرورت توجه بانک مرکزی به موضوع «کفایت سرمایه» اشاره و تأکید کرد که از میان 27 بانک و مؤسسه اعتباری فعال، 13 مورد از بانک‌ها از نسبت کفایت سرمایه مناسب و حداقل 8 درصدی برخوردارند که این موضوع باید با جدیت توسط بانک مرکزی مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان بازرسی با اشاره به تشکیل هیات ویژه رسیدگی به مفاسد ارزی با دستور رئیس قوه قضائیه و پیگیری رفع تعهدات ارزی، افزود: با ورود این هیات تعهدات ایفا نشده بانکی در مرکز مبادله ارز و طلا از 1.7 میلیارد دلار به حدود 300 میلیون دلار کاهش یافت .

وی از مدیران بانک‌ها خواست با جدیت نسبت به ایفای این تعهدات اقدام کنند تا در آینده با برخوردهای قضایی مواجه نشوند.

رئیس سازمان بازرسی در رابطه با «تراستی‌های بانکی»، تأکید کرد که سازمان بازرسی و دستگاه قضایی وارد این حوزه شده‌اند و بانک مرکزی نمی‌تواند از مسئولیت مدیریت و نظارت بر تراستی‌ها شانه خالی کند؛ چراکه نظارت و مدیریت نظام ارزی طبق قانون بر عهده بانک مرکزی است.

وی تأکید کرد که افزایش نظارت‌ها منجر به شفافیت بیشتر و کاهش زمینه‌های سوءاستفاده خواهد شد.

خدائیان همچنین از حذف تراستی‌های غیربانکی بر اساس مصوبه هیات ویژه خبر داد و تأکید کرد که تراستی‌ها باید زیر نظر بانک‌ها فعال باشند و مدیران عامل بانک‌ها مسئولیت سنگینی در معرفی کارگزاران به تراستی‌ها دارند.

وی با انتقاد از رسوب منابع نزد برخی کارگزاران، اعلام کرد که این موضوع در دستور کار قرار گرفته و میزان و مدت رسوب منابع در هیات ویژه قوه قضائیه در حال بررسی است.

رئیس سازمان بازرسی بر لزوم رعایت سقف‌های تعیین‌شده، اخذ وثایق کافی و انجام کارشناسی دقیق وثایق تأکید و خاطرنشان کرد که در مواردی که تراستی‌ها به تعهدات خود عمل نکرده‌اند، باید در موعد مقرر اقدام قضایی یا معرفی به تعزیرات صورت می‌گرفت و در این زمینه بانک‌ها پاسخگو هستند.

وی به پرونده دریافت‌کنندگان ارز وارداتی که تعهد خود را ایفا نکرده‌اند، اشاره و تصریح کردند که اگرچه این افراد تنها 3 درصد از کل دریافت‌کنندگان هستند؛ اما مجموع ارز مورد تخلف آن‌ها بیش از 15 میلیارد دلار است.

خدائیان تأکید کرد باید مشخص شود این ارزها در کجا قرار دارند و چرا بانک‌ها در طرح دعوا علیه این افراد تعلل کرده‌اند؛ لذا از این پس پرونده‌های مربوطه با شفافیت کامل تشکیل و پیگیری خواهد شد.

رئیس سازمان بازرسی در پایان، بر رویکرد حمایتی سازمان بازرسی نسبت به مدیران دستگاه‌های اجرایی تأکید و خاطرنشان کرد: رویکرد ما همواره کمک به مدیران است و سازمان بازرسی پشتیبان مدیران ریسک‌پذیر است و اگر بتوانیم مانعی را از پیش پای شما برداریم، نهایت همکاری را خواهیم داشت؛ چرا که ما دنبال مچ‌گیری نیستیم، بلکه هدف ما حمایت از مدیریت درست است.

در حاشیه این نشست، ستار شیرعالی، معاون نظارت و بازرسی امور اقتصادی، بر حضور فعال و مجاهدانه مدیران بانکها در شرایط سخت و جنگ اشاره کرد.

همچنین معاونان بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی، برنامه‌ها و اقدامات خود را در راستای ارتقای امنیت سایبری و فناوری اطلاعات شبکه بانکی تشریح کردند

انتهای پیام/

 

مطالب مرتبط

جولایی: پول‌های مشکوک را برای آزادی زندانیان نمی‌پذیریم

جولایی: پول‌های مشکوک را برای آزادی زندانیان نمی‌پذیریم

9 و نیم میلیارد یورو از محل پرونده‌های رفع تعهدات ارزی به کشور بازگشت

9 و نیم میلیارد یورو از محل پرونده‌های رفع تعهدات ارزی به کشور بازگشت

بسترهای فساد باید پیش از وقوع تخلف شناسایی شود

بسترهای فساد باید پیش از وقوع تخلف شناسایی شود

آزادی بیش از 198 هزار زندانی جرائم غیرعمد از سال 1369 تاکنون

آزادی بیش از 198 هزار زندانی جرائم غیرعمد از سال 1369 تاکنون

آخرین وضعیت پرونده عباس عبدی، زیباکلام، فلاحت پیشه و رسایی

آخرین وضعیت پرونده عباس عبدی، زیباکلام، فلاحت پیشه و رسایی

تأکید معاون اول قوه قضائیه بر اجرای دقیق قانون در پرونده گروه عظام

مهلت 10روزه دادستانی به ضابطان برای تکمیل گزارش پرونده تراستی‌ها

هشدار سازمان بازرسی به 8 بانک برای ضعف پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری

هشدار سازمان بازرسی به 8 بانک برای ضعف پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری

لغو پاسخ

اخبار پربحث پیشنهاد ویژه

  • کارشناس روابط عمومی در تجارت خارجی ایران در گذرگاه توفان؛ چرا نشست راهبردی یک ضرورت است؟
  • بهرام شیربیگی در تجارت خارجی ایران در گذرگاه توفان؛ چرا نشست راهبردی یک ضرورت است؟
  • کارشناس روابط عمومی در ترید در شرایط محدودیت اینترنت؛ راهکارهای معامله‌گران حرفه‌ای
  • محمدزاده در ترید در شرایط محدودیت اینترنت؛ راهکارهای معامله‌گران حرفه‌ای
  • کارشناس روابط عمومی در خرید خودروهای صفر و کارکرده سایپا؛ نقد و اقساط
  • بهرام مددی در خرید خودروهای صفر و کارکرده سایپا؛ نقد و اقساط

پایگاه خبری «پیشنهاد ویژه» جایی است برای اطلاع از تازه‌ترین و مهم‌ترین اخبار ایران و جهان؛ سریع، دقیق و معتبر، بدون شایعه و حاشیه. این رسانه با ارائه خبرهای داغ، گزارش‌های ویژه و تحلیل‌های کوتاه، تلاش می‌کند تصویری روشن و قابل‌اعتماد از رویدادهای روز را در اختیار مخاطبان قرار دهد. «پیشنهاد ویژه» همراه شماست تا همیشه به‌روز بمانید و مهم‌ترین اتفاقات را در کوتاه‌ترین زمان دنبال کنید.

  • حفظ حریم خصوصی کاربران
  • سوالات متداول کاربران
  • حقوق انتشار اخبار
  • تبلیغات ویژه
  • حفظ حریم خصوصی کاربران
  • سوالات متداول کاربران
  • حقوق انتشار اخبار
  • تبلیغات ویژه
Telegram