فقط با همین چند راهکار ساده حافظه توتقویت کن! | بابازی شطرنج با یه تیر دو نشون بزن!
فقط با استفاده از این راه حل های ساده حافظه توتقویت کن! در ادامه با ما همراه باشید
عواملی مانند استرس، افزایش سن، خواب ناکافی یا سبک زندگی ناسالم میتوانند عملکرد مغز را تضعیف کنند و تاثیر قابل توجهی بر عملکرد شناختی ما داشته باشند اما با یک سری تمرینهای مستمر میتوان توانایی و کارکردهای مغز را افزایش داد.
علی سلیمی: استفاده کردن و درگیر کردن خود با تمرینات مغز، مانند تکمیل یک جدول سودوکو، تواناییهای شناختی که شامل تصمیمگیری، قضاوت و حل مسئله میشوند را افزایش میدهد، حافظه را تقویت میکند و به طور کلی سلامت ذهن را ارتقا میدهد.
عواملی مانند استرس، افزایش سن، خواب ناکافی یا سبک زندگی ناسالم میتوانند عملکرد مغز را تضعیف کنند و تاثیر قابل توجهی بر عملکرد شناختی ما داشته باشند. در اینجا به چهار تمرین که پژوهشها نشان دادهاند باعث افزایش توانایی مغز میشوند اشاره شده است.
1-مطالعه فعال و یادداشت برداری
هنگام مطالعه، با یادداشت برداری یا خط کشیدن نکات کلیدی، فعالانه با مطالب درگیر شوید. این روش میتواند منجر به افزایش تمرکز، درک و بهبود حافظه شود.
2- یادگیری یک زبان جدید
یادگیری یک زبان جدید برای بهبود کارکردهای مغز بسیار مفید است و باعث بهبود عملکردهای شناختی، تقویت حافظه و تقویت مهارت حل مسئله میشود. به خاطر داشته باشید هدف این نیست که بر یک زبان کاملا مسلط و متخصص شوید. یک راه آسان استفاده از برنامههای یادگیری زبان آنلاین بر روی تلفن همراه است که با رویکرد ساختاریافته و فعالیت کم روزانه میتوانید با یک زبان جدید آشنا شوید.
3- مراقبه ( مدیتیشن)
از آنجایی که بسیاری از بدکارکردیهایی که برای مغز به وجود میآید ناشی از استرس است، تمرینهای مراقبه میتوانند به بهبود عملکرد مغز بسیار کمک کنند. یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که تمرینهای مراقبه و ذهنآگاهی میتوانند باعث بهبود فرآیندهای شناختی مثل توجه، حافظه کاری و عملکردهای اجرایی و فرآیندهای فراشناختی مانند سازماندهی، برنامهریزی و مهارتهای حل مسئله شوند.
4- شطرنج
از آنجایی که بازی شطرنج نیاز به برنامهریزی استراتژیک و توجه متمرکز دارد و یک تمرین ذهنی برای کل مغز فراهم میکند. تجزیه و تحلیل 24 مطالعه نشان میدهدکه آموزش شطرنج میتواند پیشرفت ریاضی و شناختی کلی را در دانشآموزان دبستانی و راهنمایی افزایش دهد.
در مجموع تمرینات مختلف مغز به عنوان ابزاری پویا برای انعطافپذیر نگه داشتن ذهن ما عمل میکند. آنها همچنین ممکن است به تغییرات ساختاری در مغز کمک کنند و باعث بهبود عملکرد آن حتی در بزرگسالی شوند. سعی کنید تقویت تواناییهای شناختی مغز را به بخش منظمی از روزمره خود تبدیل کنید.
10 روش تضمینی برای تقویت حافظه، آیا تا به حال تجربه کردهاید که همه مطالب درسی را چند روز قبل از امتحان میخوانید، اما وقتی روز امتحان فرا میرسد، چیز زیادی به یاد نمیآورید؟ آیا واقعاً راهی برای تقویت حافظه وجود دارد؟ اگر پاسخ مثبت است، چه روشهایی برای بهبود حافظه پیشنهاد میشود؟ با ما همراه باشید تا در ادامه ی این مقاله از تیم فرطب به بررسی دقی قو جامع این موضوع بپردازیم.
ممکن است بخواهید حافظهتان را ارتقا دهید. برای این منظور، روشها و تکنیکهای متعددی وجود دارد که میتوانید امتحان کنید. این راهنما شما را با نحوه تقویت حافظه کوتاهمدت آشنا میکند. به عنوان نمونه، ایجاد یک سیستم یادآور ممکن است به شما کمک کند.
با نوشتن کلیه موارد مهم مانند وظایف، برنامههای درسی، و تاریخهای امتحانات، میتوانید به خود یادآوری کنید که چه کارهایی باید انجام شود. یک فهرست روزانه از کارها به شما کمک میکند تا کارهای مهم را به یاد داشته باشید. اما برای ذخیرهسازی دانش مهم در حافظه بلندمدت چه باید کرد؟ چگونه میتوان حافظهتان را برای مدت طولانی تقویت کرد؟ روشهای متنوعی وجود دارد که میتوانید برای بهرهبرداری بیشتر از حافظهتان به کار گیرید. ادامه این متن را بخوانید تا با تکنیکهایی آشنا شوید که به فعال نگه داشتن مغز و بهبود حافظه بلندمدتتان کمک میکنند.
۱۰ روش موثر برای تقویت حافظه
۱. پرسیدن سوالات از خود: فنون تقویت حافظه
یک روش ساده برای بهبود حافظه این است که از خود بپرسید آیا چیزی را به یاد میآورید یا نه. این تکنیک میتواند شانس به خاطر سپردن اطلاعات را تا ۵۰ درصد افزایش دهد، بهویژه برای اهداف و برنامههای آینده.
۲. گفتار با صدای بلند: ابزاری قدرتمند برای حافظه
صحبت کردن و بیان مطالب با صدای بلند میتواند به شما در به خاطر سپردن آنها کمک کند. این روش به مغز دستور میدهد تا اطلاعات را برای مدتی طولانیتر حفظ کند.
۳. ۴۰ ثانیه تمرکز: راز تثبیت حافظه
تمرین کردن اطلاعات برای مدت ۴۰ ثانیه میتواند به تثبیت حافظه و انتقال اطلاعات از حافظه موقت به دائم کمک کند.
۴. تغذیه مغز: رژیم غذایی حافظهساز
مصرف مواد غذایی خاص مانند امگا ۳، سبزیجات برگدار، و شکلات میتواند به بهبود حافظه و عملکرد مغزی کمک کند.
۵. ورزش: حرکت به سوی حافظهای بهتر
ورزش منظم جریان خون به مغز را افزایش داده و به تقویت حافظه و تواناییهای شناختی کمک میکند.
۶. استراحت: اهمیت خواب در حافظه
خواب کافی و منظم یکی از مهمترین عوامل در حفظ و تقویت حافظه است.
۷. خواندن: غذای روح و مغز
خواندن مطالب متنوع میتواند به تقویت حافظه و تواناییهای شناختی کمک کند.
۸. بازیهای ذهنی: تمرین برای مغز
بازیهایی مانند جدول کلمات متقاطع یا سودوکو میتوانند به تقویت حافظه و تواناییهای شناختی کمک کنند.
۹. یادگیری مهارتهای جدید: تحریک مغز
یادگیری فعالیتها و مهارتهای جدید مانند موسیقی یا نقاشی میتواند به تقویت حافظه و عملکرد مغزی کمک کند.
۱۰. مدیتیشن: آرامش برای حافظه
مدیتیشن و فعالیتهای آرامشبخش میتوانند به کاهش استرس کمک کنند و به طور مستقیم بر بهبود حافظه تأثیر میگذارند.
جمع بندی
امیدواریم اکنون روشن شده باشد که چگونه میتوانید حافظه و تمرکز خود را ارتقا دهید. افزایش ظرفیت حافظه ممکن است با رعایت یک رژیم غذایی مغذی و متعادل، انجام دادن ورزشهای منظم، داشتن خواب کافی و کنترل استرس حاصل شود. این عادتها نه تنها به تقویت حافظه کمک میکنند بلکه میتوانند از بروز اختلالات شناختی نیز پیشگیری کنند. علاوه بر این، روشهای متنوع، ساده و حتی خوشایندی برای ارتقا حافظه وجود دارد. برای بهبود عملکرد مغز و حافظهتان، سعی کنید از این تکنیکهای علمی در برنامهی روزانهتان استفاده کنید./خبر آنلاین