هوش مصنوعی | اخبار هوش مصنوعی

هوش مصنوعی وارد جیمیل شد | اقدام جدید گوگل با هوش مصنوعی کار همه را راحت کرد

با پیشرفت روزافزون هوش مصنوعی، امنیت کاربران هم تهدید خواهد شد. حساب‌هایی مانند جیمیل و درایو گوگل، معدن بزرگ اطلاعات کاربران هستند و گوگل می‌داند که هوش مصنوعی مولد، به‌راحتی منجر به فیشینگ و سرقت اطلاعات کاربران می‌شود. ازاین‌رو گوگل تصمیم گرفته است که امنیت جیمیل را هم از طریق هوش مصنوعی تامین کند.

هوش مصنوعی وارد جیمیل شد | اقدام جدید گوگل با هوش مصنوعی کار همه را راحت کرد
کدخبر : 25610
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

کشورهای خاورمیانه گام‌های هوشمندانه‌ای در راستای افزایش مولفه‌های قدرت نرم و موازنه نرم با محوریت هوش مصنوعی برداشته‌اند و حتی برخی در این زمینه دارای نقشه استراتژیک شفاف و برنامه‌ریزی شده‌ای هستند. هوش مصنوعی که انقلاب صنعتی چهارم در نظر گرفته می‌شود، به عنوان تغییردهنده قاعده بازی قدرت به شمار می‌آید. در عصر کنونی کشورها با تهدیدات نوین از جمله هوش مصنوعی مواجه هستند که ضمن شناخت ابعاد گوناگون این تهدیدات، باید نسبت به آنها آگاهی یابند تا بتوانند شیوه‌های مقابله و دفع آنها را بشناسند.عربستان سعودی استراتژی هوش مصنوعی ملی ندارد اما به عنوان اولین کشوری که به رباتی به نام سوفیا شهروندی اعطا کرد در تاریخ ثبت شد. ریاض در تلاش است تا به یک رهبر جهانی در فناوری تبدیل شود و یک قطب مرکزی برای شبکه‌های تخصصی هوش مصنوعی جهانی باشد.

هوش مصنوعی | chatGPT

یکی از مسائل مهمی که کارشناسان در مورد آن نگرانند، پیشرفت چشمگیر هوش مصنوعی و خطر سرقت اطلاعات کاربران به وسیله آن است. تا کنون اخبار زیادی از رویداد Google's Cloud Next ۲۰۲۴ به گوشمان رسیده است، این بار اما گوگل از توسعه امنیت جیمیل به کمک هوش مصنوعی می‌گوید.

گوگل راه حل تامین امنیت را از نظر مفهومی ساده اما از نظر فنی چالش‌برانگیز می‌داند. در واقع گوگل نوعی مدل زبانی بزرگ (large language model) یا به اختصار LLMها (ال‌ال‌ام) را برای مقابله ساخته که از سامانه‌های هوش مصنوعی است و برای اولین بار در اواخر سال ۲۰۲۳ مورد استفاده قرار گرفته بود. استفاده از این LLMها نتایج بزرگی را به همراه خواهد داشت.

LLMها به نوعی در برابر وحشتناک‌ترین هرزنامه‌ها و فیشینگ قرار می‌گیرند و بر اساس آن‌ها آموزش می‌بینند، زیرا LLMها در شناسایی محتوای مشابه معنایی به طور منحصر به فردی خوب هستند. نتایج استفاده از این LLMها در Google Workspace که پایگاه عظیمی مشتمل بر ۳ میلیارد کاربر دارد، بسیار تاثیرگذار بوده است.

احتمالا نام یکی از این دسته LLMها به گوشتان خورده است، هوش مصنوعی گوگل جمینی که نظرات مثبت یا منفی زیادی در موردش وجود دارد. یکی از کارشناسان این حوزه نگرانی خود را در مورد چت‌بات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی بیان کرده است. بسیاری از افراد به موضوع پیامدهای هوش مصنوعی در رابطه با حریم خصوصی پرداخته‌اند. بنابراین، باید چیزی متمرکز بر LLMهای مولد AI اما از جنبه مثبت امنیتی برای مقابله با همان هوش مصنوعی وجود داشته باشد.

به گفته گوگل، علاوه بر شناسایی دو برابر بدافزار نسبت به آنتی ویروس و محصولات امنیتی استاندارد شخص ثالث، این سیستم‌های دفاعی مبتنی بر هوش مصنوعی ۹۹/۹ درصد از هرزنامه‌ها را متوقف می‌کنند. اگرچه این عدد بسیار قابل توجهی است، سخنگوی گوگل می‌گوید که در Google Workspace، برای نوآوری در مقابله با آن ۰.۱٪ باقیمانده هم تلاش صورت می‌گیرد.

هوش مصنوعی

علاوه بر این پیشرفت‌های امنیتی داخلی برای بیش از ۳ میلیارد کاربر Google Workspace و ۱۰ میلیون مشتری تجاری که برای امنیت خود در مورد جیمیل و درایو هزینه ماهانه پرداخت می‌کنند، گوگل افزونه اختیاری جدیدی را برای امنیت هوش مصنوعی رونمایی کرده است. گوگل به منظور رسیدگی به درخواست مشترک مشتریان Workspace و محافظت از اطلاعات محرمانه در فایل‌ها، ابزاری برای طبقه‌بندی و محافظت خودکار از چنین داده‌های حساسی ساخته است.

به گفته گوگل حفاظت از اطلاعات محرمانه آشکار ساده است، اما حفاظت از داده‌های حساس غیرمنتظره بسیار سخت است. دلیل درخواست کمک بسیاری از مشتریان این است که بسیاری از آنها همین کار را در حال حاضر به صورت دستی انجام می‌دهند. گوگل می‌گوید که ابزار جدید هوش مصنوعی این بخش‌های پنهان داده‌های حساس را پیدا می‌کند و توصیه‌هایی برای محافظت‌های اضافی ارائه می‌کند که می‌توانند به‌طور خودکار با چند کلیک ساده پیاده‌سازی شوند.

بر اساس گزارش‌ها، این ابزار را می‌توان برای نیازهای هر مشتری با هزینه ۱۰ دلار در ماه، تنظیم کرد که لازم به ذکر است این ابزار می‌تواند به اکثر برنامه‌های Workspace اضافه شود.

منبع: خبر آنلاین

تاریخچه و زمینه‌های هوش مصنوعی

هوش مصنوعیهوش مصنوعی در دهه‌های ۱۹۶۰-۱۹۵۰ زمانی که «آلن تورینگ» معروف به «پدر رایانه‌ها» ایده «آزمایش تورینگ» را مطرح کرد سرچشمه گرفت؛ به این معنا که اگر ماشینی بتواند بدون شناسایی با انسان صحبت کند، آنگاه آن دستگاه هوشمند خواهد بود. در دهه ۱۹۷۰ توسعه هوش مصنوعی دست کم گرفته می‌شد و توسعه فناوری با تنگناهایی مانند عملکرد ناکافی رایانه، کمبود جدی داده‌ها و حل ضعیف پیچیدگی مشکلات مواجه بود. پس از ورود به دهه ۱۹۹۰ با توسعه فناوری شبکه‌های عصبی، هوش مصنوعی وارد دوره‌ای از توسعه پایدار شد.

چندین طبقه‌بندی برای هوش مصنوعی وجود دارد اما می‌توان دو دسته متمایز را در نظر گرفت.

طبقه‌بندی اول: طبقه‌بندی اول بر اساس هوش مصنوعی و ماشین‌های مجهز به هوش مصنوعی، شباهت آنها به ذهن انسان و توانایی آنها برای «فکر کردن» و حتی «احساس» به عنوان انسان است. چهار طبقه‌بندی فرعی برای این سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی وجود دارد: الف) ماشین‌های واکنشی، ب) ماشین‌های با حافظه محدود، ج) نظریه ذهن، د) هوش مصنوعی خودآگاه.

طبقه‌بندی دوم: دسته‌بندی دوم رویکرد مبتنی بر فناوری است که در آن سه زیر مجموعه فرعی وجود دارد: الف) هوش مصنوعی ANI، ب) هوش مصنوعی AGI، ج) هوش مصنوعی فوق‌العاده.

وضعیت کشورهای خاورمیانه در حوزه هوش مصنوعی

هوش مصنوعیعربستان: در حال حاضر عربستان به دنبال ادغام رباتیک و هوش مصنوعی به طور یکپارچه در هر جنبه‌ای از زندگی شهروندان برای ایجاد درآمد از بخش‌های کلیدی اقتصادی برای آینده است. با این حال، این گذار از یک اقتصاد مبتنی بر هیدروکربن به هوش مصنوعی بیشتر از منظر اقتصادی است. این تلاشی برای تضمین بقای خاندان آل سعود و مقابله با چالش‌های فزاینده ساخت کشوری حول محور نفت است.

ترکیه در اولین اقدام خود نشان داد که قصد دارد بخش هوش مصنوعی را به سهم ۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی این کشور تا سال ۲۰۲۵ سوق دهد. این استراتژی استخدام حداقل پنج هزار نفر در این بخش را به عنوان یکی اهداف بیست‌وچهارگانه تا سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی می‌کند

این کشور استراتژی هوش مصنوعی ملی ندارد اما به عنوان اولین کشوری که به رباتی به نام سوفیا شهروندی اعطا کرد در تاریخ ثبت شد. عربستان سعودی در تلاش است تا به یک رهبر جهانی در فناوری تبدیل شود و یک قطب مرکزی برای شبکه‌های تخصصی هوش مصنوعی جهانی باشد و هویت خود را به عنوان پیشروی فناوری در تولید، تحقیقات و طراحی فناوری پیشرفته بازسازی کند.

قطر: در قطر تنوع اقتصادی به عنوان گامی اجتناب‌ناپذیر برای تبدیل شدن به یک جامعه دانش‌محور شناخته شده است. قطر جمعیت کوچک، تحصیل‌کرده و با هوش فناوری اطلاعات دارد. استفاده از اتوماسیون برگرفته از هوش مصنوعی برای تقویت توانایی‌های انسانی که هم ظرفیت و هم توانایی نیروی کار قطر را افزایش می‌دهد، در یک افق زمانی نسبتا کوتاه امکانپذیر است.

هوش مصنوعیبا نزدیک‌تر شدن افق محدود اقتصاد مبتنی بر منابع طبیعی، کشورهایی مانند قطر چاره‌ای جز پذیرش هوش مصنوعی برای انتقال به یک اقتصاد مبتنی بر دانش و در عین محافظت و شاید ارتقای استاندارد زندگی فعلی خود ندارند.

امارات متحده عربی: امارات متحده عربی با تکیه بر درآمدهای سرشار حاصل از فروش نفت می‌کوشد به بلندپروازی‌های خود از جمله طرح «۲۰۷۱ UAE Centennial » برای تبدیل شدن به «بهترین کشور دنیا» در صدمین سالگرد استقلال و طرح «۲۱۱۷ Mars » برای ساخت شهری ۶۰۰۰۰۰ نفری در کره مریخ تا صد سال دیگر جامه عمل بپوشاند و در زمینه هوش مصنوعی راهبردهایی مانند راهبرد شهر هوشمند دبی، راهبرد به کارگیری فناوری چاپ سه بعدی و راهبرد حمل و نقل خودکار دبی را اتخاذ کند. البته دولتمردان این کشور به خوبی می‌دانند که بدون بهره‌گیری از علوم پیشرفته و فناوری‌های روز دنیا، جذب دانشمندان و پژوهشگران برجسته، سرمایه‌گذاری در زمینه نوآوری‌های نوین به ویژه هوش مصنوعی به عنوان صنعتی دوران‌ساز، همچنین داشتن جامعه‌ای آگاه از فرصت‌ها و چالش‌های این صنعت، امکان تحقق این رویاها وجود ندارد.

ترکیه: این کشور در اولین اقدام خود نشان داد که قصد دارد بخش هوش مصنوعی را به سهم ۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی این کشور تا سال ۲۰۲۵ سوق دهد. این استراتژی استخدام حداقل ۵۰۰۰۰ نفر در این بخش را به عنوان یکی از ۲۴ هدف دیگر در برنامه خود تا سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی می‌کند. این طرح شش اولویت را مشخص می‌کند که عمدتاً حول محور حمایت از ابتکارات ترکیه و تقویت همکاری‌های بین‌المللی در این زمینه از طریق آموزش متخصصان هوش مصنوعی و افزایش اشتغال، تشویق پژوهش، کارآفرینی و نوآوری، دستیابی به داده‌های باکیفیت و زیرساخت‌های فنی و تسریع تحول ساختاری و نیروی کار می‌چرخد.

هوش مصنوعیاستراتژی ملی هوش مصنوعی ترکیه در چارچوب چشم‌انداز «ترکیه دیجیتال» و «حرکت فناوری ملی» ترکیه منتشر شده که هر دو ابتکار مهم در سال‌های اخیر و با هدف تحول دیجیتال ترکیه انجام شده است.

اسرائیل: شایان ذکر است که اصطلاح هوش مصنوعی نیز به طور گسترده در اسرائیل به عنوان مترادف «انقلاب صنعتی چهارم» استفاده می‌شود و شامل حوزه‌های فناوری جانبی مانند داده‌های بزرگ، اینترنت اشیاء، اتوماسیون، رباتیک، ازدحام و... است. به این ترتیب، هوش مصنوعی در اسرائیل به عنوان یک فناوری استراتژیک ـزیرساخت زیرساخت‌ها ـ با پتانسیل برای تغییر شکل امور نظامی، اقتصاد جهانی و توزیع قدرت در سیستم بین‌المللی شناخته می‌شود./ ایرنا

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه