قیمت دلار | قیمت دلار به نرخ امروز

وضعیت اسفناک قیمت دلار در اردیبهشت ماه | ارزش پول ملی با سر زمین خورد!

جدید ترین اخبار درباره ی وضعیت قیمت دلار در ایران و پیش بینی وضعیت آن تا آخر اردیبهشت ماه را بخوانید.

وضعیت اسفناک قیمت دلار در اردیبهشت ماه | ارزش پول ملی با سر زمین خورد!
کدخبر : 25333
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

قیمت دلار با پیش بینی های وحشتناکی مواجه شده است. متوسط هفتگی قیمت دلار که در حال افزایش است با این مساله مواجه شده که در آینده نزدیک ممکن است قیمت بالاتری به خود بگیرد. طبیعتا افزایش قیمت دلار تاثیر مستقیم بر بازار  خواهد داشت. مسئولان مربوطه حتما باید مقابل افزایش قیمت دلار بایستند. در ادامه قیمت دلار در بازار امروز را مشاهده می کنید.

محمود جامساز، اقتصاددان در بررسی عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم تنزل مستمر ارزش پول ملی کشور در دولت سیزدهم را بررسی کرد.

قیمت دلار

سقوط ارزش پول ملی به پایین ترین سطح ممکن در دولت سیزدهم

دکتر محمود جامساز، اقتصاددان در گفتگو با خبرنگار رکنا با بیان اینکه در دولت سیزدهم ارزش پول ملی به پایین ترین سطح ممکن نزول کرده و این مسئله در کارنامه این دولت بسیار نامطلوب است، گفت: روی دیگر سکه بی ارزش شدن پول ملی، افزایش قیمت دلار است.

وی افزود: دولت سیزدهم دلار 24 هزار تومانی را تحویل گرفت اما اکنون نزدیک به 3 برابر افزایش یافته و بسیار ناپایدار است و سکه نیز به بیش از 45 میلیون تومان رسید. البته این تغییرات صرفا متأثر از عوامل اقتصادی نیستند گرچه عوامل بنیادینی وجود دارد که همواره قیمت سکه و ارز را بالا می برد اما عوامل روانی و سیاسی نیز نقش اساسی در تغییرات نرخ ارز ایفا می کنند.

این اقتصاددان افزود: حمله حماس به اسراییل در هفتم اکتبر سال گذشته میلادی برگ جدیدی را در تحولات منطقه گشود که تأثیرات آن بر تمام منطقه و جهان سایه افکنده به ویژه قیمت نفت و گاز و بیمه دریایی ‌شناورها، اروپا را به شدت نگران کرده و تلاش های زیادی در مورد دعوت از طرفین منازعه به خویشتن داری صورت گرفته و نشست اخیر  وزرای کشورهای گروه هفت در ایتالیا در امتداد همین تلاش ها است.

طبیعتا این تحولات بر اقتصاد ایران و به ویژه نرخ دلار ناشی از نگرانی ها و پیش بینی ناپذیری آینده و افزایش انتظارات تورمی تأثیر گذار بوده و قیمت دلار را  که قبل از هفتم اکتبر در دامنه 49 هزار تومان نوسان داشت به بیش از 67 هزار تومان رسا‌ند و در استمرار این مناقشات انتظار افزایش بیشتر آن هم می رود.

قیمت دلار

جامساز ادامه داد: با این حال با توجه به گزارش های رسمی جمهوری اسلامی که حمله اخیر اسراییل را در بامداد جمعه به یک پایگاه نظامی اصفهان بسیار ضعیف و بدون خسارت توصیف کرده، احتمال خاتمه یافتن تقابل نظامی مستقیم طرفین دور از انتظار نیست. با چنین فرضی اگر شرایط به قبل از تقابل نظامی مستقیم جمهوری اسلامی و اسراییل بازگردد و تکانه های سیاسی و اقتصادی بین المللی و در پی آن انتظارات تورمی هم کاهش یابد اما به دلیل چسبندگی قیمت ها از یک سو و عوامل بنیادین، از دیگر سو‌ قیمت دلار پایین می آید اما در سطحی بالاتر از قیمت قبلی احتمالا در کانال 60 هزار تومان می ایستد.

این اقتصاددان افزود: اگر چنین  اتفاقی رخ دهد، این پرسش مطرح می شود که آیا دولت ابراهیم رئیسی واجد این ظرفیت است که قیمت دلار را در این محدوده - که  حدود 2/5 برابر آغاز ریاست جمهوری او است  - کنترل کند یا حتی آن را کاهش دهد؟

شواهد موجود حاکی از داشتن این ظرفیت در دولت سیزدهم نیست، زیرا یکی از مهمترین درآمدهای ارزی دولت فروش نفت است. فروش نفت در سال جدید باتوجه به تحریم های جدید آمریکا و فشار بیشتر بر مسدود کردن راه های دور زدن تحریم ها کمتر خواهد شد.

قیمت دلار با شروع چهارمین روز هفته نوسان محدود افزایشی داشت، اما در نهایت نیمه کریدور ششم را از دست داد و در پله‌های پایانی کانال پایین‌تر بسته شد. روند تقاضا در روزهای اخیر از عرضه کمی جلو افتاده و معامله‌گران افت قیمت اونس جهانی طلا را در ثبات بازار ارز موثر می‌دانند.

قیمت دلار روز سه‌شنبه افزایش محدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومانی داشت و در پله پایانی کانال چهارم از کریدور ششم بسته شد. معامله‌گران مدعی‌اند تقاضا اندکی از عرضه پیشی گرفته اما این حضور پررنگ بازارساز و کاهش اونس جهانی طلاست که انتظارات تورمی را تا حدودی کاهش داده است.

برخی معامله‌گران با توجه به اجرای سیاست فریز قیمت دلار از سوی بانک مرکزی در سال گذشته معتقدند دلار با تلاش سیاست‌گذار در منطقه فعلی به ثبات رسیده و اگر اخبار نامساعد سیاسی روانه بازارها نشود دلار فعلاً در محدوده‌ فعلی ماندگار است. باید توجه داشت روند کاهشی قابل توجه قیمت در بازارهای جهانی در کاهش التهابات بازارهای داخلی بی‌تاثیر نبود.

کارشناسان اقتصادی معتقدند در ادامه سال جاری فشار مالیاتی زیاد خواهد شد و سخت‌گیری‌های دولت افزایشی است. آنها می‌گویند برای دولت رونق اقتصادی و اشتغال اهمیت خاصی ندارد و همه اینها شرایط رکودی بدی برای بازارهای مالی به وجود خواهد آورد.

قیمت درهم روز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت کاهش ۸۰ تومانی داشت و با رقم ۱۷ هزار و ۵۲۰ تومان بسته شد. تتر  با کاهش ۲۵۰ تومانی به کف کانال ۶۵ هزار تومانی برگشت.

منبع: رکنا نیوز

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه