اخبار روز | اخبار جدید

چند نکته که باید درمورد جنگ ایران و اسرائیل بدانیم! | پیش بینی وضعیت امنیتی منطقه!

سردبیر خبرگزاری فارس در یادداشتی 8 نکته راهبردی درباره عملیات وعده صادق را برشمرد. که در ادامه خواهیم پرداخت.

چند نکته که باید درمورد جنگ ایران و اسرائیل بدانیم! | پیش بینی وضعیت امنیتی منطقه!
کدخبر : 25018
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

اطلاعات رژیم صهیونیستی در ابتدا پیش‌بینی می‌کرد که ایران حداکثر ۱۰ موشک زمین به زمین به سمت اراضی اشغالی شلیک کند. در این گزارش آمده است که چند روز مانده به حمله، آنها تخمین را به ۶۰ تا ۷۰ موشک زمین به زمین افزایش دادند. نیویورک‌تایمز می نویسد: این هم یک فرضیه نادرست بود.

مهدی جهان تیغی این 8 نکته را اینگونه برشمرد:

یک: انتخاب رمز معنادار «یا رسول الله» برای عملیات عملیات «وعده صادق» ایران علیه اسرائیل حاوی یک پیام مهم بود و آن اینکه جمهوری اسلامی دیشب به نمایندگی از همه امت اسلامی در سرتاسر جهان رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد.

دو: ایران بر خلاف تعیین خط قرمز صهیونیست‌ها هم از خاک خود و هم فراتر از انتظار آنها، حملات گسترده‌تر و بزرگتری را انجام داد.

سه: در عملیات «وعده صادق» ایران و محور مقاومت تهاجمی ترین عملیات نظامی خود را در حالی تجربه کردند که نه تنها اسرائیل بلکه اصلی‌ترین متحد آن یعنی آمریکا تدافعی ترین شرایط نظامی خود را سپری کردند. دیشب آنها تنها کاری که می‌توانستند بکنند این بود که کمتر موشک دریافت کنند و کمتر آسیب ببینند.

چهار: عملیات «وعده صادق» ایران نشان داد که یکی از مهترین برآوردهای نظامی و راهبردی درباره ایران درست است؛ برآوردی که سالهاست می‌گوید جمهوری اسلامی می‌تواند همزمان بسیاری از منطقه غرب آسیا را در یک جبهه منظم علیه دشمنان خود به صف و وارد عملیات نظامی کند.

پنج: عملیات «وعده صادق» ایران با اینکه طراحی آن بر اساس یک جنگ نهایی نبود و همه توان و فناوری نظامی در آن بکار نرفته بود ولی یکبار دیگر قدرت موشکی ایران و نقطه زن بودن آن را نشان داد. ایران تنها به اهداف نظامی شلیک کرد و در این حجم از شلیک موشک، دچار خطا در نقطه زنی نشد. ضمن اینکه ناتوانی فناوری نظامی اسرائیل را نیز در برابر موشک‌ها و پهپادهای ایرانی به نمایش گذاشت.

شش: درباره ابعاد عملیات «وعده صادق» از جغرافیای شلیک‌ها و مناطق هدف گذاری برای اصابت‌ها، تعداد و نوع پهپادها و موشک‌ها، تلفات و آسیب‌های دشمن، ابعاد اطلاعاتی و عملیاتی حمله تهاجمی ایران و .... ناگفته‌های فراوانی باقی مانده است. اما اولین برداشت قطعی این است که ایران یکی از بزرگترین عملیات‌های پیشرفته پهپادی و موشکی جهان را انجام داده است.

هفت: عملیات «وعده صادق» ایران انواع ادعاهای توهمی درباره توان نظامی و فناوری اسرائیل به عنوان پیشرفته‌ترین متحد آمریکا در منطقه را هم برملا کرد. یکی از این ادعاها این بود که دشمنان ایران قادر هستند در قالب جنگ الکترونیک با فناوری‌های پیشرفته قبل از اقدام ایران، موشک‌ها و پرتابگرهای آن را از کار بیاندازند. ادعاها و دیگر داستان‌های توهمی مشابه را که در این سالها ساخته و پرداخته شده را نیز می توان بازخوانی و فهرست کرد.

هشت: منطقه غرب آسیا با عملیات «وعده صادق» به دو بخش قبل و بعد آن تقسیم می‌شود. ایران محاسبات زیادی را بهم زد و مهمتر از بهم زدن محاسبات راهبردی منطقه، انتقال این پیام مهم بود که ایران زین پس بر اساس محاسبات جدید عمل می‌کند و تغییر موازنه شروع شده و طرف مقابل نیز راهی جز پذیرفتن آن ندارد.

جنگ ایران و اسرائیل

آمریکا پشت اسرائیل را خالی کرد!

پایگاه خبری آکسیوس در یادداشتی به نقل از مقامات ارشد آمریکایی نوشته است: برآوردها حاکی از آن است که در صورت هرگونه اقدامی از سوی اسرائیل، ایران به سرعت به خاک اسرائیل حمله خواهد کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه به گروهی از رهبران یهودی آمریکایی گفت که تشدید تنش بیشتر با ایران به نفع آمریکا و اسرائیل نیست.

دولت بایدن و چندین کشور غربی دیگر متحد با رژیم صهیونیستی از دولت بنیامین نتانیاهو می‌خواهند که برای هرگونه اقدام تلافی‌جویانه علیه ایران که می‌تواند منجر به جنگ منطقه‌ای شود، عجله نکند.

یک مقام ارشد آمریکایی به آکسیوس گفت: ارزیابی ایالات متحده این است که ایران به هر حمله آشکار اسرائیل به خاک ایران با دور جدیدی از حملات موشکی و پهپادی پاسخ خواهد داد. یکی دیگر از مقامات آمریکایی گفت: «فکر می‌کنیم اگر ایران دوباره صدها موشک و پهپاد پرتاب کند، تکرار اقدامی که در روز شنبه برای مقابله با پرتابه‌های ایران داشتیم بسیار سخت خواهد بود - و اسرائیلی‌ها این را می‌دانند».

اسرائیل

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان در تماسی تلفنی به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفت که ایران به دنبال تشدید بیشتر در منطقه نیست اما تاکید کرد: ما به هر اقدامی علیه منافع ایران با خشونت، گسترده‌تر و دردناک‌تر از گذشته پاسخ خواهیم داد.

منبع: ایسنا

بایدن تیر خلاص را به اسرائیل زد

رئیس‌جمهور ۸۱ ساله آمریکا با اشتباه گرفتن رفح در نوار غزه جایی که آوارگان فلسطینی به آنجا پناه برده‌اند با حیفا شهری در فلسطین اشغالی، عنوان کرد «من به اسرائیلی‌ها گفته‌ام که به حیفا حمله نکنید.»‌این جمله در ادامه صحبت‌های بایدن در خصوص طرحش برای بازگرداندن رای طرفداران فلسطین در انتخابات آینده آمریکا بود. ‌

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا نمی‌تواند یک شبه در اوکراین گنبد آهنین بسازد ، حتی اگر پولش را در صندوق داشته باشد.

او گفته بود «اولا من با آنها ملاقات کردم. دوما این مسئله را روشن کردم که باید مقدار غذا، آب و کمک‌های بهداشتی که وارد غزه می‌شود را افزایش دهیم. و من صراحتا به اسرائیلی‌ها گفتم که به [حیفا]! حمله نکنید.»

کاربران شبکه‌های اجتماعی با بازنشر این فیلم در حال تمسخر بایدن رئیس‌جمهور آمریکا هستند.‌/ مثلث

اسرائیل

چندین مقام آمریکایی که پس از حمله اول آوریل رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه در بحث‌های سطح بالا درگیر بودند و همچنین یک مقام ارشد صهیونیست به نیویورک تایمز گفتند: «اسرائیلی‌ها به شدت اشتباه محاسباتی کرده بودند و فکر می‌کردند که ایران واکنش شدیدی نشان نخواهد داد.»

به نوشته این روزنامه آمریکایی، مقامات آمریکایی از این که تنها چند دقیقه قبل از حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری، به آنها اطلاع داده شده و اهمیت آن اعلام نشده بود، عصبانی بودند.

دو مقام رژیم صهیونیستی به این نشریه گفتند که برنامه‌های این حمله دو ماه قبل از انجام آن آغاز شد و این طرح سپس در ۲۲ مارس توسط کابینه جنگ این رژیم به تصویب رسید.

روزنامه نیویوک‌تایمز همچنین گزارش داد که یک سری اوراق نظامی داخلی را مشاهده کرده است که مربوط به پاسخ‌های بالقوه تهران می‌شد و در هیچکدام از آنها حمله‌ای در مقیاس حملات شنبه و یکشنبه که طی آنها تهران بیش از ۳۰۰ موشک بالستیک و پهپاد را به سمت اراضی اشغالی فلسطین شلیک کرد، پیش‌بینی نشده بود.

اسرائیل

براساس این گزارش، اطلاعات رژیم صهیونیستی در ابتدا پیش‌بینی می‌کرد که ایران حداکثر ۱۰ موشک زمین به زمین به سمت اراضی اشغالی شلیک کند. در این گزارش آمده است که چند روز مانده به حمله، آنها تخمین را به ۶۰ تا ۷۰ موشک زمین به زمین افزایش دادند. نیویورک‌تایمز می نویسد: این هم یک فرضیه نادرست بود.

نیویورک‌تایمز نوشت: آمریکا، نزدیک‌ترین متحد اسرائیل با حمله اول آوریل تل‌آویو غافلگیر شده بود. مقامات به سرعت به جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور بایدن هشدار دادند. جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی؛ برت مک‌گورک، هماهنگ‌کننده بایدن در امور خاورمیانه و دیگران می‌دیدند که این حمله می‌تواند عواقب جدی داشته باشد. مقامات ایالات متحده به طور علنی از اسرائیل حمایت کردند، اما به طور خصوصی از اینکه اسرائیل بدون مشورت با واشنگتن چنین اقدام تهاجمی علیه ایران انجام داد، ابراز خشم کردند.

براساس این گزارش، حتی پس از اینکه مشخص شد که ایران دست به اقدام تلافی‌جویانه خواهد زد، مقامات آمریکایی و صهیونیست ابتدا فکر کردند که مقیاس پاسخ نسبتا محدود خواهد بود، قبل از اینکه بارها و بارها در ارزیابی خود تجدیدنظر کنند.

ایران روز شنبه در انتقامی قانونی برای حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری این کشور در دمشق سوریه که طی آن تعدادی از مستشاران عالی رتبه ایران به شهادت رسیدند، بیش از ۳۰۰ پهپاد، موشک بالستیک و کروز به سمت اهدافی در سرزمین‌های اشغالی شلیک کرد.

عملیات «وعده صادق» علاوه بر تخریب مواضع نظامی ارتش رژیم صهیونیستی از جمله پایگاه اطلاعاتی در منطقه «جبل الشیخ» و پایگاه هوایی «نواتیم»، هزینه‌های هنگفتی نیز برای رژیم صهیونیستی و سامانه‌های پدافند هوایی آن به همراه داشته است./ همشهری آنلاین

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه