حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

افزایش 40 درصدی حقوق بازنشستگان فایده ندارد! | بازنشستگان کشوری به چند درصد افزایش نیاز دارند؟

زنگنه در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت سال ۱۴۰۲ اولین سال آزمون دولت در میزان تعهد به تحقق برنامه هفتم توسعه می باشد.

افزایش 40 درصدی حقوق بازنشستگان فایده ندارد! | بازنشستگان کشوری به چند درصد افزایش نیاز دارند؟
کدخبر : 21731
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

 با توجه به روال هر سال حقوق بازنشستگان اوایل سال جدید کمی افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان همانند سایر حقوق به صورت ماهانه پرداخت می شود. مجلس با افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1402 موافقت کرده است و طبق خبر های اخیر به دست آمده درباره حقوق بازنشستگان و میزان افزایش آن مشخص شده است. اخبار منتشر شده از کمیسیون تلفیق حاکی از آن است که حقوق بازنشستگان بالاخره امسال افزایش و همسان‌سازی اجرایی خواهد شد.

به نقل از فرتاک نیوز، زنگنه نماینده مجلس در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اظهار داشت میزان تعهد دولت در برنامه هفتم توسعه را امسال مشاهده خواهیم کرد.

اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۳ دولت پیشنهاد داده که حقوق بازنشستگان ۲۰ درصد افزایش پیدا کند خلاف برنامه هفتم توسعه است.

در سال اول برنامه هفتم توسعه دولت موظف است که ۴۰ درصد از فاصله حقوق بین بازنشستگان و کارکنان رسمی را پر بکند. برنامه هفتم توسعه برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران است که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان سال ۱۴۰۷ اجرا خواهد شد.

در لایحه بودجه ۱۴۰۳، افزایش حقوق بازنشستگان صندوق‌های مختلف ۲۰ درصد در نظر گرفته شده؛ در برنامه هفتم توسعه، سازمان تامین اجتماعی مکلف شده با اعتبارات و دارایی‌های خود متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند و وزیر کار به صراحت گفته «تا اعتبار خاص نباشد، همسان‌سازی هم نیست».

محمدعلی براتی فعال صنفی بازنشستگان کردستان با اشاره به همه‌ی این واقعیت‌ها گفت: امروز ما بازنشستگان حداقل‌بگیر سازمان تامین اجتماعی مستمری‌ای می‌گیریم که از نصف خط فقر کمتر است؛ اگر خط فقر را ۲۵ میلیون تومان در نظر بگیریم، امروز حقوق و مزایای ما حدود ۹ میلیون تومان است.

او اضافه کرد: در چنین شرایطی وقتی افزایش حقوق در لایحه بودجه فقط ۲۰ درصد است، ما امیدمان را به بهبود معیشت از دست می‌دهیم؛ بدون تردید در مذاکرات مزدی ۱۴۰۳، دولت با همین رقم به نشست‌های شورایعالی کار می‌آید و سازمان تامین اجتماعی نیز خیلی بیش از اینها مستمری بازنشستگان خود را زیاد نمی‌کند.

به گفته براتی، متناسب‌سازی با این شرایط و مختصات برنامه هفتم قرار نیست کاری برای بازنشستگان کارگری صورت دهد و گره‌گشای مشکلات معیشتی مستمری‌بگیران نخواهد بود.

او ادامه داد: وقتی در سال ۹۹ قرار شد متناسب‌سازی در صندوق‌ها اجرایی شود، برای تامین اجتماعی اعتبار خاص در نظر نگرفتند؛ در نتیجه به جای همسان‌سازی واقعی یک متناسب‌سازی بی یال و دم و اشکم اجرا شد؛ آیا دوباره قرار است همان اتفاقات تکرار شود؟

این بازنشسته تاکید کرد: وقتی تورم رسمی حدود ۵۰ درصد است چطور دولت خلاف قانون افزایش حقوق بازنشستگان را فقط ۲۰ درصد در نظر می‌گیرد؟ در شرایطی که هستیم حتی ۴۰ درصد افزایش حقوق مشکلات بازنشستگان به خصوص حداقل‌بگیران صندوق تامین اجتماعی را حل نمی‌کند چراکه با ۴۰ درصد افزایش حقوق بازهم دریافتی ما به خط فقر نمی‌رسد!

 به نقل از ایسکانیوز، ولی اسماعیلی، با اشاره به تصویب موضوع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان در طول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه، اظهار داشت: مجلس در مصوبه‌ای مقرر کرد که به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب‌سازی، حقوق بازنشستگان طی سه سال با ۹۰ درصد حقوق و فوق العاده‌های مستمر شاغلان مشابه و همتراز متناسب‌سازی شود.

وی بیان کرد: منبع درآمد برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مواردی چون عرضه اوراق بهادار و پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی است. ما به دنبال آن بودیم که همسان سازی حقوق بازنشستگان به گونه‌ای در مجلس تصویب شود که قابلیت اجرا داشته باشد و مصوبه‌ای دقیق و محکم باشد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین بر اساس یکی دیگر از مصوبات مجلس، سازمان تأمین اجتماعی مکلف شد در طول سه سال اول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه، نسبت به متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان و شاغلان اقدام کند و حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی هم متناسب‌سازی شود.

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا مجلس در مصوبه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان قید کرد که این کار در سه سال انجام شود، گفت: بر اساس مصوبه مجلس، مقرر شد این افزایش حقوق و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان از سال ۱۴۰۳ انجام شود، به این صورت که در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد تا ۹۰ درصد یاد شده متناسب‌سازی انجام شود.

اسماعیلی تصریح کرد: دولت با همسان‌سازی حقوق بازنشستگان طی یک سال هم مخالف بود و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور این موضوع را در صحن مجلس مطرح کرد. در این شرایط که دولت با این کار مخالف بود، ما نمی‌توانستیم دولت را مکلف کنیم که در یک سال حقوق بازنشستگان را با ۹۰ درصد حقوق شاغلان هم تراز همسان‌سازی کند. دولت می‌گوید که منابع مالی برای این کار ندارد و به دلیل محدودیت‌های مالی نمی‌تواند همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته مجلس شورای اسلامی منابع پایداری از جمله فروش اموال مازاد دولت، عرضه اوراق بهادار و پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی را برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفت، اما دولت می‌گوید این منابع هم کفاف نمی‌دهد. اگر مجلس در مصوبه خود مقرر می‌کرد که همسان‌سازی حقوق بازنشستگان طی یک سال انجام شود، قطعاً دولت قبول نمی‌کرد و زیر بار این کار نمی‌رفت.

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به مخالفت دولت با همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، این مصوبه در شورای نگهبان تأیید یا رد می‌شود، گفت: احتمال دارد که شورای نگهبان این مصوبه را قبول نکرده و رد کند.

مدیرکل فنی صندوق بازنشستگی کشوری درباره جزئیات برقراری و پرداخت حقوق شاغلین تازه بازنشسته شده از وزارت آموزش و پرورش گفته بود: “از مهر ماه امسال ۶۵ هزار و ۴۰۰ نفر از شاغلین وزارت آموزش و پرورش، بازنشست شده یا در آستانه بازنشستگی قرار گرفته‌اند؛ تا (شنبه ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۲) برای تعداد ۵۳هزار و ۴۰۰ نفر از شاغلین فرهنگی که بازنشسته شده‌اند، با توجه به ارسال مدارک و مستندات لازم از سوی دستگاه اجرایی محل اشتغال، حکم بازنشستگی قطعی صادر شده است؛ از این تعداد که حکم بازنشستگی برای آن‌ها صادر شده، ۳۰هزار و ۵۹۶ نفر در «مهرماه» حقوق بازنشستگی خود را دریافت کرده‌اند.

تعداد محدودی از بازنشستگان هستند که حکم بازنشستگی برای آن‌ها صادر شده اما به دلیل اینکه تاریخ صدور حکم آن‌ها پس از موعد محاسبه حقوق آبان ماه بوده است، از آذرماه حقوق بازنشستگی را به همراه معوقات دریافت خواهند کرد. این عزیزان نگران حقوق ماه‌های قبل خود نباشند، چراکه حقوق بازنشستگی از تاریخ بازنشستگی محاسبه و پرداخت خواهد شد.”

در حالیکه مسئولان صندوق بازنشستگی کشوری از پرداخت حقوق فرهنگیانی که تا شهریور ماه امسال بازنشسته شده‌اند خبر داده‌اند اما بنابر مستنداتی صحت ادعای مسؤلان صندوق بازنشستگی مورد تایید نیست و حقوق بخش زیادی از این فرهنگیان بازنشسته با وجود گذشت بیش از ۳ ماه از بازنشستگی، هنوز واریز نشده است!

برخلاف ادعای برقراری و پرداخت حقوق فرهنگیان بازنشسته در سال جاری، این صندوق برای آن دسته از فرهنگیانی که در شهریور ماه امسال بازنشسته‌ شده‌اند در اوایل آذر ماه جاری این پیامک را ارسال کرده است:

“با سلام، مدارک برقراری حقوق بازنشستگی شما دریافت شد! صندوق بازنشستگی کشوری”

جای این سؤال جدی از مسؤلان صندوق بازنشستگی کشوری وجود دارد که چرا باید با وجود گذشت بیش از ۳ ماه از تاریخ بازنشستگی فرهنگیان عزیز و زحمت‌کش این کشور، پیامک “دریافت مدارک برقراری حقوق بازنشستگی” تازه در آذر ماه برای این فرهنگیان ارسال شود در حالیکه مسؤلان این صندوق، مدعی پرداخت حقوق بازنشستگی آنها از مهر ماه بوده‌اند!

ارسال چنین پیامکی از سوی صندوق بازنشستگی کشوری در آذر ماه به معنای آن است که این دسته از فرهنگیان بازنشسته در آذر ماه جاری نیز هیچ حقوقی دریافت نخواهد کرد و نخستین حقوق بازنشستگی آنها از سوی صندوق بازنشستگی با ۴ ماه تاخیر در دی ماه آینده پرداخت خواهد شد!!

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه