رتبه بندی معلمان | رتبه بندی فرهنگیان

خبر خوش برای فرهنگیان | اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه طرح رتبه‌بندی یکی از عوامل تحول است که در سند بنیادین مورد توجه بود اما انجام نشد، گفت: آخرین جلسه شیوه‌نامه طرح رتبه‌بندی برگزار می‌شود و طرح نیز از همین هفته و هفته آینده اجرایی خواهد شد.

خبر خوش برای فرهنگیان | اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان
کدخبر : 9169
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

طرح رتبه بندی معلمان دغدغه‌ای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.

رتبه بندی معلمان

صادق ستاری‌ فر سخنگوی وزارت آموزش و پرورش عصر امروز در مراسم افتتاحیه مسابقات ورزشی فرهنگیان در اصفهان اظهار کرد: خوشحالم که پس از ۱۴ سال این مسابقات احیا شد و شاهدیم که این مورد، نتیجه حمایت مستقیم وزیر آموزش و پرورش بوده است.

وی میزبانی اصفهان در این مسابقات را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: این مسابقات شادی و نشاط را به جامعه فرهنگی تزریق می‌کند، مهم‌ترین سرمایه هر کشور نیروی انسانی است که می‌تواند بسترساز پیشرفت کشور در تمام عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و خصوصاً تعلیم و تربیت باشد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه معلم مهم ترین رکن تحول‌ساز کشور است، ادامه داد: معلم محور تحول در سند بنیادین تحول بنیادین آموزش است و در این مسیر یک معلم شاداب می‌تواند پیشران علمی و ادبی باشد.

ستاری‌فر با بیان اینکه مسابقات ورزشی فرهنگیان را در سطوح مختلف آغاز کردیم و مسیری طولانی در پیش داریم، تصریح کرد: این مسابقات عامل پیشران ورزش دانش‌آموزی است زیرا هر میزان که در حوزه ورزش فرهنگیان سرمایه‌گذاری کنیم به ورزش دانش آموزی نیز سرایت پیدا خواهد کرد و ورزشکارانی که به مرحله کشوری رسیدند می‌توانند سفیران ورزش دانش‌آموزی باشند.

وی با یادآوری اینکه در حال برنامه‌ریزی طرح «هر معلم یک مربی ورزش» هستیم، عنوان کرد: هر معلم می‌تواند یک مربی و استعدادیاب ورزش دانش‌آموزی باشد در همین راستا از شما معلمان درخواست داریم با حضور پررنگ‌تر در مسابقات آتی فرهنگیان، به این مورد قوت دهید.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: همچنین به‌دنبال نظام ورزش فرهنگیان در طول سال تحصیلی هستیم تا بتوانیم دنبال کننده نشاطی باشیم که باعث ایحاد تحول می‌شود و در ادامه آن مسابقات دانش آموزی را قوت دهیم، البته در کنار برگزاری مسابقات ورزشی مسائل تربیتی و فرهنگی نیز مدنظرمان است.

ستاری‌فر در خصوص طرح رتبه بندی معلمان با بیان اینکه صدای شما را در این خصوص شنیدم، تصریح کرد: از سال ۸۴ موضوع رتبه‌بندی مدنظر بود اما به هر دلیل عملیاتی نشد تا اینکه در برنامه‌های تبلیغاتی ریاست جمهوری عنوان شد و به‌عنوان یک حق فرهنگی مورد توجه قرار گرفت.

وی با بیان اینکه طرح رتبه‌بندی یکی از عوامل تحول است که در سند بنیادین مورد توجه بود اما انجام نشد، خبر داد: با همکاری دولت جدید و مجلس این طرح عملیاتی شد، در همین راستا فردا ساعت ۱۰ آخرین جلسه شیوه‌نامه آن برگزار می‌شود و از همین هفته و هفته آینده اجرایی خواهد شد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: هماهنگی‌های لازم با سازمان برنامه و بودجه انجام شده و همه مطالبات فرهنگیان در حوزه رتبه‌بندی یک‌جا پرداخت خواهد شد.

رتبه بندی معلمان

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ضمن اعلام اینکه همه معلمان فارغ از سنوات خدمتی‌شان مشمول رتبه بندی می‌شوند، گفت: در رتبه بندی فرایند، رقابتی است و همه معلمان در قالب شایستگی‌های عمومی، حرفه‌ای، تخصصی و تجربه می‌توانند به‌نحوی که در قانون آمده از مزایای رتبه‌بندی استفاده کنند.

صادق ستاری‌فرد با حضور در شبکه افق به سوالاتی درباره رتبه بندی معلمان پاسخ داد و گفت: رتبه بندی از سال ۸۳ در قانون برنامه چهارم توسعه تکلیف شده بود اما عملیاتی نشد. در سال ۹۰ نیز در سند تحول بنیادین تکلیف شد و اجرا نشد همچنین در برنامه ششم توسعه الزام شد اما در نهایت بعد از ۱۰ سال کش و قوس لایحه‌اش در اسفند ۱۳۹۹ به مجلس تقدیم شد.

وی افزود: آن لایحه ایرادات بسیاری داشت و ۲۰ هزار میلیارد تومان برای سه سال پیش‌بینی شده بود.

ستاری فرد اضافه کرد: با روی کار آمدن دولت جدید موضوع رتبه بندی به عنوان مطالبه جدی فرهنگیان که هم رضایتمندی شغلی معلمان و هم ارتقای کیفی نظام تعلیم و تربیت را به دنبال دارد، مطرح شد و در نهایت در شکل فعلی‌اش در مجلس به تصویب رسید و از سوی دولت ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه ۳۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای رتبه بندی در بودجه سنواتی پیش بینی شده است، در پاسخ به پرسشی مبنی بر علت عدم شمولیت نومعلمان با زیر دو سال سابقه استخدامی در رتبه بندی گفت: هم در قانون و هم مفاد آیین‌نامه به نحوی پیش‌بینی شده است که همه معلمان فارغ از اینکه سنوات خدمتی‌شان چقدر است، شامل رتبه بندی می‌شوند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش افزود: در هفته گذشته در برخی رسانه‌ها مطرح شده بود که معلمان زیر دوسال خدمت مشمول رتبه بندی نمی‌شوند اما خوشبختانه ما هم مفاد آیین نامه را بررسی کردیم و هم در گفت‌وگویی که با سازمان اداری و استخدامی داشتیم، تلقی و برداشت این شد که با توجه به صراحت متن قانون، همه معلمان فارغ از سنوات خدمتی‌شان مشمول رتبه بندی شوند.

ستاری‌فرد با بیان اینکه البته در متن قانون محدودیت‌هایی برای شمولیت در رتبه بندی ذکر شده که از جمله آن‌ها می‌توان به مامورشدگان به دیگر دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد، گفت: اما خوشبختانه هیچ محدودیتی از حیث سنوات خدمتی مدنظر نیست.

وی همچنین در پاسخ به این موضوع که گفته می‌شود آیین نامه اجرایی به گونه‌ای طراحی شده که معلمان هرچه قدر کار کنند نمی‌توانند به درجه بالا برسند، اظهار کرد: خیر!‍ اینطور نیست. هرچند تمام اساتید دانشگاه هم به درجه استاد تمامی نمی‌رسند و همه نیروهای نظامی  به رتبه سرلشکری نمی‌رسند. در رتبه بندی فرایند، رقابتی است. همه معلمان در قالب شایستگی‌های عمومی، حرفه‌ای، تخصصی و تجربه می‌توانند به نحوی که در قانون آمده از مزایای رتبه بندی استفاده کنند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: صرفاً معلمانی می‌توانند ارتقای رتبه ۴ و ۵ را درخواست کنند که به ترتیب ۱۵ و ۲۱ سال سابقه خدمت به بالا داشته باشند. سقف امتیازات ۱۰۰۰ است. برای رتبه ۵ کسب ۹۰۰ امتیاز و برای رتبه ۴، کسب ۷۵۰ امتیاز لازم است و مولفه‌ها و شاخص‌های مختلفی دارد که در آیین نامه ذکر شده است.

ستاری‌فرد در پایان اظهارکرد: از نظر کارشناسی، اشکالاتی به آیین نامه اجرایی مطرح شده که قابل بررسی و تأمل است که در هیئت تطبیق مجلس به آن توجه می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه