سهام عدالت | سهام عدالت جاماندگان

خبر مهم درباره سهام عدالت | فروشندگان سهام عدالت گوش به زنگ باشند

​هر چند ارزش واقعی سهام عدالت متاثر از شرایط صعودی بازار سرمایه نسبت به ماه قبل افزایش داشته است اما همچنان امکان فروش این سهام برای مشمولان وجود ندارد و هنوز زمانی برای آغاز فروش اعلام نشده است.

خبر مهم درباره سهام عدالت | فروشندگان سهام عدالت گوش به زنگ باشند
کدخبر : 7243
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

سهام عدالت گونه‌ای یارانه است که بنابر نظر دولت نهم (ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد)، از طریق شرکت‌های تعاونی عدالت استانی به مشمولان آن واگذار شد.در اواسط دهه ۱۳۸۰ دولت سهام خود را در ۴۹ شرکت بین مردم تقسیم کرد که با این کار بیش از ۴۹ میلیون نفر از جمعیت کشور مشمول دریافت سهام عدالت شدند. دولت، هدف از عرضه سهام عدالت را گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران اعلام کرد. بنابر طرح سهام عدالت، بخشی از سهام شرکت‌های دولتی معین، به قشرهای کم‌درآمدتر فروخته می‌شود.در ادامه آخرین خبر از سهام عدالت را می خوانیم.

سهام عدالت

پس از آزادسازی سهام عدالت، مشمولان این سهام که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند، می‌توانند با مراجعه به سامانه www.samanese.ir ارزش واقعی سهام و جزئیات دارایی خود را مشاهده کنند. این ارزش یکسان نیست و تحت تاثیر نوسانات بازار افزایشی یا کاهشی می‌شود.

برای مثال، ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه یک میلیون تومانی در ۲۰ اسفند سال ۱۳۹۹، ۱۸ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان قیمت داشت، در حالی که قیمت این سهام در ۱۶ تیرماه سال ۱۴۰۰ تا ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کاهش یافته بود.سهامی که در روزهای نخستین آزادسازی سهام عدالت یعنی اردیبهشت‌ ماه و خرداد ماه سال ۱۳۹۹ بیش از ۲۰ میلیون تومان قیمت داشت.

در این راستا، در یازدهم مهرماه سال گذشته ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی بیش از ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در ۲۸ آبان ماه حدود ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت داشت. اما روند نزولی در بورس باعث کاهش این ارزش شد. به طوریکه ارزش واقعی سهام عدالت به ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی در ۲۹ بهمن ماه سال گذشته، ۱۰ میلیون و ۳۵۱ هزار تومان قیمت داشت.

در نهم فروردین ماه سال جدید ارزش واقعی این سهام با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که با توجه به صعود بازار در روزهای گذشته، در اواخر فروردین این رقم به حدود  ۱۲ میلیون و ۲۷۵ هزار تومان رسید. طبق آخرین آمار افزایش ارزش سهام عدالت ادامه دارد و اکنون به ۱۲ میلیون و ۷۶۳ هزار تومان رسیده است.

البته همچنان امکان فروش این سهام برای مشمولان وجود ندارد و این افراد همچنان باید منتظر تصمیم مسئولان برای تعیین تکلیف سهام عدالت باشند. بر این اساس مجید عشقی در آخرین اظهار نظر خود در مورد سهام عدالت اعلام کرده بود که: نحوه فروش سهام عدالت در سال ۱۳۹۹ با ایرادات جدی مواجه بود، اکنون در شورای عالی بورس و کارگروهی که به‌عنوان زیرمجموعه این شورا فعال است،در حال بررسی شیوه فروش سهام عدالت هستیم تا آن را به مرحله نهایی برسانیم. طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در ابلاغیه سهام عدالت، اصل بر این است تا مردم از سهام عدالت خود به‌عنوان دارایی آینده دار نگه‌داری کنند.

افرادی که در سال  ۱۳۹۹ اقدام به فروش سهام عدالت خود نکردند و آن را در اختیار دارند، کسب سود سالیانه خوبی کسب کردند که این سود در سال ۱۴۰۱ به‌طور حتم بیشتر خواهد شد و این منافع به‌ صورت بلندمدت در اختیار مردم قرارمی‌گیرد.فراهم شدن بسترهای لازم برای فروش یک‌باره سهام عدالت توسط سهامداران، ضمن ایجاد زیان مشمولان سهام عدالت، سبب ایجاد هیجان شدید در کلیت بازار سرمایه می‌شود؛ بنابراین تصمیم بر این است تا روشی درنظر گرفته شود که مردم آن را به‌عنوان دارایی نزد خود نگه دارند و آن را به فروش نرسانند.

با توجه به تصمیم اتخاذشده بعد از مصوبه شورای عالی بورس، فروش سهام عدالت به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم باز خواهد شد، اما اکنون نمی‌توان زمان دقیقی را برای آغاز فروش سهام عدالت اعلام کرد.

سهام عدالت

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه از ثبت‌نام بیش از ۱۵۰ هزار نفر طی فروردین ماه امسال در سامانه سجام خبر داد و گفت: این شرکت مرکزی این آمادگی را دارد که سودهای سنوات گذشته شرکت‌ها را دریافت و به حساب سهامداران واریز کند.

محمد باغستانی از ثبت‌نام بیش از ۱۵۰ هزار نفر در سامانه سجام طی نخستین ماه سال ۱۴۰۰ خبر داد و افزود: اقدامات مختلفی در دستور کار سازمان بورس و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی قرار گرفت که لازمه انجام این تصمیمات جدید، ثبت‌نام سهامداران در سامانه سجام است. تحت تاثیر چنین اتفاقی تعداد ثبت‌نام کنندگان در این سامانه از رقم ۴۰ میلیون سهامدار عبور کرد.

وی با اشاره به قانون بودجه سال ١۴٠١ مبنی بر الزام ناشران ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار برای پرداخت سود سهام خود از طریق سامانه سجام در سال ۱۴۰۱، اظهار داشت: زیر ساخت‌های فنی و سخت افزاری این امر مهیا شده است، اما سهامداران باید هر چه سریع‌تر در این سامانه ثبت‌نام کنند تا شرکت سپرده‌گذاری مرکزی بتواند امسال سود ناشران را از طریق اطلاعات سامانه سجام پرداخت کند.

باغستانی با بیان اینکه سال گذشته ۲۹۰ شرکت سود سهام خود را از طریق اطلاعات سامانه سجام پرداخت کردند، گفت: از ابتدای امسال هشت شرکت سود سهام خود را از طریق این سامانه پرداخت کرده‌اند و پنج شرکت نیز در مراحل تکمیل مدارک و فرایندهای اجرایی پرداخت توزیع سود خود از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی قرار دارند.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با تلاش کارشناسان و متخصصان شرکت سپرده‌گذاری مرکزی پرداخت سود سهامداران حقوقی شرکت‌ها نیز فراهم شده است تا زنجیره پرداخت سود سهام شرکت‌ها تکمیل شود.

وی با بیان اینکه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی سود ۹۴ درصد سهامداران شرکت پلیمر آریا ساسول را روز چهارشنبه گذشته پرداخت کرد، گفت: برای نخستین بار سود سهامداران حقوقی یک شرکت شامل صندوق‌های سرمایه گذاری، سبدگردان ها و .. از طریق سمات به حساب آنها واریز شد.

باغستانی افزود: سهامدارانی که سود شرکت پلمیر آریا ساسول به حساب آنها واریز نشده است، می‌توانند با ثبت نام و احراز هویت در سامانه سجام، سود خود را از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی دریافت کنند.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی با بیان اینکه یکی آرزوهای دیرینه سهامداران بازار سرمایه به زودی برطرف می‌شود، گفت: دریافت سود سنواتی شرکت‌ها یکی از دغدغه ها و مطالبات اصلی سهامداران در طول سال‌های اخیر بود که خوشبختانه این شرکت زیرساخت‌های فنی لازم را برای رفع این مشکل فراهم کرده است.

وی با اشاره به نامه سازمان بورس و اوراق بهادار به همه ناشران بازار سرمایه مبنی بر اجرایی شدن فرآیند پرداخت مطالبات سنواتی سهامداران (سودهای رسوب شده) اضافه کرد: شرکت سپرده‌گذاری مرکزی این آمادگی را دارد که سودهای سنوات گذشته شرکت‌ها را دریافت و به حساب سهامداران واریز کند که به طور حتم این موضوع منجر به افزایش رضایتمندی سهامداران خواهد شد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه