خرید خودرو | ثبت نام خودرو | قرعه کشی خودرو

آغاز دور جدید ثبت‌نام خودرو | خرید خودرو سایپا و ایران خودرو به قیمت کارخانه

مدیرکل خودرویی وزارت صنعت، معدن و تجارت از آغاز طرح پیش‌فروش خودروهای داخلی خارج از فرآیند قرعه‌کشی برای همه خودروها (حتی محصولات ایران‌خودرو) از روز چهارشنبه هفته جاری (۱۰ اسفند ماه) خبر داد و تاکید کرد که در این طرح همه متقاضیان خودرو دریافت می‌کنند.

آغاز دور جدید  ثبت‌نام خودرو | خرید خودرو سایپا و ایران خودرو به قیمت کارخانه
کدخبر : 14827
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

​  خرید خودرو به روش قدیمی انتقادهایی مکرر از رانت در پیش‌فروش و فروش فوری را به همراه داشت.تا اینکه برای خرید خودرو سازوکار جدیدی ایجاد شد.محسن علیزاده گفت، امروزه خرید خودرو در بورس کالا آغاز می شود. خودروی شاهین اولین خودروی عرضه شده در طرح  خرید خودرو  در بورس کالا است. در ادامه به آخرین جزییات از خرید خودرو در بورس می پردازیم.

عبدالله توکلی لاهیجانی ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: در این طرح خودروسازان بزرگ (ایران‌خودرو و سایپا) و همچنین خودروسازان بخش خصوصی محصولات خود را ارائه می کنند.  

مدیر کل خودرویی وزارت صمت تصریح کرد: در این طرح قرعه‌کشی انجام نمی‌شود و همه ثبت‌نام کنندگان، خودرو دریافت خواهند کرد، اما زمان تحویل خودروها بین سه ماه تا یک سال متفاوت خواهد بود.  

وی خاطرنشان کرد: در این طرح مشتریان در صورت عدم تمایل به دریافت خودرو با زمان انتظار بیشتر، می‌توانند انصراف خود را اعلام و پول خود را از حساب وکالتی خارج کنند.  

این مقام مسئول در وزارت صمت، اطلاع بیشتری از این طرح در اختیار قرار نداده است اما تا همین جای امر مشخص است که این طرح نه فروش فوق‌العاده با موعد تحویل سه ماهه است و نه پیش‌فروش که یکساله است، تعریف حساب وکالتی و واریز و مسدود کردن مبلغی از وجه خودرو هم ضروری است.  بر این اساس این پرسش پیش می‌آید که می‌توان این طرح را نقطه پایان برای اتمام قرعه‌کشی‌ها که به لاتاری ملی نیز معروف است، دانست؟ در صورت تحقق این امر، می‌توان گفت وعده وزات صمت مبنی بر جمع شدن بساط قرعه‌کشی‌ها تا پایان سال ۱۴۰۱ محقق شده است.

ضمن اینکه ایران‌خودرو تاکنون طرح بدون قرعه‌کشی (با قیمت درب کارخانه) نداشته و این اولین بار است که محصولات ایران‌خودرو بدون قرعه‌کشی عرضه می‌شوند.

همچنین قالیباف _ سخنگوی وزارت صمت_ اعلام کرده بود که ایران‌خودرو، سایپا و سایر خودروسازان بایستی در هفته جاری، عرضه‌های بزرگ خود را از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو طبق شرایط ثابت گذشته و با قیمت کارخانه‌ای اجرایی کنند. این فرصت بسیارخوبی خواهد بود. ثبت‌نام از طریق سامانه تخصیص یکپارچه خواهد بود و چنانچه تعداد تقاضا بیش از تعداد عرضه باشد، متقاضیان در فهرست انتظار قرار می‌گیرند و سپس تاریخی برای تحویل به آن‌ها اعلام خواهد شد. به اعتقاد بنده کف عرضه بایستی ۵۰۰ هزار دستگاه باشد/ ایسنا

خرید خودرو

گروه خودروسازی فردا همزمان با اعلام قیمت جدید کراس‌اوور فردا SX5، فروش اقساطی این محصول در نمایندگی‌های مجاز را آغاز نمود.

خودرو فردا SX5 که در دو ماه گذشته افزایش قیمتی را تجربه کرده بود، بهمن ماه نیز رکورد افزایش قیمت کارخانه‌ای را شکسته و با 160 میلیون تومان افزایش به عدد یک میلیارد و 149 میلیون تومان رسیده است.

این طرح فروش جدید گروه خودروسازی فردا اختصاصی عرضه در نمایندگی‌های این شرکت بوده و متقاضیان جهت کسب آگاهی از شرایط جدید فروش اقساطی محصول کراس‌اوور فردا SX5 می‌توانند به نمایندگی‌های رسمی این شرکت در سراسر کشور مراجعه کنند.

خودرو فردا SX5

قیمت آذر ماه ۹۱۹.۰۰۰.۰۰۰ تومان

قیمت دی ماه ۹۸۹.۰۰۰.۰۰۰ تومان

قیمت بهمن ماه ۱.۱۴۹.۰۰۰.۰۰۰ تومان

این کراس اوور از یک پیشرانه 1.6 لیتری اتمسفریک یورو 5 با کد 4A92 بهره می‌برد که در بهترین حالت توان تولید 123 اسب بخار قدرت (دور موتور 6000) و 154 نیوتن‌متر گشتاور (دور موتور 4400) را داراست. توان تولیدی پیشرانه به نسبت وزن 1,3 تنی عدد مناسبی نبوده و تجربه شتاب صفر تا صدکیلومتر ناامیدکننده 16.5 ثانیه‌ای با بنزین داخلی-البته بی‌کیفیت- و ارتفاع از سطح دریا در شهر تهران را رقم می‌زند.

نایب رییس شورای رقابت از ادامه فعالیت سامانه یکپارچه فروش خودرو خبر داد و گفت: در دوران گذار از وضعیت فعلی نیاز است سامانه‌ای برای عرضه محصولات تولیدی خودروسازان وجود داشته باشد. این سامانه در چارچوب تصمیم شورای رقابت، سامانه فروش یکپارچه خودرو پیش بینی شده است اما به معنای تایید قرعه کشی نیست؛ این سامانه صرفا ابزاری است که خودروهای تولیدی به مصرف کننده واقعی عرضه شود.

محمود دودانگه در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه بازار خودرو قرار است در چارچوب مصوبه شورای رقابت تنظیم شود، اظهار کرد: با بررسی‌های انجام شده شورای رقابت بازار خودرو را انحصاری تشخیص داده است؛ بنابراین طبق بند ۵ ماده ۵۸ قانون سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی باید دستورالعمل تنظیم بازار خودرو دراین مورد تدوین و اجرایی شود. این دستورالعمل چند محور دارد، یکی از این محورها واقعی شدن قیمت خودروها است. درواقع قیمت بسیاری از خودروهای تولیدی بنگاه‌های خودروساز واقعی نیست و پایین‌تر از قیمت تمام شده است، بنابراین قرار است قیمت خودروها واقعی شود که این مهم می‌تواند به خودروسازان کمک کند و زیان آنها را پوشش دهد.

وی افزود: یعنی شورای رقابت نه تنها معتقد است خودروسازها نباید زیان کنند بلکه بر این باور است که این شرکت‌ها حتما باید سودده باشند. این پیام واضح از سوی شورای رقابت اعلام شده است و این شورا نمی‌خواهد قیمت‌گذاری دستوری که به زیان خودروسازان است تداوم داشته باشد. این موضوع می‌تواند به خودروسازان کمک کند که بتوانند تولید خود را افزایش دهند، سرمایه‌گذاری جدید داشته باشند و محصولات جدید ارائه کنند.

دودانگه با اشاره به عرضه خودرو در بورس کالا و معامله خودرو با قیمت پایین‌تر از بازار عنوان کرد: بازار خودرو دو طرف دارد. یک طرف عرضه یک طرف تقاضا؛ فروش خودرو در بورس کالا منافع طرف عرضه را بیشینه می‌کند، ولی آیا منافع مصرف کنندگان مورد توجه قرار می‌گیرد؟ فرض کنید قیمت تمام شده به اضافه سود برای یک خودرو ۱۰۰ واحد است، اگر خودروساز مجاز باشد در فرایندی حراج‌گونه خودرو را با قیمت ۲۰۰ واحد عرضه کند، منافع مصرف کننده چگونه تامین می‌شود؟

این عضو شورای رقابت با تاکید بر اینکه قیمت خودرو در بازار واقعی نیست، اظهار کرد:  قیمت‌هایی که در بازار است به دلیل تقاضاهای سفته‌گرایانه، واقعی نیست. اگر در بازار تقاضای واقعی باشد و عرضه به حد کافی رخ دهد، خودرویی با قیمت تمام شده ۱۰۰ واحد نباید ۲۰۰ واحد به دست مصرف کننده برسد. موضوع مهم برای شورای رقابت این است که یک فضای رقابتی در بازار شکل بگیرد و هم منافع تولید کننده حفظ شود و هم منافع مصرف کننده.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه