عیدی کارگران | محاسبه عیدی کارگران

خبر مهم برای عیدی کارگران | کارگرانی که عیدی نگرفته اند بخوانند

بر اساس قانون کار، حداقل عیدی پرداختی به کارگران در سال ١۴٠١ بین هشت میلیون و ۳۵۹ هزار تومان تا ۱۲ میلیون و ۵۳۹ هزار و ۲۵۰ تومان است.

خبر مهم برای عیدی کارگران | کارگرانی که عیدی نگرفته اند بخوانند
کدخبر : 13976
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

بحث عیدی کارگران یکی از معضل های اقتصادی دولت در پایان سال است. عیدی کارگران هر ساله به یکی از چالشی ترین موارد آخر سال تبدیل می شود . میزان عیدی کارگران همیشه موجب نارضایتی این قشر از جامعه می شود. عیدی کارگران هرساله به میزان اندکی افزایش می یابد. در ادامه به آخرین خبر از میزان عیدی کارگران می پردازیم.

یک وکیل حقوق کار یادآور شد که پرداخت به‌موقع عیدی قانون است و عیدی کارگران برخلاف پاداش داوطلبانه نیست.

سهراب قنبری گفت: معمولا این سخن در بین برخی کارفرمایان و کارشناسان دیده می‌شود که عیدی را در کنار پاداش می‌گذارند در صورتی که عیدی مانند حقوق پایه از جمله «حقوق مکتسبه» بوده و به همه کارگران صرف‌نظر از خوب کار کردن یا بد کار کردن تعلق می‌گیرد.

در روزهای پایان سال معمولا بحث بر سر پرداخت عیدی کارگران و کارمندان داغ‌تر است. امسال نیز بخشی از کارگران کشور در بحث دریافت عیدی دچار مشکلاتی شدند. این مشکلات تاحدی به نوع نگاه و فرهنگ شکل گرفته در بخش کارفرمایی نسبت به قانون عیدی نیز برمی‌گردد. 

سهراب قنبری (دبیر اجرایی اسبق خانه کارگر استان البرز و کارشناس و وکیل حقوق کار) ضمن تاکید بر اصلاح ذهنیت برخی کارفرمایان درباره عیدی با بیان اینکه «عیدی از جنس پاداش نیست که داوطلبانه باشد» گفت: عیدی با توجه به مفاد قانون کار بخشی از حق و حقوق اصلی کارگران است و باید به آن‌ها ‍پرداخت شود. 

عیدی کارگران

این فعال کارگری با اشاره به این نکته قانونی که «مبلغ عیدی کارگران برخلاف عیدی کارمندان به میزان حداقل دو برابر حقوق پایه خالص کارگر است» افزود: حداکثر (سقف) این رقم نیز به اندازه ۹۰ روز (سه ماه) حقوق پایه کارگر در آخرین ماه قبل از پرداخت است که باید به موقع و قبل از عید از سوی کارفرما پرداخت گردد. 

قنبری ضمن تاکید بر اینکه «اگر کارفرما عیدی را نپرداخته یا در پرداخت آن تعلل آشکار داشته باشد، این مسئله از طرف کارگران یا وکلای آن‌ها قابل پیگیری حقوقی و قانونی است» بیان کرد: کارگران می‌توانند با مراجعه به ادارات کار مناطق خود در صورت‌عدم دریافت عیدی با شرایط مذکور نسبت به اعاده حقوق خود شکایت تنظیم کنند. 

این کارشناس حقوقی ادامه داد: معمولا این سخن در بین برخی کارفرمایان و کارشناسان دیده می‌شود که عیدی را در کنار پاداش می‌گذارند و از آن به‌عنوان «عیدی و پاداش» یاد می‌کنند، در صورتی که پاداش ماهیتی داوطلبانه دارد و الزام قانونی برای آن وجود ندارد و کارفرما می‌تواند باتوجه به صلاح‌دید خود و میزان و کیفیت کار هر کارگر پاداشی پرداخت کند، اما عیدی مانند حقوق پایه از جمله «حقوق مکتسبه» بوده و به همه کارگران صرف‌نظر از خوب کار کردن یا بد کار کردن تعلق می‌گیرد و مواردی مانند کارگران بی‌انضباط یا دارای مشکل را نیز شامل می‌شود. 

قنبری در پایان تصریح کرد: اگر کارفرمایی حقوق مکتسبه اصلی کارگر را که عیدی جزئی از آن است نپردازد یا عامدانه در زمان پرداخت آن تاخیر بیندازد، در صورت شکایت علاوه بر لزوم پرداخت اصل پول کارگران، به پرداخت جریمه نیز محکوم می‌شود.

به دنبال اعلام تعارض بین آرای شماره ۵۷۵ مورخ ۱۳۹۳/۳/۲۶ و شماره ۱۰۸۳ مورخ ۱۴۰۰/۳/۲۵ هیات عمومی دیوان عدالت اداری در رابطه با موضوع میزان عیدی قابل پرداخت به کارگران مشمول قانون کار و شاغل در دستگاه های اجرایی، موضوع با موافقت رئیس دیوان عدالت اداری و در اجرای حکم مقرر در ماده ۹۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری در جلسه مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۷ هیات عمومی دیوان عدالت اداری مطرح شد.

با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری و پذیرش درخواست اعمال ماده ۹۱ ، مقرر گردید پرداخت پاداش نوروزی (عیدی) کارگران مشمول قانون کار و شاغل در دستگاه های اجرایی، مطابق مصوبه شورای عالی کار پرداخت شود.

به دنبال اعلام تعارض بین آرای شماره ۵۷۵ مورخ ۱۳۹۳/۳/۲۶ و شماره ۱۰۸۳ مورخ ۱۴۰۰/۳/۲۵ هیات عمومی دیوان عدالت اداری در رابطه با موضوع میزان عیدی قابل پرداخت به کارگران مشمول قانون کار و شاغل در دستگاه های اجرایی، موضوع با موافقت رئیس دیوان عدالت اداری و در اجرای حکم مقرر در ماده ۹۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری در جلسه مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۷ هیات عمومی دیوان عدالت اداری مطرح شد.

پس از بحث و بررسی موضوع و طرح نظرات موافق و مخالف با مفاد هریک از آرای مزبور، نهایتا اکثریت اعضای هیات عمومی ضمن اعلام رای شماره ۵۷۵ مورخ ۱۳۹۳/۳/۲۶ هیات عمومی دیوان عدالت اداری به عنوان رای صحیح اعلام کردند که رای شماره ۱۰۸۳ مورخ ۱۴۰۰/۳/۲۵ هیات عمومی واجد ایراد بوده و در اجرای حکم مقرر در ماده ۹۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری نقض می‌شود.

 لازم به توضیح است که براساس رای شماره ۵۷۵ مورخ ۱۳۹۳/۳/۲۶ هیات عمومی دیوان عدالت اداری که در جلسه مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۷ هیات عمومی به عنوان رای صحیح اعلام شد، مقرر شده است که پرداخت عیدی کارگران مشمول قانون کار و شاغل در دستگاه های اجرایی باید براساس موازین مربوط به قانون کار و برمبنای مصوبات شورای عالی کار صورت گیرد و با توجه به حکم مقرر در ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه های مشمول قانون کار مصوب ۱۳۷۰/۱۲/۶ این مبلغ برای هر یک از کارگران به نسبت یک سال کار، معادل شصت روز آخرین مزد ‌به عنوان عیدی و پاداش خواهد بود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه