قیمت بنزین | سهمیه بندی بنزین

افزایش قیمت بنزین با محدودیت های جدید؟ | محدودیت‌های جدید بنزینی چیست؟

رییس جایگاهداران سوخت کشور در واکنش به برخی شایعات در خصوص حذف کارت سوخت به دیده‌بان ایران گفت: کمافی‌السابق کارت سوخت وجود دارد و با دو نرخ ۱۵۰۰ تومان و ۳ هزار تومان عرضه می‌شود و فقط تعداد کارت‌های سوختی که توسط شرکت ملی پخش و پالایش در اختیار جایگاه‌ها قرار می‌گرفت محدود شده است.

افزایش قیمت بنزین با محدودیت های جدید؟ | محدودیت‌های جدید بنزینی چیست؟
کدخبر : 11454
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

قیمت بنزین این روزها به یکی از مباحث روز تبدیل شده است چرا که اعلام اجرای طرح بنزین برای همه تغییر قیمت بنزین نیز به یکی از خبرهای  دنبال کننده چند وقت اخیر تبدیل شد. مسئولان در اظهار نظرهای متفاوتی موضع مشخصی در رابطه با کاهش یا افزایش قیمت بنزین اعلام نکرده اند. مهمترین خبر منتشر شده در باره قیمت بنزین قیمت واقعی آن که 20 هزار تومان اعلام شده است. در ادامه به آخرین خبر درمورد قیمت بنزین می پردازیم.

قیمت بنزین

چندی پیش با اعلام وزارت نفت ۱۰۰ لیتر از سهمیه بنزین ۳۰۰۰ تومانی کارت‌های سوخت کاهش پیدا کرد و سهمیه بنزین آزاد از ۲۵۰ لیتر به ۱۵۰ لیتر رسید. اخیرا نیز اخباری مبنی بر محدودیت مصرف بنزین سهمیه‌ای و جمع‌آوری کارت‌های سوخت از برخی جایگاه‌ها منتشر شده است.

ظاهرا در برخی از استانهای کشور، محدودیت عرضه ۳۰ لیتری بنزین به ازای هر روز وجود دارد، این اقدامات ظاهرا در راستای کنترل میزان مصرف سوخت کلی کشور صورت گرفته است، چرا که با توجه به محدودیت های تولید، مصرف بیش از یکصد میلیون لیتر سوخت در کشور، می تواند به معنای نیاز ایران به واردات بنزین تلقی شود.

در همین رابطه همایون صالحی رییس هیات مدیره کانون سراسری جایگاه‌داران سوخت کشور در گفت‌وگو با خبرنگار دیده‌بان ایران ضمن تکذیب خبر حذف کارت سوخت در برخی از شهرهای کشور افزود: بنده به صراحت اعلام میکنم که کارت سوخت هیچ شهری حذف نشده است بلکه محدودیت سوخت‌رسانی اعمال شده است به این معنا که کارت‌ سوخت‌ها را در برخی استان‌ها محدود به ۳۰لیتر کرده‌اند و هیچ کارت سوختی حذف نشده است.

وی ادامه داد: تعداد کارت‌های سوخت آزاد را در برخی از استان‌های مرزی کمتر کرده‌اند و بنده به صراحتا اخبار منتشر شده مبنی بر حذف کارت سوخت در برخی از شهرها را تکذیب میکنم زیرا خبر صحیحی نیست.

صالحی خاطرنشان کرد: کمافی‌السابق کارت سوخت وجود دارد و با دو نرخ ۱۵۰۰ تومان و ۳ هزار تومان عرضه میشود و فقط تعداد کارت‌های سوختی که توسط شرکت ملی پخش و پالایش در اختیار جایگاه‌ها قرار میگرفت محدود شده است.

وی ادامه داد: اگر قبلا برای هر نازلی یک کارت آزاد داده میشد الان ممکن است برای هر دستگاه «دیسپنسری» یک کارت آزاد باشد تا مردم راغب باشند از کارت سوخت خود استفاده کنند.

رییس هیات مدیره کانون سراسری جایگاه‌داران سوخت کشور تصریح کرد: هر ماه سهمیه ۶۰ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی شارژ و ۱۵۰ لیتر نیز سهمیه ۳ هزارتومانی در کارت‌ها درنظر گرفته‌اند. تجربه نشان داده است که حدود ۵درصد مردم از سهمیه ۳ هزار تومانی که در کارت سوخت‌شان است استفاده میکنند بلکه از کارت جایگاهدارها استفاده کردند و می کنند.

وی اظهار کرد: به گفته مسئولین مربوطه این محدودیت‌ها برای این است که مصرف سوخت را بهینه کنند و همچنین مانع قاچاق شوند که البته مشاهده میکنیم که این طرح در هر دو مورد موفق نبوده زیرا قاچاق از مسیرهای دیگری انجام میشود و ناوگان حمل‌ونقل عمومی باید در دسترس بیشتری باشند و از طرفی خودروهای ما باید استاندارد باشند تا بتوانند مصرف سوخت را کاهش دهند وگرنه با محدود کردن به ۳۰ لیتر اتفاق خاصی نمی‌افتد.

صالحی بیان کرد: چنانچه کارت سوخت چه سهمیه ۱۵۰۰ تومانی و چه ۳ هزارتومانی کارت شما تمام شده باشد، جایگاهدار باید کارت آزاد در اختیارتان قرار دهد تا سوخت‌گیری‌تان را انجام دهید. البته در استانهایی مثل تهران، خراسان، آذربایجان، اصفهان و البرز هیچ‌گونه محدودیتی وجود ندارد ولی در برخی از استانهای مرزی و چند استان دیگر مثل گیلان، اردبیل، سیستان و بلوچستان، زنجان، استان کرمانشاه به جز شهر کرمانشاه و چند استان‌ دیگر فقط مجاز به سوختگیری تا ۳۰لیتر در آن روز هستید

کارت سوخت حذف شد

رئیس هیات مدیره کانون جایگاه داران از حذف کارت سوخت جایگاه داران در شهرستان هایی که محدودیت دریافت بنزین تا سقف ۳۰ لیتر در حال اعمال شدن خبر داد و گفت: مردم به استفاده از کارت سوخت جایگاه داران عادت کرده اند و حالا حذف کارت سوخت نازل ها و محدود کردن تعداد آنها مردم را به دردسر انداخته است.

بیش از یک سال است که اعمال محدودیت دریافت بنزین تا سقف ۳۰ لیتر در برخی استان های کشور در حال اجراست اما برخی از نمایندگان مجلس به تازگی به انتقاد از این طرح برخاسته اند و خواهان اعلام هدف گذاری برای اجرای این طرح هستند. طرحی که ابتدا به ساکن به صورت آزمایشی در شهرهای مرزی و در استان هایی نظیر سیستان و بلوچستان و سپس در کرمانشاه و کردستان و سپس به شهرستان های کوچک برخی استان ها تعمیم داده شد.

طبق گزارش های رسیده این طرح هنوز در شهرهای بزرگ و پر جمعیتی چون تهران، مشهد، اصفهان، کرج، آذربایجان، شیراز، تبریز و ... با وجود مصرف بالای سوخت انجام نشده و در شهرستان های کوچک و کم جمعیت که مصرف سوخت پایینی دارند، در حال اجراست.

به عنوان مثال ۹ شهریور امسال،‌ مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه گیلان اعلام کرد که در این استان همچون سایر استان‌های کشور، کاهش سقف مصرف بنزین اجرایی شده و شخصی سوارها در طول ۲۴ ساعت با یک کارت سوخت تنها ۳۰ لیتر می‌توانند بنزین مصرف کنند.

کورش بالادست، مدیر عامل شرکت پخش فرآورده های نفتی گیلان با اشاره به اعمال محدودیت‌ها در مصرف بنزین در هر نوبت سوخت‌گیری، اظهار کرد: این طرح به‌منظور بهینه مصرف بنزین در دستور کار قرارگرفته و علاوه بر گیلان در بسیاری از استان‌های کشور در حال اجرا است.

به گفته او، هر کارت بنزین در روز می‌تواند ۳۰ لیتر سوخت‌گیری کند اما این محدودیت در کارت جایگاه داران در هر بار سوخت‌گیری ۳۰ لیتر بوده و پس از دو دقیقه مجدداً شرایط برای سوخت‌گیری ۳۰ لیتر بعدی فراهم می‌شود.

بالادست ادامه داد: هنوز اطلاعات بیشتری از اجرای این تصمیم ملی در دست نیست منتها دلیل اصلی آن پیشگیری از انحراف در مصرف بنزین و توزیع عادلانه آن در کل کشور است.

همایون صالحی، رئیس هیات مدیره کانون جایگاه داران در خصوص محدودیت ارائه بنزین در بعضی جایگاه های سوخت در برخی استان ها تا سقف ۳۰ لیتر، اظهار کرد: وزیر اقتصاد و معاون وزیر نفت در گفت و گوهای خود مصرف بهینه بنزین و جلوگیری از قاچاق سوخت را دو عامل مهم این کار عنوان کرده اند اما ما به عنوان صنف جایگاه داران هیچ کدام از این دلایل را منطقی و متقن نمی‌دانیم.

وی افزود: برداشتن محدودیت های اعمال شده در دوره پساکرونا موجب شد که مصرف سوخت در یک بازه زمانی بالا برود. البته علت اصلی بالا رفتن مصرف سوخت در یک نگاه منطقی، فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور و محدودیت آن است که سال به سال وضعیت بدتر می شود، همچنین عدم ساماندهی و ارتقای کیفیت در بخش خودروهای داخلی به این موضوع دامن می زند.

به گفته رئیس هیات مدیره کانون جایگاه داران، اعمال محدودیت دریافت بنزین تا سقف ۳۰ لیتر برای جلوگیری از قاچاق سوخت هم منطقی به نظر نمی رسد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه