اگر احساس خستگی می کنید حتما از این ویتامین تقویتی استفاده کنید

خستگی مفرط ناشی از بی خوابی هم مانند هر مشکل و درد دیگری درمانی دارد. یک سری مواد غذایی هستند که می‌توانند باعث کاهش احساس خستگی و افزایش توان بدنی شوند.

اگر احساس خستگی می کنید حتما از این ویتامین تقویتی استفاده کنید
کدخبر : 25464
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

 

خواب ناکافی اغلب احساس خستگی مفرط و بی حالی را در بدن ایجاد می‌کند. افراد اغلب تلاش دارند با مصرف ویتامین‌های تقویتی و انجام سایر درمان‌های دارویی این احساس خستگی مفرط را از خود دور کنند. اما به باور متخصصان می‌توان در صورت خستگی مفرط و کاهش توان جسمانی با مصرف یک سری مواد غذایی تا حد زیادی نیروی از دست رفته بدن را جبران کرد.

همشهری در خبری نوشت:آیا اغلب شب‌های خود را با غلت زدن در تخت و تلاش مفرط برای خوابیدن سپری می‌کنید و با احساس خستگی از خواب بیدار می‌شوید؟ پس این ضعف و خواب ناکافی نشان‌دهنده کمبود یک ماده معدنی حیاتی به نام منیزیم است که ممکن است منجر به چندین مشکل سلامتی مانند گرفتگی عضلات شود. ضعف، ضربان قلب نامنظم و فشار خون بالا. با این حال، ساده‌ترین راه برای رفع این وضعیت، گنجاندن غذاهای غنی از منیزیم در رژیم غذایی روزانه است.

چگونه کمبود منیزیم بر سلامتی تأثیر می‌گذارد؟

منیزیمسطوح ناکافی منیزیم در بدن ممکن است بر سلامت جسم و روان تأثیر منفی بگذارد. کمبود منیزیم ممکن است باعث گرفتگی ناگهانی عضلانی، ضعف و خستگی شود زیرا این ماده معدنی عملکرد مناسب ماهیچه ها را تضمین می‌کند و به متابولیسم (سوخت و ساز) انرژی کمک می‌کند. علاوه بر این، کمبود این ماده معدنی می‌تواند منجر به مشکلات قلبی وعروقی مانند ضربان قلب نامنظم و فشار خون بالا شود، چرا که منیزیم برای حفظ سلامت قلب و تنظیم فشار خون ضروری است. در واقع، کمبود شدید منیزیم ممکن است عواقب جدی داشته باشد که می‌تواند بر استخوان، عملکرد اعصاب و سلامت کلی تأثیر بگذارد. برخی از غذاهای رایج وجود دارد که می‌توانند به طور طبیعی سطح منیزیم را در بدن افزایش دهند. ادامه مطلب را بخوانید تا بیشتر با این غذاها آشنا شوید.

اسفناج

اسفناج یکی از بهترین منابع گیاهی منیزیم است. اسفناج پخته شده در هر ۱۰۰ گرم حدود ۷۹ میلی گرم منیزیم را فراهم می‌کند. استفاده از اسفناج در سالاد، سوپ، ماست یا همراه سیب زمینی سرخ شده یا حتی آنگونه که در کشور ما مرسوم است به صورت خورش (خورش اسنفاج یا آلو اسفناج) می‌تواند به افزایش مصرف منیزیم کمک کند.

شکلات تلخ

شکلات

شکلات تلخ نه تنها خوشمزه است، بلکه منبع خوبی از منیزیم نیز هست و در هر ۱۰۰ گرم تقریبا ۲۲۸ میلی گرم منیزیم دارد. انتخاب شکلات تلخ با محتوای کاکائوی بالا (حدود ۷۰ درصد یا بیشتر) می‌تواند منیزیم روزانه مورد نیاز بدن را همراه با سایر فواید سلامتی فراهم کند.

بادام

بادام غنی از مواد مغذی و سرشار از منیزیم است و در هر ۱۰۰ گرم حدود ۲۶۸ میلی گرم منیزیم دارد. خوردن با دام به همراه سایر مغزها و آجیل‌ها یا اضافه کردن آن به گرانولا، راه‌های آسانی برای افزایش مصرف منیزیم هستند.

تخم کدو تنبل

تخم کدو تنبل یکی دیگر از منابع عالی منیزیم است که در هر ۱۰۰ گرم تقریبا ۵۳۵ میلی گرم منیزیم دارد. پاشیدن تخم کدو تنبل روی سالاد، بلغور جو دوسر یا ماست می تواند باعث رفع نیاز روزانه به منیزیم شود.

آووکادو

اواکادوآووکادو نه تنها سرشار از چربی‌های سالم است، بلکه منبع خوبی از منیزیم نیز است و در هر ۱۰۰ گرم حدود ۲۹ میلی گرم منیزیم دارد. افزودن آووکادو به ساندویچ ها، سالادها یا اسموتی‌ها می‌تواند به دریافت منیزیم شما کمک کند.

لوبیای سیاه

لوبیای سیاه یکی از انواع حبوبات مغذی است که سرشار از منیزیم است. لوبیای پخته در هر ۱۰۰ گرم ، تقریبا ۱۶۰ میلی گرم منیزیم دارد. گنجاندن لوبیای سیاه در غذاهایی مانند انواع آش‌های ایرانی، سالاد یا سوپ می‌تواند به افزایش سطح منیزیم شما کمک کند.

فواید منیزیم برای بدن

استحکام استخوان ها

منیزیم نقشی اساسی در رشد ساختار استخوان ها دارد. کمبود آن با تراکم کم استخوان مرتبط است. این موضوع می تواند فرد را در معرض خطر از بین رفتن استخوان و پوکی استخوان قرار دهد.

کمک به کاهش فشار خون

فشار خونفشار خون بالا می تواند خطر حملات قلبی و مغزی را افزایش می دهد. این ماده معدنی به کاهش فشار خون و بهبود جریان خون کمک می کند. چرا که به بدن کمک می کند تا ترکیبی شبه هورمون به نام پروستاسیکلین آزاد کند. پروستاسیکلین باعث کاهش فشار در دیواره رگ های خونی می شود.

کمک به کنترل قند خون

منیزیم برای تبدیل غذایی که می خوریم به انرژی مورد نیاز است که به آن نقش مهمی در کنترل سطح قند خون می دهد. وقتی کربوهیدرات هایی مانند نان، غلات و شکر می خوریم، لوزالمعده باید انسولین آزاد کند تا سلول ها بتوانند گلوکز را برای انرژی جذب کنند. اگر این مینرال کافی نباشد، سلول ها در استفاده از انسولین کم اثر شده و باعث افت سطح قند خون می شوند. این موضوع می تواند احساس گرسنگی، خستگی، لرزش، گیجی، ضعف و حالت تهوع ایجاد کند و حتی اگر بدن مانع تولید انسولین شود، می تواند منجر به دیابت شود.

مقابله با علائم سندرم پیش از قاعدگی

بیماری utiبدخلقی موقتی، اضطراب و ادم از رایج ترین علائم PMS است. در یک مطالعه دیده شده که مکمل منیزیم و ویتامین B6 به طور قابل توجهی این علائم را بهبود می بخشد. کمبود این ماده معدنی با افسردگی ارتباط دارد. تصور می شود که این ماده در حفظ انتقال دهنده های عصبی در مغز نقش دارد که به بهبود روحیه کمک می کند.

تنظیم ساعت بدن

حفظ یک ریتم شبانه روزی سالم (تغییرات جسمی، ذهنی و رفتاری در یک چرخه روزانه) مهم است. منیزیم چرخه طبیعی روز و شب را کنترل می کند. تحقیقات دانشمندان نشان می دهد که غلظت این ماده معدنی در انواع سلول ها طی یک چرخه 24 ساعته افزایش و کاهش می یابد و بر ساعتهای داخلی سلول تأثیر می گذارد. 

چه مقدار منیزیم نیاز دارم؟

منیزیمزنان به 270 میلی گرم در روز نیاز دارند، در حالی که این مقدار در زنان شیرده به 50 میلی گرم می رسد. مردان به 300 میلی گرم در روز نیاز دارند. گیاهان بهترین منبع غذایی این مینرال هستند. برخی از غذاهای غنی از منیزیم عبارتند از دانه ها و آجیل ها، سبزیجات، اسفناج، آووکادو، سیب زمینی، کلم پیچ، بامیه، انجیر خشک، آلو خشک، حبوبات، لوبیا، عدس، دانه ها، برنج قهوه ای، کینوا، شیر سویا، توفو، ماهی و شکلات تلخ.

علائم کمبود منیزیم چیست؟

کمبود این ماده به ندرت اتفاق می افتد زیرا در بسیاری از غذاهایی که روزانه می خوریم وجود دارد. کلیه ها نیز با تنظیم مقادیری که هنگام دفع ادرار از دست می دهیم به تنظیم سطح آن در بدن کمک می کنند. کاهش اشتها، حالت تهوع، خستگی، ضعف و اسهال، بی حسی، سوزن سوزن شدن و ریتم غیرطبیعی قلب از علائم کمبود این ماده است./خبرآنلاین

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه