چین و آمریکا | مذاکرات چین و آمریکا

نخست وزیر چین آمریکا را تهدید کرد | امیدواریم ایالات متحده شریک باشد نه دشمن!

نخست‌وزیر چین امروز یکشنبه اعلام کرد امیدوار است ایالات متحده و چین بتوانند شریک باشند، نه دشمن.

نخست وزیر چین آمریکا را تهدید کرد | امیدواریم ایالات متحده شریک باشد نه دشمن!
کدخبر : 24622
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

در دیدار دوجانبه با جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا در گوانگ‌ژو، لی کیانگ، نخست‌وزیر این کشور با اشاره به پیگیر بودن کاربران فضای مجازی چین در ارتباط با ورود خانم یلن به این شهر، عنوان کرد که توجه چینی‌ها نشان از انتظار و امید به اینکه روابط بین چین و ایالات متحده بهبود یابد، دارد.

جنت یلن هم به همکار چینی خود گفت که این رابطه تنها از طریق ارتباط مستقیم و صریح می‌تواند پیش برود.

سفر جنت یلن، دومین سفر او به چین در یک سال گذشته، در زمانی انجام می‌شود که واشنگتن و پکن بر سر موضوعات مختلفی مانند دسترسی به فناوری‌های پیشرفته، آینده تایوان یا اپلیکیشن «تیک‌تاک» با هم اختلاف دارند.

در گوانگ‌ژو، وزیر خزانه‌داری آمریکا همچنین با هی لیفنگ، معاون نخست‌وزیر چین دیدار کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که واشنگتن و پکن توافق کردند «مذاکرات فشرده در مورد رشد متوازن» داشته باشند./ خبر آنلاین

چین و آمریکا

چین و آمریکا خود را برای عملیات در هاوایی آماده میکنند

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به دنبال مدیریت تنش در دریای چین جنوبی با شی جینپینگ، همتای چینی خود روز سه شنبه گفت‌وگو کرد.

دو طرف در نشست نوامبر ۲۰۲۳ توافق کرده بودند تا مذاکرات مستقیم نظامی را از سر بگیرند.

ارتش آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد، مقام‌های نظامی ایالات متحده و چین رویدادهای مرتبط با ایمنی در چند سال گذشته را بررسی و در مورد حفظ ایمنی عملیاتی دریایی و هوانوردی و حرفه‌ای بودن این عملیات بحث کردند.

وزارت دفاع چین نیز در بیانیه جداگانه‌ای که امروز (شنبه) منتشر شد، اعلام کرد که در این دیدارها دو طرف تبادلات صریح و سازنده در مورد چین و آمریکا و وضعیت امنیت دریایی و هوایی انجام دادند.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد، در این نشست‌ها چین همچنین قاطعانه با هرگونه تلاش برای به خطر انداختن حاکمیت و امنیت خود به نام آزادی دریانوردی و پروازهای هوایی مخالفت کرد.

این مذاکرات که به عنوان کارگروه قرارداد مشورتی دریایی نظامی (MMCA) شناخته می‌شود، در سوم و چهارم آوریل در هونولولو، هاوایی برگزار شد و اولین نشست از این نوع از سال ۲۰۲۱ بود.

پیش از دیدار نوامبر بین بایدن و همتای چینی‌اش، روابط بین دو کشوربه طور فزاینده‌ای تیره و تار شده بود و تنش بر سر مسائلی از تایوان گرفته تا فعالیت نظامی چین در دریای چین جنوبی وجود داشت.

منبع: اقتصاد نیوز

چین و آمریکا

فصل تازه روابط میان چین و آمریکا

مقامات آمریکا پس از ساعت‌ها گفت‌وگوی بین «وانگ یی»، وزیر خارجه چین و دیپلمات‌های ارشد آمریکا اعلام کردند که واشنگتن و پکن توافق کردند که دیدار حضور جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، و «شی جین‌پینگ»، رئیس‌جمهور چین، انجام شود.

به گفته مقامات آمریکایی دیدار وانگ یی، وزیر امور خارجه چین با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و جیک سالیوان، مشاور امنیت آمریکا بیش از دو روز و در مجموع ۹ ساعت به طول انجامید و این تعاملات را «صادقانه و عمیق» توصیف کردند.

اعلام دیدار سران چین و آمریکا در حالی انجام می‌شود که «وو کیان»، سخنگوی وزارت دفاع چین دیروز جمعه آمریکا را به اقدامات تحریک آمیز در دریای چین جنوبی متهم و بر انجام تمام اقدامات لازم برای حفاظت از حاکمیت ملی، امنیت و همچنین حقوق و منافع دریایی چین تاکید کرد.

 پکن و واشنگتن تلاش می‌کنند اختلاف‌ها را مدیریت کنند و با هم و به صورت مشترک به چالش‌های جهانی پاسخ دهند، رسانه‌های دولتی چین چهارشنبه گذشته اعلام کردند رئیس‌جمهور این کشور با ارسال نامه‌ای به مناسبت ضیافت شام سالانه کمیته ملی روابط آمریکا و چین مستقر در نیویورک گفته چین خواهان همکاری با آمریکاست. رئیس‌جمهور چین همچنین تأکید کرد که اینکه آیا آمریکا و چین می‌توانند «راه درست» را خلق کنند یا نه، برای جهان بسیار مهم است.

درخواست شی برای برقراری روابط دوجانبه با ثبات‌تر، که به گفته او باید بر اساس اصول «احترام متقابل، همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد-برد» بنا شود، پیش از سفر مهم وانگ یی وزیر امور خارجه چین به واشنگتن در اواخر این هفته مطرح شد.

پیش از این رسانه‌های آمریکا اعلام کرده بودند که سفر پنجشنبه تا شنبه این دیپلمات ارشد چینی به آمریکا، بالاترین سطح تعامل حضوری بین دو کشور پیش از دیدار مورد انتظار جو بایدن، رئیس جمهورآمریکا و شی در سانفرانسیسکو در نشست نوامبر همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) خواهد بود.

پیش از این چند مقام ارشد آمریکا از جمله آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور، تابستان امسال با همتایان چینی خود در پکن دیدار کردند.

به نوشته رویترز اولویت اصلی واشنگتن این است که اطمینان حاصل کند که رقابت شدید بین دو اقتصاد بزرگ جهان و اختلافات آنها بر سر موضوعات زیادی از تجارت گرفته تا تایوان و دریای جنوبی چین به درگیری و جنگ ختم نخواهد شد.

چین و آمریکا

وب‌سایت دولتی گلوبال تایمز چین با انتشار مقاله‌ای نوشته است که «ناظران چینی بر این باورند که سفر (وانگ یی) راه را برای دیدار احتمالی بین سران دو کشور هموار می‌کند، اما افزودند که واشنگتن باید تلاش‌های مشخصی برای رسیدگی به نگرانی‌های پکن و نشان دادن صداقت خود انجام دهد.

دو روز پیش نیز، «وانگ یی» وزیر خارجه چین در تماس تلفنی با ریاض المالکی، وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که جامعه جهانی و به‌ویژه کشورهای بزرگ باید در مسائل مربوط به موضوع فلسطین، موضعی عینی و منصفانه بگیرند.

طبق بیانیه‌ای که در وب‌سایت امور خارجه چین منتشر شده، وانگ یی دراین‌باره گفت: کشورهای خارج از منطقه، به‌ویژه کشورهای بزرگ، باید بی‌طرفی را حفظ کرده و نقش سازنده‌ای در آرام کردن بحران داشته باشند.

وزیر خارجه چین در ادامه تأکید کرد که «چین با تمام اقداماتی که به مردم غیرنظامی آسیب می‌رساند و قوانین بین المللی را نقض می‌کند، به شدت محکوم می‌کند و با این اقدامات مخالف است و بر لزوم آتش بس فوری، پایان دادن به جنگ و تضمین شرایط اولیه زندگی برای ساکنان نوار غزه تاکید می‌کند. چین به ارائه کمک‌های بشردوستانه به ساکنان نوار غزه ادامه خواهد داد.

منبع: اقتصاد نیوز

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه