قیمت طلا | قیمت طلا امروز در بازار
حمله تروریستی بر افزایش قیمت طلا تاثیر گذاشت؟ | قیمت طلا امروز به چند رسید؟
قیمت طلا در بازار جهانی اوج گرفت.
قیمت طلا در بازار تغییر کرد. قیمت طلا در آخرین روز هفته تحت تاثیر عوامل مختلف افزایش یافت. قیمت طلا با توجه به نرخ جهانی طلا تعیین می شود. قیمت طلا در اقتصاد کشور نقش بسزایی دارد. جزئیات قیمت طلا امروز را در ادامه بخوانید.
به نقل از خبرآنلاین، گزارشها، از رشد 17 دلاری قیمت طلا در بازار جهانی حکایت دارد؛ به طوری که اونس طلا از مرز 2 هزار و 61 دلار رد شد و به 2 هزار و 61 دلار رسید.
افزایش قیمت اونس طلا در بازار جهانی در حالی رقم خورده است که 2 هزار و 61 دلار، کاهش یک دلاری قیمت طلا را نسبت به یک هفته قبل نشان میدهد. البته عملکرد بازار نشان میدهد که قیمت در طول یک ماه گذشته قیمت اونس طلا رشدی در حدود 42 دلار را تجربه کرده است.
بنا به این گزارش، تحلیلگران عقیده دارند پایین آمدن احتمال کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا، ارزش دلار و اوراق قرضه را بالا برده و قیمت طلا را طی یک هفته گذشته پایین آورده است.
اما این شرایط در حالی در بازار طلا حاکم است که برخی از تحلیلگران معتقدند که این احتمال وجود دارد که در کوتاهمدت شاهد افزایش قیمت طلا به ۲۱۰۰ دلار در هر اونس باشیم.
به باور آنها، طلا در حال حاضر در حالت تثبیت است و در صورتی که انتظارات فعلی برای فدرال رزرو در سال ۲۰۲۴ پابرجا باشد، بر اساس آن افزایشهای سال ۲۰۲۳ بیشتر خواهد بود.
قیمت طلا
بروزرسانی: شنبه ۱۶ دی
عنوان نرخ
قیمت (ریال)
طلای ۱۸ عیار / ۷۵۰ ۲۵,۶۴۷,۰۰۰
طلای ۲۴ عیار ۳۴,۱۹۶,۰۰۰
طلای ۱۸ عیار / ۷۴۰ ۲۵,۳۰۵,۰۰۰
طلای دست دوم ۲۵,۳۰۴,۹۳۰
آبشده کمتر از کیلو ۱۱۱,۱۹۰,۰۰۰
مثقال طلا ۱۱۰,۹۹۰,۰۰۰
انس طلا ۲,۰۴۱.۱۱
قیمت سکه
سکه امامی تک فروشی ۳۰۶,۴۶۰,۰۰۰
سکه بهار آزادی تک فروشی ۲۷۰,۸۵۰,۰۰۰
نیم سکه تک فروشی ۱۶۴,۰۰۰,۰۰۰
ربع سکه تک فروشی ۱۰۹,۳۵۰,۰۰۰
سکه گرمی تک فروشی ۶۰,۲۰۰,۰۰۰
تمام سکه (قبل ۸۶) ۲۶۹,۰۰۰,۰۰۰
نیم سکه (قبل ۸۶) ۱۳۰,۰۰۰,۰۰۰
ربع سکه (قبل ۸۶) ۶۹,۰۰۰,۰۰۰
حباب سکه
حباب سکه امامی ۵۷,۲۲۰,۰۰۰
حباب سکه بهار آزادی ۲۲,۲۱۰,۰۰۰
حباب نیم سکه ۳۹,۵۵۰,۰۰۰
حباب ربع سکه ۴۷,۰۰۰,۰۰۰
حباب سکه گرمی ۲۹,۵۱۰,۰۰۰
پیشبینی قیمت طلا تا پایان سال
«ابراهیم محمد ولی» از فعالان بازار طلا و عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران میگوید: در بازار طلا کاهش قدرت خرید مردم کاملا محسوس است. امروز هر گرم طلا برای مصرف کننده گرمی بیش از ۳ میلیون تومان تمام میشود. اقتصاد خانوارها ضعیف شده و در حالی که طلا جزئی از فرهنگ ما بوده است، آنها به طرف نقره و بدلیجات رفتهاند.
به گزارش اقتصادآزاد؛ از ابتدای امسال رکود عمیقی بر بازارهای کشور حاکم شد و این برای بازاری چون طلا و جواهر که پیش از این نیز به واسطه افزایش افسارگسیخته تورم تقاضاهای مصرفی خود را از دست داده بود گران تمام شد. کالایی که همواره جزئی از فرهنگ ما بود و علاوه بر خرید مصرفی و سرمایه گذاریهای خرد، در هر مناسبتی به عنوان هدیه رد و بدل میشد بخش عمدهای از تقاضای خود را از کف داد.
بر این اساس برخی گزارشها در سالهای اخیر حکایت از آن داشت که جوانان و زوجهای جوان دیگر نه تنها قادر به خرید سرویس طلای عروسی نیستند، بلکه حلقههای ازدواج خود را نیز از جنس نقره انتخاب میکنند.
حالا بازار طلا مانده و برخی تقاضاهای محدود به دلیل مناسبتها و اعیاد. آنطور که نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران به تازگی اعلام کرده بازار در آستانه روز زن کمی رونق گرفته است و به همین دلیل با افزایش اندک قیمت طلا و سکه روبهرو هستیم.
طبق آخرین رقمهای اعلام شده در بازار، سکه امامی با ۴۰۰ هزار تومان افزایش نسبت به روز قبل ۳۰ میلیون تومان شده است. طلای ۱۸ عیار با کمی افزایش دوباره وارد کانال ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شده وهر مثقال طلا نیز به ۱۱ میلیون تومان رسیده است.
هر گرم طلا بیش از ۳ میلیون تومان آب میخورد
«ابراهیم محمد ولی» از فعالان بازار طلا و عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ به بررسی وضعیت بازار طلا پرداخته و میگوید: در بازار طلا کاهش قدرت خرید مردم کاملا محسوس است. امروز هر گرم طلا برای مصرف کننده گرمی بیش از ۳ میلیون تومان تمام میشود. اقتصاد خانوارها ضعیف شده و در حالی که طلا جزئی از فرهنگ ما بوده است، به طرف نقره و بدلیجات رفتهاند.
در این میان به گفته او معمولا در مناسبتها، بازار طلا تحت شعاع متقاضی قرار میگیرد و تحولی در آن ایجاد میشود. در حال حاضر برای روز مادر نیز امیدی به این صنف داده شده است. البته برخی هم بر این باورند که با نزدیک شدن به شب عید، طلا احتمال دارد گران شود و ازهمین رو اجازه نمیدهند به شب عید برسد و زودتر به استقبال آن میروند.
دلایل افزایش قیمت طلا، از انس جهانی تا آغاز سال نو میلادی
آنطور که این فعال بازار طلا به اقتصاد ۲۴ میگوید: در بازار طلا افزایش انس جهانی اگرچه تاثیرگذار است، اما ما قبلا انس جهانی بالای ۲ هزار و ۶۰۰ دلار را هم داشتیم. اما الان ۲ هزار و ۷۰ دلار است؛ پس چرا طلا گران میشود؟ به این دلیل که ۹۰ درصد علت گرانی طلا کاملا داخلی است.
افزایش تقاضا نیز مورد دیگری است که کمی به افزایش قیمتها دامن میزند. از همین رو به گفته محمدولی راه حل آن در جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی است. در این شرایط دیگر نگرانی از جهت انبوه تقاضا وجود ندارد. چه یک کیلو طلا به بازار بیاید چه صد کیلو، در هر صورت افزایش قیمت نخواهیم داشت. همچنین با توجه به آغاز سال میلادی و تسویه حساب شرکتها در پایان سال میلادی و سال نو خودمان، از گذشته پیش بینی من این بوده بین ۱۵ تا ۲۰ درصد شاهد افزایش قیمت طلا در بازار داخلی باشیم. در این افزایش قیمت انس جهانی که حتما حرکت رو به بالا دارد تاثیرگذار است، همانطور که در یک ماه و نیم گذشته از هزار و ۸۶۰ به ۲ هزار و ۷۰ رسیده است.
ضعف دستگاههای نظارتی در اخذ مالیات
با تشدید جنجال افزایش مالیات طلافروشان، توجهها بیش از پیش به فرارهای مالیاتی طلافروشان جلب شده است. در شرایطی که افزایش ۲۵ درصدی مالیات تکذیب شد و سخنگوی سازمان امور مالیاتی نیز به تازگی اعلام کرده طرح مالیات بر عایدی سرمایه تصویب نشده است، حالا برخی رسانهها اعلام کردهاند مالیات ۶۰ درصد طلا فروشیها در طول یک سال تنها ۱۰ میلیون تومان است. این در حالی است که به نقل از آنها کارگران، کارمندان و اصناف مالیات میدهند.
ابراهیم محمد ولی در واکنش به این صحبتها به اقتصاد ۲۴ میگوید: من ۵۲ سال است که در این صنف زندگی میکنم و میتوانم بگویم حرفهایی که علیه طلافروشان مطرح میشود، دور از واقعیت امر است و من آنها را تکذیب میکنم. کوچکترین فرد صنفی ما در سال بالای ۲۰ تا ۳۰ میلیون مالیات میدهد. این در حالی است که وقتی از نزدیک نگاه میکنید، رقم سرمایه و سود او حتی نزدیک به مالیات پرداختیاش است و تفاوت زیادی ندارد، یعنی اینها مالیات حقه خود را دارند پرداخت میکنند.
به گفته این فعال صنف طلا، واقعیت این است که زمانی که از یک صنف مالیات اخذ میشود، برخی مسئولیتها هم به دستگاه ذی ربط برمیگردد، چطور ممکن است از جمعیت ۱۰۰ نفره تنها از ۲۰ درصد آنها مالیات گرفت و از بقیه نه. در حالی که بعضا کسی که در واحد دو متری در صنف طلا شاغل است بالای ۲۰ میلیون و ۳۰ میلیون مالیات میدهد. پس کسانی که این اظهارات را علیه صنف طلا میزنند باید جواب دهند؛ چرا که این ضعف سیستمهای نظارتی است که نتوانستند از صد در صد یک صنف مالیات بگیرند. اینجاست که عدالت مالیاتی اجرا نمیشود. از یکی دستشان میرسد و مالیات میگیرند، و از ده نفر نمیتوانند بگیرند.