سلسله کار هایی که باعث می شود هورمون رشد در شما افزایش پیدا کند!!!

هورمون رشد قد یکی از هورمون‌های بسیار مهم بدن است که توسط غده هیپوفیز تولید می‌شود. این هورمون که با نام (HGH) شناخته می‌شود، نقش کلیدی در رشد کودکان دارد.

سلسله کار هایی که باعث می شود هورمون رشد در شما افزایش پیدا کند!!!
کدخبر : 21937
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

هورمون HGH تاثیر بسیار زیادی در حفظ سلامت بدن در هر سنی دارد. ممکن است گاهی اوقات میزان ترشح HGH کمتر از حد نرمال باشد و سلامت و رشد طبیعی بدن را مختل کند. با اینکه میزان رشد قد در کودکان بیشتر به ژنتیک بر می‌گردد اما، میزان هورمون تولید‌شده توسط غده هیپوفیز و تامین نیازهای تغذیه‌ای کودکان تا حدی در فرایند رشد تاثیرگذار است.

برای رفع این مشکل راه‌های متفاوتی وجود دارد اما پیش‌گرفتن یک راه معمولا به نتیجه خوبی منتهی نمی‌شود و باید مجموعه‌ای از روش‌های درمانی را امتحان کرد. در ادامه 9 روش افزایش سطح این هورمون را به شما معرفی می‌کنیم. بعضی از این روش‌ها مربوط به تغییرات سبک زندگی هستند و بعضی دیگر مربوط به استفاده از مکمل‌های مجاز. توجه کنید که مصرف مکمل‌ها باید طبق نظر پزشک باشد.

1. چربی بدنتان را کاهش دهید

مقدار چربی شکم رابطه مستقیمی با میزان ترشح این هورمون دارد. چربی شکم بالا باعث مختل‌شدن ترشح هورمون رشد می‌شود. جدا از این مورد، چربی اضافی شکم با ابتلا به برخی بیماری مزمن رابطه مستقیم دارد. در نتیجه، کاهش چربی شکم به بهینه‌سازی ترشح HGH و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها کمک می‌کند.

2. روزه بگیرید

مطالعات نشان می‌دهند که روزه‌داری منجر به افزایش HGH می‌شود. یک مطالعه جدید روی 47 نفر نشان داد که سطح HGH در طول یک روزه 24 ساعته تا 5 برابر افزایش داشته است. البته روزه‌داری نباید به‌طور مداوم باشد و باید به شکل دوره‌ای انجام شود. روزه‌داری دوره‌ای چربی بدن را کاهش می‌دهد و مقدار انسولین ترشح‌شده را کنترل می‌کند.

هورمون رشد

3. مکمل آرژنین مصرف کنید

مصرف آرژنین ممکن است باعث افزایش میزان هورمون رشد شود. بسیاری از افراد تمایل به استفاده از اسیدهای آمینه مانند آرژنین در کنار ورزش دارند. چندین مطالعه نشان می‌دهند که ورزش ممکن است ترشح این هورمون را کاهش دهد؛ با این حال، مطالعات نشان می‌دهند که مصرف آرژنین، بدون ورزش‌کردن می‌تواند باعث افزایش سطح این هورمون شود. یادتان باشد پیش‌از مصرف آرژنین حتما باید با پزشک مشورت کنید.

4. کمتر قند بخورید

طبق مطالعات قدیمی، سطح بالای انسولین می‌تواند تاثیر منفی در تولید HGH داشته باشد. از آن‌جایی که مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده و قند سطح انسولین را بالا می‌برد، کاهش مصرف قند می‌تواند سطح ترشح این هورمون را تنظیم کند. به جز تاثیر بر سطح انسولین، قند یک عامل کلیدی در افزایش وزن و چاقی است.

5. مکمل‌های GABA مصرف کنید

مکمل‌ GABA یک آمینواسید است که در مغز، نخاع و جاهای دیگر بدن یافت می‌شوند و به‌عنوان یک انتقال‌دهنده عصبی عمل می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهند که این مکمل‌ها می‌توانند تولید HGH را افزایش دهند. همچنین، برخی از مطالعات از تاثیر این مکمل‌ها بر بهبود کیفیت خواب می‌گویند که به‌طور موثر، سطح هورمون رشد را افزایش می‌دهد. البته این مورد هنوز به اثبات کامل نرسیده است و تحقیقات بیشتری نیاز دارد.

6. ایروبیک را در برنامه روزانه‌تان بگنجانید

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که ورزش با شدت بالا می‌تواند سطح این هورمون را افزایش دهد. با این حال انواع دیگر ورزش هم می‌توانند مفید باشند. میزان افزایش سطح این هورمون به سطح آمادگی قلبی و تنفسی شما بستگی دارد.

هورمون رشد

7. خوابتان را تنظیم کنید

هورمون HGH زمانی که خواب هستید با یک نظم خاصی ترشح می‌شود. این نظم براساس ساعت داخلی بدن یا ریتم شبانه‌روزی بدن شما هستند. مطالعات نشان می‌دهند که خواب ناکافی میزان تولید این هورمون را در بدن کاهش می‌دهد؛ به همین دلیل، داشتن خواب کافی یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش هورمون رشد است. در اینجا چند استراتژی مناسب برای تنظیم خواب را برایتان آورده‌ایم.

    از قرارگرفتن در معرض نور آبی پیش‌از خواب خودداری کنید؛

    دمای اتاقتان را تنظیم کنید؛

    در ساعت‌های پایانی روز کافئین مصرف نکنید.

هورمون رشد (growth hormone) ، یک پلی‌پپتید متشکل از ۱۹۲ اسید آمینه است که درساختمان آن دو پیوند دی‌سولفور وجود دارد. هورمون رشد در گونه‌های مختلف متفاوت است. هورمون رشد از قسمت قدامی غده هیپوفیز ترشح می‌شود.

دید کلی

قسمت پیشین هیپوفیز، مهمترین و بزرگترین قسمت هیپوفیز است. این بخش قدامی در انسان ۷۰ درصد وزن غده را تشکیل می‌دهد و محل سنتز و ترشح چندین هورمون است که بیشتر عمل تحریک و تنظیم ترشحات سایر غدد درون ریز را به عهده دارند و به همین جهت آنها را هورمونهای محرک (Stimulating hormone) می‌نامند. هورمون پرولاکتین یا لاکتوژن و هورمون رشد یا سوماتوتروپین هورمون، از مهمترین هورمونهای بخش قدامی هیپوفیز هستند.

هورمون رشد

تمامی هورمونهای قدامی هیپوفیز از یک پیش ساز گلیکوپروتئینی حاصل می‌شوند. این ترکیب پیش ساز از ۲۶۴ اسیدآمینه ساخته شده است که پرواوپیوملانوکورتین گویند. این ترکیب هیدرولیزهای آنزیمی مختلفی را تحمل کرده و در نتیجه به پپتیدهایی با اندازه‌های مختلف تبدیل می‌شود که هر کدام از پپتیدهای حاصل، عمل هورمونی خاصی را انجام می‌دهند. ترکیب پرواپیوملانوکورتین بوسیله سلولهای حلقه قوسی غده هیپوتالاموس و سلولهای قدامی هیپوفیز سنتز می‌گردد.

نحوه عملکرد هیپوتالاموس و هیپوفیز قدامی

هیپوتالاموس مغز، مرکز هماهنگ کننده سیستم آندوکرین می‌باشد که پیامها را از سیستم اعصاب مرکزی دریافت و هماهنگ می‌کند. در پاسخ به پیامها، هیپوتالاموس تعدادی از هورمونهای تنظیمی (عوامل آزاد کننده) را تولید می‌نماید که مستقیما” از طریق عروق خونی اختصاصی و نورونهایی که دو غده را به‌ یکدیگر متصل می‌کنند به غده هیپوفیز مجاور منتقل می گردد. غده هیپوفیز از دو قسمت با عملکرد متفاوت تشکیل شده است. به هیپوفیز خلفی انتهای آکسونی نورونهای متعددی می‌رسد که از هیپوتالاموس منشاء می گیرند.

هیپوفیز قدامی با تولید هورمونهای محرک به هورمونهای هیپوتالاموسی موجود در گردش خون پاسخ می‌دهند. این پلی‌پپتیدها، رده بعدی غدد آندوکرین شامل قسمت قشری غدد فوق کلیوی، غده تیروئید، تخمدان و بیضه‌ را فعال می‌نمایند. به دنبال تحریک این غدد ، هورمونهای اختصاصی آنها وارد گردش خون شده و به گیرنده‌های هورمونی موجود در روی یا داخل سلولهای هدف ، متصل می‌گردند. هورمون رشد مترشحه از هیپوفیز قدامی، بر روی کبد و استخوان تأثیر می‌گذارد.

نحوه تنظیم سنتز و ترشح هورمون رشد

غلظت هورمون رشد در بافت هیپوفیزی ۱۵ – ۵ میلیگرم بر گرم یعنی بیشتر از غلظت سایر هورمونهای هیپوفیزی است. وزن مولکولی این هورمون ۲۲ هزار دالتون است. همانند بیشتر هورمونهای هیپوفیزی ترشح هورمون رشد حالت یک جریان دائمی و یکنواخت را ندارد، بلکه به صورت جریانات ضربانی (Pulsatile) انجام می‌پذیرد. میزان ترشح این هورمون تحت تأثیر تحریکات عصبی و خواب و بیداری می‌باشد، بطوری که غلظت پلاسمایی این هورمون ممکن است در ظرف چند دقیقه ۱۰ برابر شود.

هورمون رشد

بیشترین افزایش هورمون در پلاسما مدت کوتاهی پس از به خواب رفتن رخ می‌دهد .عوامل مؤثر در ترشح هورمون رشد عبارتند از: شوک وتنشهای عصبی، درد ، سرما، عمل جراحی، گرسنگی، هیپوگلسیمی، ورزش، خوردن غذاهای پروتئینی و بالاخره اسید آمینه آرژینین. شوکهای عصبی از طریق تاثیر کوتاکولامینها بر روی هیپوتالاموس موجب زیاد شدن ترشح هورمون می‌گردند.

 اثرات کلیه عوامل نامبرده شده با توجه به خاصیت فیزیولوژیک بسیار مهم هورمون رشد که همواره از مصرف گلوکز در بدن جلوگیری می‌کند، توجیه پذیر است، زیرا به هنگام وقوع شوک عصبی، هیپوگلیسمی ، گرسنگی و خواب، هورمون رشد از یک سو با بکار انداختن واکنشهای لیپولیز مقدار بیشتری اسیدهای چرب آزاد را به سلول می‌رساند و از سوی دیگر ورود اسیدهای آمینه به داخل سلول را زیاد می‌کند (واکنشهای نوسازی گلوکز) ، تا به این ترتیب از مصرف گلوکز جلوگیری نموده و آن را برای نیازهای سلولهای مغزی حفظ کند./بهداشت نیوز

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه