تراشیدن مو چه تاثیری در ساختار آن دارد!!!؟

کسانی که از تیغ‌های مختلف برای تراشیدن موهای بدن استفاده می‌کنند، معمولا چیزهای زیادی درباره خطرات این کار یا پیامدهای منفی آن می‌شنوند. چیزهای مثل این‌که تراشیدن موهای بدن حتما باعث سوزش بعد از اصلاح، شکل‌گیری موهای زیرپوستی و همچنین ضخیم‌تر شدن موهای بدن خواهد شد.

تراشیدن مو چه تاثیری در ساختار آن دارد!!!؟
کدخبر : 21301
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

از دکتر جیسون میلر (متخصص پوست‌ومو) و دکتر ماریا گارشیک (متخصص پوست‌ومو) درباره همین موضوع سوال کرده‌ایم. 

تراشیدن موهای بدن با تیغ دقیقا چه فرایندی را به‌وجود می‌آورد 

دکتر میلر می‌‌گوید: «تصورات عامیانه زیادی درباره رشد موهای بدن پس از تراشیدن آنها وجود دارد، درحالی که شاید مشهورترین آنها هم این باشد که تراشیدن موهای بدن با تیغ باعث ضخیم‌تر شدن موها می‌شود. توجه داشته باشید که وقتی موها دوباره رشدشان را شروع می‌کنند، در مراحل اولیه بسیار کوتاه هستند و در همین وضعیت نیز حالت زبرتری دارند. هرچقدر که موها بیشتر رشد کنند، لطیف‌تر و نازک‌تر به نظر می‌رسند». همین فرایند رشد موها است که باعث می‌شود بعضی افراد تصور کنند که موهای بدن پس از تراشیدن با تیغ قطعا ضخیم‌تر خواهند شد، درحالی که چنین تصوری درست نیست. 

آیا تراشیدن موهای بدن، ضخامت آنها را افزایش می‌دهد؟ 

برای این‌که خیالتان از این بابت راحت شود، باید مستقیما بگوییم که تراشیدن موهای بدن با تیغ به‌هیچ‌وجه باعث افزایش ضخامت آنها نخواهد شد. تارهای مو در قسمت بیرونی همیشه نازک‌تر هستند و در قسمت‌های پایه‌ای و ریشه‌ای هم ضخیم‌تر هستند. پس تراشیدن موهای بدن با تیغ از یک‌سو رشد آنها را سریع‌تر نمی‌کند و از سوی دیگر هم تاثیری در افزایش ضخامت آنها ندارد. 

آیا تراشیدن موهای بدن، سرعت رشد آنها را بیشتر می‌کند؟ 

دکتر گارشیک با رد این تصور نادرست می‌گوید: «تراشیدن موهای بدن هیچ تاثیری بر سرعت رشد آنها ندارد و درنتیجه با قطعیت می‌توان گفت که چنین کاری سرعت رشد موهای بدن را بیشتر نمی‌کند. از آنجایی که تراشیدن موهای بدن نمی‌تواند فولیکول موها را از بین ببرد، پس تاثیری هم بر سرعت رشد آنها ندارد. سرعت رشد موهای بدن در درجه اول به عوامل ژنتیکی وابسته است و این عوامل را هم نمی‌توان تغییر داد». 

چقدر طول می‌کشد که موهای بدن پس از اصلاح دوباره رشد کنند؟ 

دکتر گارشیک درباره این موضوع هم می‌گوید: «بعضی افراد حتما متوجه شده‌اند که موهای بدنشان در عرض 1 تا 2 روز پس از اصلاح آنها دوباره رشد می‌کند، درحالی که چنین اتفاقی برای همه افراد رایج نیست». بنابراین رشد دوباره موهای بدن پس از اصلاح آنها نیز به عوامل ژنتیکی بستگی دارد.

تراشیدن

درحالی که نمی‌توان ضخامت موهای بدن را تغییر داد، اما روش‌های جایگزین مانند وکس کردن، موهای بدن را به‌طور دقیق‌تری از بین می‌برند. دلیلش هم این است که وکس کردن باید موها را کاملا از بخش فولیکول بیرون بشکد. روش‌های بهتری مانند لیزردرمانی هم گران‌تر هستند اما بعد از تکرار چند جلسه باکیفیت، نتایج بهتر و ماندگارتری برای حذف موهای بدن به‌دنبال خواهند داشت. کسانی که پوست بدنشان مستعد شکل‌گیری موهای زیرپوستی است، می‌توانند از لیزردرمانی به‌عنوان یک گزینه مناسب کمک بگیرند.

ساختار مو

هر مو دارای یک قسمت بیرون از پوست به نام (ساقه) و یک قسمت درون پوستی به نام (ریشه) می‌باشد که هر دو قسمت ساختار مو یکسانی دارند. همچنین از ساختمانی لوله‌ای شکل و مشتق از اپیدرم پوست به نام فولیکول به وجود می‌آید. ساقه مو از سه قسمت مغز، قشر و کوتیکول تشکیل شده است.

مغز مو:

مغز در مرکز آن قرار دارد و موهای ظریف فاقد مغز می‌باشند. سلول‌های تشکیل‌دهنده مغز بزرگ بوده و به طور متوسط شاخی می‌شوند.

قشرمو:

ناحیه اطراف مغز مو ضخامت عمده آن را تشکیل می‌دهد و از سلول‌های شدیداً شاخی شده و فشرده تشکیل شده است و به آن قشرمو گفته می‌شود. رنگ مو مربوط به رنگ‌دانه‌های ملانین موجود در سلول‌های این لایه می‌باشد. سفید شدن آن به علت از بین رفتن رنگ‌دانه ملانین در سلول‌های قشری است.

کوتیکول:

کوتیکول از یک ردیف سلول پهن و کاملاً شاخی شده تشکیل یافته است که مانند فلس ماهی‌ها هر سلول قسمتی از سلول مجاور خود را می‌پوشاند. نحوه قرارگیری سلول‌های کوتیکول باعث شده که مو نفوذپذیر و قابل رنگ کردن باشد. همچنین سبب انعطاف‌پذیری و  قابل پیچش پس از خیساندن باشد.

غلاف درونی ریشه مو:

این غلاف مو را تا سطح اتصال غدد چربی فولیکول می‌پوشاند. غلاف درونی ریشه مو حرکت موی در حال رشد را تسهیل می‌کند و خود شامل سه لایه است.

غلاف بیرونی ریشه مو:

این غلاف مو در اطراف غلاف درونی قرار دارد و در امتداد با اپیدرم می‌باشد. به طوری که این لایه در قسمت‌های عمقی از یک ردیف سلول و در قسمت‌های میانی از دو ردیف سلول تشکیل شده ولی در قسمت‌های فوقانی شبیه اپیدرم و از نوع مطبق می‌باشد. غشای پایه ضخیمی به نام پرده شفاف فولیکول مو را از بافت هم‌بند درم در اطراف فولیکول متراکم شده جدا می‌کند که غلاف درمی نامیده می‌شود.

تراشیدن

انواع جنس مو:

نکاتی که برای حفظ سلامت موها وجود دارند، شناختن جنس کف سر و موها می‌باشند. خشک یا چرب بودن موی سر بستگی به میزان چربی ترشح شده توسط غدد چربی دارد.

موی چرب

این چربی، تار و غلاف موها را چرب کرده و تا حدی در برابر خشکی از آن محافظت می‌کند و باعث درخشندگی آن می‌شود. چربی باعث نرم شدن موی سر می‌گردد و شانه کردن و آرایش کردن موها را آسان می‌کند. اگر این غدد بیش از حد فعالیت داشته باشند، ترشح چربی افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه موها بیش از حد چرب می‌شوند که به این حالت سبوره می‌گویند. وجود سبوره هم برای پوست سر و هم برای موها مشکل ایجاد می‌کند. در این حالت ریشه‌های مو بر اثر تجمع چربی دچار خفگی شده و در نتیجه ریزش افزایش می‌یابد.

موی خشک

اصولاً موهای خشک به راحتی می‌شکنند و فاقد درخشندگی می‌باشند. اگر احساس می‌کنید که موهایتان زنده و براق نیستند و لطافت و انعطاف لازم را ندارند، باید برنامه غذایی‌تان را تغییر و برنامه‌ای تازه تدارک ببینید که بیشتر دارای ویتامین هستند تا موهایتان زنده شوند و جلای بیشتری بگیرند. روغن‌های طبیعی علاوه بر تقویت موها در بهبود وضعیت موهای خشک مؤثر هستند.

انواع پوست سر:

پوست سر دارای همان ساختار پوست بدن می‌باشد ولی مقاومت بیشتری نسبت به بقیه‌ی پوست بدن دارد و تراکم غدد چربی و غدد عرق در آن بیشتر است. از انواع پو ست سر می‌توان پوست سر خشک و پوست سر چرب را نام برد. لازم به ذکر است در کنار مراقبت مو باید به سلامت پوست سر نیز توجه کنید.

پوست سر چرب:

علت چربی پوست سر به عوامل متعددی بستگی دارد که شامل موارد زیر است:

دلیل چربی موی سر: به دلیل تغییرات هورمونی (بلوغ، قاعدگی، بارداری و شیردهی، یا یائسگی)

علت چرب شدن پوست سر: به دلیل استرس (تولید کورتیزول منجر به افزایش تولید سبوم می‌شود)

دلیل چرب شدن پوست سر: به خاطر استفاده از محصولات آرایشی اشتباه

دلیل چرب شدن مو: به دلیل وراثت (ژن‌ها می‌توانند به میزان سبوم روغنی که غدد شما تولیدمی کنند کمک کنند)

شانه: شانه زیاد نیز می‌تواند به توزیع چربی در موها و پوست سر شما کمک کند.

پوست سر خشک:

خشکی پوست سر یکی از مشکلات رایج پوستی است که با بالا رفتن سن، زندگی در آب و هوای خشک و شستشوی زیاد موها، می‌تواند ایجاد شود. برخی از افراد نیز به‌صورت ژنتیکی مستعد خشکی پوست سر هستند. خشکی پوست سر باعث خارش و عفونت می‌شود./بهداشت نیوز

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه