لواشک خوشمزه ایی به نام زردآلو | طرز تهیه لواشک زردآلو
لواشک زردآلو یکی از بهترین و سالمترین لواشکهایی است که طعم بینظیر و بسیار خوشمزه دارد.
لواشک زردآلو یکی از بهترین و سالمترین لواشکهایی است که طعم بینظیر و بسیار خوشمزه دارد. لواشک خانگی با دستور تهیهای که به شما آموزش میدهیم نه تنها در مقایسه با انوع بازاری لواشک مضر نیست بلکه بسیاری از خواص مفید زردآلو را در خود نگه میدارد. لواشک یکی از پرطرفدارترین تنقلات در میان کودکان است، اگر میخواهید این میوه پرخاصیت را طی مدت طولانی در سال نگهداری کنید و یک منبع تغذیه جذاب برای خود و دلبندانتان داشته باشید حتما لواشک زردآلو را به روش خانگی آماده کنید. میوه زردآلو در اواخر بهار تا فصل تابستان میهمان لحظههای خوشمزه ما است، برای نگهداری طعمی دلنشین از این میوه طی فصلهای آینده دست به کار شوید و با خرید زردآلوهای تازه لواشک آن را آماده کنید. از انواع میوهها و حتی ترکیب چند میوه میتوان برای تهیه لواشک استفاده کرد.
طرز تهیه مواد اولیه لواشک زردآلو
زردآلو ۲ کیلو
آب نصف لیوان
چگونه زردآلوی مناسب برای لواشک انتخاب کنیم؟
شاید تصور کنید که برای تهیه لواشک زردآلو، باید بهترین زردآلوها را انتخاب کنید، اما شما میتوانید برای درست کردن لواشک زردآلو از انواع رسیده، نرمشده یا زردآلوهایی که ترش نشده و طعم خود را دارند اما ِدفرمه شده اند، استفاده کنید.
برای درست کردن لواشک، باید میوه را بپزیید تا له شود به همین دلیل حتی میتوان گفت استفاده از زردآلوهای لهشده برای این کار مناسبتر نیز است.
مراحل تهیه لواشک زردآلو
با مواد اولیه بسیار ساده و طی ۵ مرحله آسون یک لواشک خوشمزه خانگی رو تهیه کنید.
مرحله اول | شستن زردآلوها
زردآلوها رو به خوبی شسته و هسته اونها رو در بیارید. ( البته میوهها رو با هسته هم میتونید بپزید؛ اما در این صورت ،در مرحله رد کردن از صافی کارتون کمی مشکل تر میشه و چون در آوردن هسته زردآلو ها کار سختی نیست، به راحتی میتونید هسته ها رو از ابتدا جدا کنید.)
برای شستن زردآلوها آنها را درون ظرف مناسبی بریزید و روی آنها آب سرد بریزید، بهگونهای که زردآلوها در آن غوطهور شوند. بعد از چند دقیقه آنها را از آب خارج کنید.
برای مشاهده طرز تهیه انواع لواشکهای خوشمزه و خانگی میتوانید به مقاله “طرز تهیه انواع لواشک” مراجعه کنید.
مرحله دوم | پختن زردآلو
زردآلو های هسته گرفته رو داخل قابلمهای بریزین و نصف لیوان آب بهش اضافه کنید. (نیازی به آب بیشتر نیست؛ چون خود میوهها به اندازه کافی آب میندازن.)
خیس کردن زردآلو برای لواشک، آماده کردن زردآلو برای تهیه لواشک
قابلمه رو روی حرارت کم قرار بدین تا کم کم آب از پایین شروع به جوشیدن بکنه و میوهها آب بندازن.
نکته: بهتره گاهی میوهها رو جا به جا کنید تا میوههای رویی هم نرم بشن.
به تدریج قابلمه با آب پر میشه؛ اجازه بدین میوهها به آرومی بجوشن، کاملا بپزن و له بشن! طوری که وقتی با قاشق فشار میدین پوست و گوشت میوه به راحتی از هم جدا بشه و میوه له بشه.
مرحله سوم | صاف کردن مایه لواشک زردآلو
صافی رو داخل ظرفی گودی قرار بدین و میوه های پخته رو داخلش بریزین. آب میوهها جدا میشه و از صافی رد میشه.
با پشت قاشق میوهها رو له کنید تا گوشت میوهها هم از صافی رد بشه. (برای راحتی کار میتونید صبر کنید میوه های پخته کمی خنک بشن و از دستتون برای رد کردن میوه ها کمک بگیرید.)
مرحله چهارم| آماده کردن مایه لواشک
وقتی خالصی و گوشت میوهها کاملا از صافی رد شد و فقط پوست اون باقی موند، صافی رو کنار بذارید و مواد داخل ظرف رو مخلوط کنید و مجددا داخل قابلمه بریزین و روی حرارت ملایم قرار بدین.
نکته: توجه کنید که اضافه کردن شکر یا نمک و یا چاشنی های دیگه به لواشک اختیاریه! اما زردآلو چون میوه شیرینیه، لواشک اون هم به صورت شیرین آماده میشه و نیازی به افزودن نمک یا شکر نیست. اما چنانچه مایل به اضافه کردن چاشنی دلخواهتون بودین، در این مرحله میتونید به مواد اضافه کنید تا بجوشه و آب اضافیش تبخیر بشه و غلیظ تر بشه.
در این بین هرازگاهی هم بزنید تا ته نگیره! وقتی مواد غلظت گرفت، حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدین کمی خنک بشه و از دما بیفته.
مرحله پنجم | آماده و پهن کردن لواشک زردآلو
داخل سینیهای مورد نظرتون رو با نایلون ضخیم بپوشونید و از مایه لواشک داخل سینیها بریزین و به صورت یکنواخت پخش کنید.
ریختن مایع لواشک در سینی
سینی های لواشک رو مقابل آفتاب قرار بدین تا کاملا خشک بشن. بسته به ضخامت لواشک و میزان گرمی هوا و شدت تابش نور آفتاب ممکنه دو الی سه روز طول بکشه.
برای تهیه لواشک زردآلو ممکن است یک سری سوالات پیش بیاید که اینجا به آنها جواب میدهیم.
۱- اگر در آپارتمان فضای باز برای خشک شدن لواشک نداریم، چه کنیم؟
میتونید لواشکها رو داخل خونه و جلوی پنکه خشک کنید؛ اما توجه کنید که در این روش زمان زیادی برای خشک کردن لواشک باید صرف بشه. لواشکهای نازک نسبت به لواشک های ضخیم زودتر خشک میشن و برای مدت طولانی تری قابل نگه داری هستن.
۲- چه جنسی از سینی برای لواشک مناسب تر است؟
لواشک داخل سینی های فلزی زودتر از سینی های پلاستیکی خشک میشن؛ چون این سینی ها بخاطر جنسشون گرما رو بیشتر به خودشون جذب میکنن.
۳- برای مقابله با نشستن گرد و خاک روی لواشک، چه کنیم؟
از همون ابتدا روی اونها رو با توری بپوشونید.
اگه از این روش استفاده نکردین، بعد از خشک شدن لواشکها، اونها رو با آب بشورین. بعد برای چند ساعت، روی رخت پهن کنید تا خشک بشن یا اینکه با دستمال نم گرد و خاک رو از روی لواشک پاک کنید.
۴- غلظت و ضخامت لواشک در سینی چقدر باشد؟
سعی کنید غلظت مایه لواشک به صورتی باشه که به راحتی داخل سینی پخش بشه؛ اگه مایه لواشکتون خیلی غلیظ بود با وسیلهای مثل پالت اون رو به ضخامت یکسان در سینی پخش کنید تا یک طرف ضخیم و یک طرف نازک نباشه
اگه لواشک خیلی ضخیم باشه، دیرتر خشک میشه و اگه خیلی نازک باشه، سفت و لاستیکی میشه.
۵- برش و نگهداری لواشک چگونه است؟
بعد از خشک شدن لواشکها، به دلخواه میتونید اونها رو با قیچی در اندازه های دلخواه برش بزنید، یا به صورت درسته داخل نایلون یا ظرف در بسته در یخچال نگه داری کنید. (لواشک ها تا یکسال داخل یخچال قابل نگه داری هستند.)
بعضی از افراد از ابتدا و همراه با جدا کردن هسته پوست زردآلو رو هم جدا میکنن و در نهایت میوه های پخته رو با غذا ساز یا گوشت کوب برقی میکس میکنن که باعث راحت تر شدن کار میشه اما روش آموزش داده شده روش سنتی و قدیمی تهیه لواشک هست که گفته میشه خاصیت بیشتری داره چون پوست بسیاری از میوه ها دارای ویتامین و مواد مفیدی است که در این روش راحت دور ریخته میشه.