واردات خودرو | واردات خودرو به کشور

جزییات جدید از واردات خودرو | شرایط واردات خودرو تغییر کرد؟

رشیدی کوچی، نماینده مجلس گفت: طبق اطلاعاتی که به ما رسیده، کف و سقف قیمت ۷ تا ۲۰ هزار دلار، مالیات، عوارض و گمرکی خودرو‌های وارداتی هم بر اساس نوع خودرو از ۱۰ تا ۷۵ درصد در نظر گرفته شده است.​

جزییات جدید از واردات خودرو | شرایط واردات خودرو تغییر کرد؟
کدخبر : 7764
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

در سال ۱۳۹۷ به خاطر مدیریت تراز ارزی کشور، واردات خودرو و برخی کالاها و اقلام ممنوع شده بود، اکنون و پس از چهار سال ممنوعیت واردات خودرو های خارجی به کشور، آزاد شد و وزیر صمت از تصویب کلیات واردات خودرو در هیات دولت خبر داد. برخی از کارشناسان معتقدند که واردات خودرو تأثیر مستقیمی بر قیمت خودروهای داخلی می‌گذارد. واردات خودرو و حاشیه های آن هیچ‌وقت تمام نمی‌شود. واردات خودرو با اینکه تا چندی پیش محدود بود، اما امروزه خبر آزادسازی آن منتشر شده است.

واردات خودرو

نماینده مرودشت و نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن توضیحاتی را درباره آیین‌نامه واردات خودرو ارائه کردند.

 جلیل رشیدی کوچی نماینده مرودشت در مجلس درباره آیین‌نامه و نحوه واردات خودرو، گفت: تدوین آیین‌نامه برای واردات خودرو موضوع مهمی است چرا که طبق آیین نامه مشخص می‌شود، که چه خودرو‌هایی با چه شرایطی و توسط چه کسانی وارد شود و ما در مجلس از بعد نظارتی این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

وی افزود: طبق اطلاعاتی که به ما رسیده، کف و سقف قیمت ۷ تا ۲۰ هزار دلار، مالیات، عوارض و گمرکی خودرو‌های وارداتی هم بر اساس نوع خودرو از ۱۰ تا ۷۵ درصد در نظر گرفته شده است.

نماینده مرودشت با بیان اینکه حجم خودرو هم تا سقف ۲۵۰۰ سیسی در نظر گرتفه شده است، ادامه داد: رویکرد مجلس این است که برای قیمت و حجم موتر خودرو سقفی تعیین نشود بلکه دولت این موضوع را با تعرفه کنترل کند یعنی خودرو‌هایی که قیمت پایین‌تری دارند با تعرفه کمتر و خودرو‌های گران قیمت و لوکس با تعرفه بیشتر وارد شود.

رشیدی اظهار کرد: ما نگاه مجلس در این باره را از طریق کمیسیون صنایع به دولت منتقل کریدم که بهتر از دولت با تعرفه موضوع واردات خودرو را مدیریت کند؛ البته منتظر هستیم ببینیم که خروجی قطعی و نهایی آیین‌نامه واردات خودرو چه خواهد بود.

حجت الاسلام سید جواد حسینی‌کیا نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تسنیم، با بیان اینکه دولت در حال تدوین آئین‌نامه واردات خودرو است، گفت:سقفی برای واردات خودرو به کشور تعیین نشده است و دولت می‌تواند به هر میزان که نیاز کشور باشد خودرو وارد کند.

وی افزود: دولت می‌تواند در ازای صادرات خودرو، قطعات خودرو، صنایع و خدمات فنی و ارزی که منشا آن مشخص باشد اقدام به واردات خودرو کند؛ البته این واردات نباید به‌گونه‌ای انجام شود که به منابع ارزی کشور نیز لطمه وارد کند.

نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس ادامه داد:در حال حاضر بحث بر روی واردات خودرو‌های با قیمت ۷ تا ۲۰ هزار دلار است که هنوز نهایی نشده است.

حجت الاسلام حسینی‌کیا بیان کرد: خدمات پس از فروش نیز یکی از اولویت‌های است که باید در بحث واردات خودرو در نظر گرفته شود.

واردات خودرو

بر اساس گزارش های رسیده، واردات خودرو تغییر یافته است؛ به گونه ای که خودروهای بنزینی با سه ردیف حقوق ورودی و عوارض در این طرح تفکیک شده اند. نخستین دسته خودروهای با حجم پیشرانه زیر ۱۵۰۰ سی‌سی خواهند بود که تعرفه ۵۵ درصدی برای آن ها تعریف شده و در درجه بعد خودروهای با حجم موتور ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی با حقوق ورودی و عوارض ۷۵ درصد قرار دارند و تعرفه واردات خودروهای ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سی سی نیز ۹۵ درصد تعریف خواهد شد.

خودروهای هیبریدی (بنزینی-الکتریکی)، با حجم پیشرانه بنزینی زیر ۱۵۰۰ سی سی، به گزارش «عصرخودرو» در این طرح واردات خودرو، مشمول ۵ درصد حقوق و عوارض گمرکی خواهد شد و حقوق ورودی دیگر خودروهای هیبریدی تا حجم موتور ۲۵۰۰ سی سی نیز ۲۵ درصد خواهد بود.

به گزارش عصرخودرو، همچنین حقوق ورودی و عوارض واردات خودرو ماشین های هیبریدی با قابلیت شارژ مستقیم برقی(Plug-in)، دیزل-الکتریکی و ... نیز مشمول تعرفه ۵ تا ۴۵ درصدی خواهد شد که هنوز جزییات دقیقی از آن مشخص نیست.

اطلاعات رسیده نشان می دهد که دولت در واردات خودرو، علاوه بر حقوق ورودی و عوارض، ۹درصد مالیات بر ارزش افزوده (روی جمع ارزش گمرکی +حقوق ورودی)، ۴درصد مالیات علی الحساب (جمع ارزش گمرکی+حقوق ورودی)، یک درصد عوارض هلال احمر روی حقوق ورودی، ۵درصد روی ارزش فوب خودرو به عنوان عوارض خاص واردات خودرو، ۸ درهزار از ارزش CIF به عنوان هزینه استاندارد و گواهی اسقاط بر اساس قواعد تعیین شده را نیز در ازای واردات خودرو اخذ می کند.

جزییات اسقاط در واردات خودرو، برای خودروهای با مصرف سوخت زیر ۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر معاف از اسقاط تعیین شده و برای خودروهای با مصرف بین ۵ تا ۶ لیتر اسقاط ۲ خودرو فرسوده، مصرف بین ۶ تا ۷ لیتر چهار خودرو فرسوده، مصرف بین ۷ تا ۸ لیتر شش خودرو فرسوده و مصرف سوخت بالای ۸ لیتر نیز اسقاط ۸ خودرو فرسوده تعیین شده است و دولت هیچ هزینه ای به عنوان هزینه اسقاط هر خودرو را اعلام نکرده و این مساله بر عهده واردکننده گذاشته شده است.

خودروهایی که در این طرح مشمول قوانین واردات می شوند شامل سواری معمولی، استیشن، سواری کار و با ظرفیت تا ۱۵ نفر اعلام شده است.

همچنین در واردات خودرو، از دیگر هزینه هایی که به قیمت خودروهای وارداتی افزوده خواهد شد، می توان به ده درصد ارزش گمرکی طبق سند ترخیصی برای شماره گذاری، سه درصد ارزش گمرکی برای شماره گذاری به عنوان هزینه نقل و انتقال و ۳۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان هزینه عوارض شهرداری متغیر بسته به نوع خودرو در هنگام شماره گذاری اشاره کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه