یارانه نقدی | واریز یارانه نقدی | یارانه نقدی جدید

یارانه نقدی 1401 چقدر شد؟ | یارانه چه کسانی امسال افزایش می یابد؟

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس با اشاره به برنامه مجلس و دولت برای افزایش یارانه دهک‌های پایین جامعه اظهار داشت: در راستای ساماندهی یارانه‌ها برنامه‌ریزی‌هایی در حال انجام است تا دهک‌های بالای جامعه از لیست اسامی دریافت‌کنندگان یارانه حدف شوند.

یارانه نقدی 1401 چقدر شد؟ | یارانه چه کسانی امسال افزایش می یابد؟
کدخبر : 6060
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

یارانه نقدی اعطای کمک مالی دولت به قشر خاصی از مردم است که بیستم هر ماه واریز می شود. پرداخت یارانه نقدی جهت افزایش رفاه عمومی در دولت دهم کلید خورد. میزان یارانه‌ نقدی 45 هزار و پانصد تومان است. پس از روی کار آمدن دولت رئیسی در رابطه با یارانه نقدی حرف و حدیث های زیادی بوده است، زیرا رئیسی وعده افزایش یارانه را داده است. در ادامه به آخرین خبر از واریز یارانه نقدی می پردازیم.

یارانه نقدی

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد برنامه مجلس و اعضای دولت برای حذف ارز ترجیحی عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی به دنبال حذف ارز چهار هزار و 200 تومانی نیست و اکنون موضوع ساماندهی یارانه‌ها مطرح است.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس با اشاره به برنامه مجلس و دولت برای افزایش یارانه دهک‌های پایین جامعه اظهار داشت: در راستای ساماندهی یارانه‌ها برنامه‌ریزی‌هایی در حال انجام است تا دهک‌های بالای جامعه از لیست اسامی دریافت‌کنندگان یارانه حدف شوند.

بهروزی‌فر بیان کرد: این یارانه‌ها خانوارهایی که در شرایط سختی قرار دارند، خانوارهای تحت حمایت نهادهای حمایتی نظیر کمیته امداد و بهزیستی و سایر دهک‌های کم‌درآمد جامعه شامل دهک‌های اول تا سوم و حداکثر تا پنجم که با مشکل اقتصادی روبرو هستند را در بر می‌گیرد.

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه دولت در سال جدید ملزم به ساماندهی یارانه‌ها شد گفت: بدون شک با افزایش پیدا کردن یارانه‌ها برای اقشار کم‌درآمد جامعه تا حدودی مشکل خانوارهای تحت حمایت نهادهای حمایتی و دهک‌های پایین جامعه حل می‌شود.

یارانه نقدی

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت قرار است یارانه لازم را به هفت قلم کالا و سه پلکان بدهد و بر همین اساس دولت باید کالابرگ الکترونیکی بدهد نه اینکه پول را به سرپرست خانوار بدهد. 

قالیباف گفت:‌ ارز در سال آینده تک نرخی است و دولت ارزهای خود را می‌تواند یا مستقیماً به واردات کالا بدهد و یا ریال آن را پرداخت کند. وی افزود: نرخ خرید ارز حداکثر ۲ درصد زیر نرخ ETS است و اگر دولت بخواهد ارز را به واردکننده بدهد باید به نرخ ETS بدهد ولی اگر بنا دارد آن را به انتهای زنجیره یعنی به مصرف کننده و مردم بدهد کار درستی را انجام داده است که نظر من هم همین روش است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت قرار است یارانه لازم را به هفت قلم کالا و سه پلکان بدهد و بر همین اساس دولت باید کالابرگ الکترونیکی بدهد نه اینکه پول را به سرپرست خانوار بدهد. 

قالیباف گفت:‌ مردم می‌توانند کالاهای خود را بر همین اساس از همه مغازه‌ها خریداری کنند و یارانه این موضوع به همین کارت‌های بانکی که هم‌اکنون در اختیار مردم است واریز می‌شود. 

وی افزود: دولت احتمالاً یارانه لازم را به انتهای زنجیره و برای تأمین نیازهای مردم به اقلامی مانند گوشت سفید، شیر، گندم،‌ آرد، روغن، شکر  و ... خواهد داد. برای مثال یک و نیم مرغ، ۸۰۰ گرم روغن، ۷۰۰ گرم گوشت قرمز، شیر و نان نیاز ماهانه هر فرد است که بر همین اساس به این کالاها یارانه پرداخت خواهد شد و باید براساس مصرف میانگین ماهانه مردم حمایت‌های یارانه‌ای از آنها صورت گیرد البته این حمایت براساس قیمت شهریور سال ۱۴۰۰ اجناس است و مردم کالاهای بالاتر از میزان نیاز خود را با قیمت آزاد خریداری می‌کنند  اما کالاهای به میزان در نظر گرفته شده یارانه دارد.

رئیس مجلس گفت:‌ ما به مردم اطمینان می‌دهیم اقلام اساسی مردم که در سفره آنها است تأمین خواهد شد. این در حالی است که در سال جاری ۱۵ تا ۱۶ هزار میلیارد تومان برای تأمین نهاده‌های دامی اعتبار در نظر گرفته شد که چهار هزار میلیارد تومان آن به هدف ننشست.

قالیباف گفت: ۱۲ هزار نفر از مردم در فقر مطلق بوده و کم توان هستند این در حالی است که ۱۰ میلیون نفر تحت پوشش سازمان‌های حمایتی هستند ولی باید قدرت خرید مردم را بالا ببریم و از آنها حمایت کنیم.

وی افزود:‌سیاست اصلی دولت برای حمایت از انتهای زنجیره یعنی مردم ا ست ولی ممکن است دولت حمایت را به ابتدای زنجیره در برخی اقلام و کالاها ببرد و برخی این حمایت‌ها هم به پایان زنجیره؛ ولی اگر قرار است این حمایت مختص انتهای زنجیره باشد بایستی فقط از طریق کالابرگ باشد نه یارانه نقدی.

یارانه نقدی

دولت در بودجه سال ۱۴۰۰ مبلغ ۴۲٫۸ میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی بودجه تعیین کرد. همچنین برای اجرای طرح حمایت معیشتی خانوارها ۳۱ هزار میلیارد تومان در نظر گرفت.

در سال ۱۴۰۰ دولت دو یارانه نقدی و معیشتی بنزین را به صورت مرتب هر ماه واریز کرد. همچنین در سه مرحله یارانه مناسبتی پرداخت شد که شامل یارانه ماه رمضان، یارانه ۲۲ بهمن ماه و یارانه عید نوروز می‌شود.

دولت در امسال ۱۲ نوبت به حدود ۷۸ میلیون نفر یارانه نقدی پرداخت کرد. مبلغ این یارانه همانند مرحله اول ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر نفر بود. قرار بود سه دهک از این یارانه بگیران حذف شوند که عملی نشد.

دومین یارانه نیز به طور مرتب هر ماه واریز شد. مبلغ یارانه معیشتی بنزین بین ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومان برای هر خانوار بود. در واقع خانوارهای پنج نفره و بیشتر مبلغ ۲۰۵ هزار تومان و خانوارهای تک نفره مبلغ ۵۵ هزار تومان دریافت کردند.

یارانه‌های حمایتی دولت در سال ۱۴۰۰

دولت در سالی که گذشت دو یارانه مناسبتی هم پرداخت کرد، یکی یارانه ۲۲ بهمن ماه و دیگری یارانه عید نوروز.

مبلغ یارانه ۲۲ بهمن ماه ۱۰۰ هزار تومان بود و به گفته سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها به چهار دهک اول پرداخت شد. حدود ۳۲ میلیون نفر این یارانه را در روز ۲۲ بهمن ماه دریافت کردند.

دومین یارانه نیز که قبل از شروع سال ۱۴۰۱ پرداخت شد یارانه نوروز بود. مبلغ این یارانه ۱۵۰ هزار تومان بود. مشمولان این یارانه از یارانه ۲۲ بهمن ماه متفاوت بودند. دولت اعلام کرد که یارانه نوروز به کسانی داده شد که سهام عدالت ندارند.

در واقع چون حدود ۴۳ میلیون نفر در اسفند ماه سود سهام عدالت دریافت کردند، دولت برای حمایت از جاماندگان یارانه نوروز واریز کرد.

هر دو یارانه ۲۲ بهمن و نوروز با اعتراضاتی همراه شد. بسیاری از کسانی که خود را مستحق دریافت یارانه می‌دانستند، انتقاد کردند که چرا دولت آنها را از لیست مشمولان حذف کرده است.

اولین کمک حمایتی دولت به یارانه مختص ماه رمضان مربوط می‌شود.

در طرح یارانه ماه رمضان، به خانوارهای یک نفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانوارهای پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان واریز می‌شد؛ اما مبلغ واریزی حدود ۲۰ هزار تومان کمتر بوده است که در مجموع ۶۰ میلیون نفر رقم قابل توجهی می‌شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه