نهضت ملی مسکن | ثبت نام نهضت ملی مسکن

ساخت مسکن ملی به دست ترکیه ای ها | جزییات ساخت نهضت ملی مسکن توسط ترکیه ای ها

مسئولان دولتی از جمله وزیر راه و شهرسازی بارها بر استفاده از توان بخش خصوصی در طرح جهش تولید و تامین مسکن (نهضت ملی مسکن) تاکید کرده‌اند.

ساخت مسکن ملی به دست ترکیه ای ها | جزییات ساخت نهضت ملی مسکن توسط ترکیه ای ها
کدخبر : 5808
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

 

طرح نهضت ملی مسکن برای تکمیل کردن طرح قبلی (طرح مسکن مهر) است که درطی چند مرحله اجرا شد. از زمان شروع نهضت ملی مسکن باعث نشده که قیمت مسکن و اجاره بها کاهش پیدا کند. به عقیده کارشناسان طرح نهضت ملی مسکن در تعادل قیمت مسکن تاثیر پررنگی دارد. هدف نهضت ملی مسکن کمک به تامین مسکن خانوارهای فاقد مسکن، است. در ادامه به آخرین خبر از طرح نهضت ملی مسکن می پردازیم.

نهضت ملی مسکن

به روزهای پایانی سال رسیدیم اما بجز یک شرکت ترک که از قبل در ایران بوده خبری از وعده حضور شرکت‌ های چینی و ترکیه‌ ای در پروژه نهضت ملی مسکن نیست؛ اخیرا نیز وزیر راه و شهرسازی بر فعال کردن انبوه‌ سازان داخلی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن تاکید کرد.

از سوی دیگر برنامه حضور شرکتهای چینی و ترکیه‌ای در این پروژه به منظور ارتقای تکنولوژی ساخت، روی میز قرار دارد اما بجز یک شرکت ترک که از قبل در پروژه مسکن مهر شهرهای جدید پردیس و پرند فعال بود و هم‌اکنون در طرح نهضت ملی مسکن شهر جدید بهارستان مشغول به کار است، ماههاست که خبری از حضور دیگر شرکتهای خارجی نیست.

به نظر می‌رسد وزارت راه و شهرسازی، نگاه خود را به داخل معطوف کرده است.

دولت بر مبنای نظام فنی و اجرایی کشور در اواخر سال جاری هزینه ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن را متری ۴.۵ میلیون تومان اعلام کرد اما برخی از انبوه سازان داخلی بر متری ۵.۵ میلیون تومان تاکید دارند. البته بعضی دیگر نیز هزینه های ساخت را بالای ۷ میلیون تومان در هر متر مربع تخمین می‌زنند.

بر این اساس استفاده از شرکتهای خارجی برای کاهش قیمت مورد بررسی قرار گرفت. ارتقای فناوری ساخت، کاهش قیمت تمام شده و تهاتر نفت در شرایط تحریم از جمله اهداف دولت برای استفاده از شرکتهای خارجی بود. حدود سه ماه قبل یک عضو شورای عالی مسکن گفته بود که در مذاکره با شرکتهای خارجی به عدد کمتر از متری ۳ میلیون تومان رسیده‌ایم.

با این حال پس از آن دیگر خبری از شرکتهای خارجی به میان نیامد و به نظر می‌رسد طی پنج ماه گذشته رایزنی‌ها به نتیجه نرسیده است. در جلسه‌ای هم که اوایل آذرماه بین رستم قاسمی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ با انبوه سازان داخلی برگزار شد، قاسمی از سازندگان ایرانی خواست در بحث ورود تکنولوژی و فناوری به کشور اقدامات لازم را انجام دهند. او اواخر آبان ماه از مذاکره با شرکتهای چینی برای ورود فناوریهای نوین ساخت و ساز مسکن به کشور خبر داده بود.

نهضت ملی مسکن

روز ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۰ اما وزیر راه و شهرسازی در نشست بررسی روند تامین زمین و اجرای طرح نهضت ملی مسکن، بر فعال کردن انبوه‌سازان در اجرای طرح نهضت ملی مسکن و بهره‌مندی از توان بخش خصوصی در تولید مسکن در تمامی استان‌های کشور تاکید کرد.

موضوع مذاکره با چینی ها برای ورود به ساخت مسکن در قالب قانون جهش تولید و تامین مسکن، اولین بار ۱۹ مهرماه از سوی اقبال شاکری ـ نماینده مجلس ـ مطرح شد. هرچند او بعدا اظهارات منتسب به خود را تکذیب کرد و گفت «انشاءالله با توان داخلی موفق می‌شویم...» اما چند روز قبل موضوع مذاکره با چین از سوی وزارت راه و شهرسازی تایید شد.

با این حال مسئولان وزارت راه و شهرسازی از جمله قاسمی وزیر و محمودزاده معاون او ضمن اشاره به استفاده از توان شرکتهای خارجی به منظور ارتقای تکنولوژی ساخت در ایران گفته بودند که قرار نیست خارجی‌ها مسکن بسازند بلکه فناوری وارد می‌کنند. محمودزاده در این خصوص گفته بود که اگر مذاکره با خارجی‌ها به نتیجه نرسد با توان بخش داخلی کارها را جلو می‌بریم.

احداث ۴ میلیون واحد مسکونی ظرف ۴ سال یکی از مهمترین دغدغه‌های دولت است و قرار است از سال آینده با قدرت پیگیری شود.

تا کنون بیش از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در این طرح ثبت نام کرده اند و معاون وزیر راه و شهرسازی گفته است: «از اوایل سال آینده یک نهضت بزرگ ساخت و ساز در کشور خواهیم داشت»؛ نهضتی که به نظر می‌رسد اتکای اصلی آن بر ۵۰۰۰ شرکت انبوه‌سازی داخلی و بیش از ۵۰۰ هزار مهندس ایرانی است.

ایسنا

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه