عادل فردوسی پور در راه برنامه نود | آشتی تلویزیون با مجری معروف

سه سال از زمانی که تصویر عادل فردوسی‌پور از صفحه‌ تلویزیون در ایران محو شد، می‌گذرد و با اینکه صدای او همچنان در شبکه ورزش شنیده می‌شود، اما فردوسی‌پور از تولید و اجرای محبوب‌ترین برنامه صداوسیما یعنی برنامه ۹۰ منع شده است.

عادل فردوسی پور در راه برنامه نود | آشتی تلویزیون با مجری معروف
کدخبر : 5034
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

عادل فردوسی پور گزارشگر فوتبال، تهیه‌کننده، مجری تلویزیونی، صداپیشه، مترجم و مدرس دانشگاه اهل ایران است. عادل فردوسی‌پور فعالیت حرفه‌ای خود از سال ۱۳۷۲ با روزنامه‌نگاری در مجلات ورزشی شروع کرد و سپس در تلویزیون نیز به عنوان گزارشگر ورزشی مشغول به کار شد. عادل فردوسی‌پور در میان شخصیت‌های تلویزیونی ایرانی از محبوبیت گسترده‌ای برخوردار است .مهمترین چالش زندگی عادل فردوسی پور برکناری او از طرف مدیر وقت شبکه 3 بود. در ادامه به آخرین خبر در مورد عادل فردوسی پور می پردازیم.

عادل فردوسی پور

عادل فردوسی‌پوری که تهیه‌کننده و مجری برنامه ۹۰ بود، با انتقادهای گزنده‌اش از مدیران فوتبال و افشاگری‌هایش درباره پشت‌پرده اتفاقات فوتبالی در ایران به یکی از محبوب‌ترین و جنجالی‌ترین مجریان تلویزیون در یکی، دو دهه اخیر تبدیل شده بود؛ اما تولید برنامه ۹۰ از اسفند سال ۱۳۹۷ قطع شد. بعد از ورود علی فروغی به‌عنوان مدیر شبکه سه سیما، جبهه‌گیری تندی علیه فردوسی‌پور و برنامه ۹۰ شکل گرفت. 

فروغی برنامه ۹۰ را در میان موجی از انتقادات تندوتیز تعطیل کرد و باعث قطع همکاری عادل فردوسی‌پور با شبکه سه سیما شد. او بعد از تعطیلی این برنامه گفت عادل فردوسی‌پور از «مدار» خارج شده بود و داشت به الگوی بدی برای بقیه تبدیل می‌شد. گفته‌های فروغی این شائبه را ایجاد کرد که او مجری تصمیمی است که از بالاتر گرفته شده و شاید کمتر نقشی در اجرای این تصمیم داشته باشد.

با وجود همه اینها همچنان بسیاری از دوستداران فوتبال و برنامه ۹۰ امیدوارند فردوسی‌پور بتواند بالاخره از سد موانع صداوسیما عبور کند و دوباره در جایگاه مجری محبوب‌ترین برنامه صداوسیما دیده شود. این امیدواری‌ها گاهی با اظهارنظرهایی که از طرف برخی مسئولان یا نمایندگان مجلس منتشر می‌شود بالا می‌گیرد. 

همین هفته گذشته بود که نماینده مردم اردبیل در مجلس از دیدارش با رئیس صداوسیما خبر داد و گفت در این دیدار خواستار بازگشت عادل فردوسی‌پور به شبکه سه سیما شده است. حجت‌الاسلام سیدکاظم موسوی که در جلسه علنی مجلس صحبت می‌کرد، در تذکری شفاهی گفته بود در نشستی با رئیس سازمان صداوسیما، برگشت عادل فردوسی‌پور به برنامه ۹۰ شبکه سه را مطرح کرده و خواسته مکانیسمی برای این کار در نظر گرفته شود. او به رئیس سازمان صداوسیما گفته «ما که برای کاهش فشار اقتصادی و معیشتی مردم کاری انجام نمی‌دهیم، حداقل با بازگشت فردوسی‌پور به این برنامه کاری برای جوانان انجام دهیم».

در این میان هواداران فوتبال و عادل فردوسی‌پور هم بی‌کار ننشستند. آنها این روزها با راه‌اندازی کارزاری که بیش از چندین هزار نفر آن را امضا کرده‌اند و تعداد امضاهای آن به سرعت در حال افزایش است از پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، خواسته‌اند فردوسی‌پور را به برنامه‌های فوتبالی بازگرداند. در متن این کارزار با اشاره به فعالیت حرفه‌ای فردوسی‌پور نوشته شده: «آقای عادل فردوسی‌پور فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۷۲ با روزنامه‌نگاری در مجلات ورزشی شروع کرد و سپس در تلویزیون به‌عنوان گزارشگر ورزشی مشغول به کار شد. او پس از گزارشگری مسابقات فوتبال جام جهانی ۱۹۹۸ به شهرت رسید و در سال ۱۳۷۸ برنامه ۹۰ را برای بررسی فوتبال ایران طراحی و تهیه کرد. او تا سال ۱۳۹۷ که از سوی مدیریت شبکه سه کنار گذاشته شد، به اجرای ۹۰ پرداخت و این برنامه همواره از پرمخاطب‌ترین و بهترین برنامه‌های صداوسیما  به‌ شمار می‌رفت». 

امضاکنندگان این کارزار می‌گویند: «عادل فردوسی‌پور در میان شخصیت‌های تلویزیونی ایرانی از محبوبیت گسترده‌ای برخوردار است و عناوینی مانند بهترین گزارشگر فوتبال، بهترین مجری و بهترین چهره تلویزیونی را از جشنواره‌های مختلف دریافت کرده‌ است». آنها به گفته‌های جبلی استناد کرده‌اند که گفته بود: «هیچ مانعی برای حضور دوباره‌ فردوسی‌پور در سازمان صداوسیما نیست» و از او خواسته‌اند به این تقاضای هواداران فردوسی‌پور پاسخ دهد و «این مجری توانا دوباره به شبکه سه بازگردد و برنامه ۹۰ را اجرا کند».

رفتن عبدالعلی علی‌عسگری از سازمان صداوسیما به‌عنوان رئیس و جانشینی‌اش توسط پیمان جبلی به امیدواری‌ها برای بازگشت فردوسی‌پور به صداوسیما افزود. 

با وجود ادعای سازمان صداوسیما درباره بلامانع‌بودن بازگشت فردوسی‌پور به این سازمان برای اجرای برنامه‌های ورزشی، اما همچنان بازگشت او در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. سازمان صداوسیما بعد از لغو ساخت برنامه 90، برنامه فوتبال برتر را جایگزین این برنامه کرد که محمدحسین میثاقی آن را اجرا می‌کند. با اینکه این برنامه هرگز نتوانست محبوبیت برنامه ۹۰ را به دست آورد، اما گویا راه و روش میثاقی برای اجرای برنامه فوتبال برتر به مذاق مدیران سازمان صداوسیما بیشتر خوش می‌آید و دیگر نیازی به اجرای دوباره برنامه ۹۰ نمی‌بینند. 

درخواست هواداران فوتبال و عادل فردوسی‌پور از سازمان صداوسیما تا به حال با چندین واکنش از طرف رئیس این سازمان مواجه شده که بیشتر به کلی‌گویی‌های درباره حفاظت از «سرمایه‌های انسانی» و «صیانت از چهره‌ها» ختم شده است. این شرایط پرابهام و موضع‌گیری‌نکردن صریح سازمان صداوسیما درباره آینده فردوسی‌پور در این سازمان هوادارانش را کلافه کرده است. آنها در نهایت امیدوارند با کارزاری که به راه‌ انداخته‌اند بتوانند صدایشان را به گوش مدیران صداوسیما برسانند؛ مدیرانی که گویا چندان علاقه‌ای هم به شنیدن این صداها ندارند.

عادل فردوسی پور

خبر خواننده معروف از اتفاق وحشتناک برای عادل فردوسی پور

محمد معتمدی خواننده مطرح استوری جدیدی از عادل فردوسی به اشتراک گذاشت که نظر کاربران را به خود جلب کرد.

عادل فردوسی پور

کنایه عادل فردوسی پور به رامبد جوان

فیلمی در  فضای مجازی منتشر شده است که به گفته کاربران عادل فردوسی پور در آن به رامبد جوان کنایه سنگینی می گوید.

عادل فردوسی پور در مهر ماه 1353 در شهرآرا تهران زاده شد. وی اصالتاً اهل شهر رفسنجان در استان کرمان است. او دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف است. عادل دوران دبستان را در مدرسهٔ ذوقی گذراند و با وجود علاقهٔ بسیارش به فوتبال از درسش دور نشد و دیپلم خود را از دبیرستان البرز با معدل ممتاز گرفت.

سرانجام در رشتهٔ مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد و تحصیلات خود را در همین رشته و دانشگاه تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه داد. او در حال حاضر دانشجوی دکترای مدیریت رسانه دانشگاه تهران است. عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد او «پیش بینی نتایج مسابقات فوتبال با استفاده از تحلیل های رگرسیونی» بود.وی درس زبان تخصصی صنایع را در دانشگاه صنعتی شریف تدریس می کند.

پدرعادل فردوسی پور از اهالی رفسنجان و کرمانی الاصل است. عادل فردوسی پور دوران دبستان را در مدرسه "ذوقی" گذراند. عادل فردوسی پور از همان زمان علاقه اش به فوتبال نیز نمود پیدا کرد، علاقه ای که بعدها خانواده را نگران کرد. عادل فردوسی پور دوره راهنمایی را در مدرسه طالقانی گذراند و چهارسال دبیرستان را به مدرسه البرز رفت و با معدل 18 دیپلم گرفت.

عادل فردوسی پور علاقه زیادی به نشریات ورزشی داشت؛ تمام امید و آرزویم مجله "دنیای ورزش" یا "کیهان ورزشی" بود که هر هفته برای بدست آوردنش کلی تلاش می کردم. خانواده عادل فردوسی پور اهل فوتبال نیستند، عادل در این باره گفته است که "هضم این موضوع که من فوتبال را دوست دارم برای خانواده ام بسیار دشوار بود، با التماس پدرم چند باری مرا به استادیوم برد، اما موضوع آن بود که آنها اصلا به فوتبال علاقه ای نداشتند."عادل فردوسی پور،همزمان با آغاز دوره دبیرستان به دلیل علاقه فراوانی که به زبان انگلیسی داشت به یادگیری زبان پرداخت.

عادل فردوسی‌پور

با ورود به دانشگاه شریف در رشته مهندسی صنایع، توانست یادگیری زبان انگلیسی را نیز ادامه دهد و در سال سوم دانشگاه انگلیسی را بخوبی فرا بگیرد. عادل فردوسی پور تحصیل را در دانشگاه شریف تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته صنایع ادامه داد و در همان دانشگاه به تدریس زبان تخصصی مشغول شد.عادل فردوسی پور فوتبال را دوست دارد و خوب نیز بازی می کند. شعر دوست نیز هست و با سپهری میانه ای دارد.

کتاب جامع فوتبال، کتاب فوتبال علیه دشمن، هنر شفاف اندیشیدن و هنر خوب زندگی کردن از جمله کتاب هایی است که توسط او ترجمه شده است.

همزمان با آغاز سال شمسی ۹۸ دیگر برنامه نود به روی آنتن شبکه سوم سیما نرفت و بدین ترتیب عادل فردوسی پور و برنامه نود از پخش شبکه سه سیما حذف شد. با وقوع این اتفاق برنامه فوتبال برتر با اجرای محمد حسین میثاقی جای برنامه نود را در پخش شبکه سه سیما گرفت و عادل فردوسی پور به تهیه کنندگی برنامه فوتبال ۱۲۰ شبکه ورزش ادامه می‌دهد. 

آذرماه سال ۱۳۹۹ شایعاتی مبنی بر بازگشت فردوسی پور به صدا و سیما با گزارش بازی فینال قهرمانان آسیا بین دو تیم پرسپولیس ایران و اولسان هیوندای کره جنوبی منتشر شد. با این همه چند روز قبل از برگزاری این بازی، صفحه رسمی فدراسیون فوتبال آسیا در اینستاگرام خبر گزارش بازی مذکور را توسط فردوسی پور از این صفحه منتشر کرد. این اتفاق موجب شد تا شمار زیادی از کاربران ایرانی برای دیدن بازی با گزارش فردوسی پور به این صفحه بپیوندند و شمار دنبال کنندگانش ار مرز یک میلیون نفر عبور کرد.  

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه