حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان ۱۴۰۱

افزایش ۵ برابری حقوق بازنشستگان | کف حقوق بازنشستگان سال ۱۴۰۱ مشخص شد

دهقان کیا تصریح کرد: ما پیشنهاد کردیم به جای اینکه پنج برابر پرداخت شود نهایتا هفتاد و پنج درصد یعنی از دو برابر شدن حقوق این افراد اضافه نمی‌کنیم که هفتاد و پنج درصد هم بیشتر نشود. چون با اعتبارات مالی تامین اجتماعی تحقق این امر امکانپذیر نبود. بیست و پنج درصد برای افرادی که در سایر سطوح هستند مانده که خواسته ما این است که هرچه زودتر پرداخته شود. اما الان با توجه به اینکه سازمان تامین اجتماعی وضع مالی مناسبی ندارد ما درباره این مساله فشاری نیاورده ایم.

افزایش ۵ برابری حقوق بازنشستگان | کف حقوق بازنشستگان سال ۱۴۰۱ مشخص شد
کدخبر : 4652
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

یکی از بحث های پر چالش و همیشگی در تمام دولت ها مسئله پرداخت حقوق بازنشستگان و میزان افزایش حقوق بازنشستگان است. طبق روال هر ماهه سازمان تامین اجتماعی حقوق بازنشستگان از بیستم هر ماه پرداخت می شود. بازنشستگان جدیدا خواستار رسیدگی بشتر به مسئله افزایش حقوق در لایحه بودجه هستند و برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در چند ماه اخیر دست به اعتراض و نوشتن نامه به رئیس جمهور کرده اند. در ادامه آخرین خبر از حقوق بازنشستگان رامیخوانید.

همسان سازی حقوق بازنشستگان

دبیر اجرایی خانه کارگر خرم آباد گفت: کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مجلس سهم سازمان تامین را در سال آینده تنها هزار میلیارد تومان نسبت به امسال افزایش داده است.

محمدحسن موسیوند، دبیر اجرایی خانه کارگر خرم آباد با بیان اینکه برای امسال صرفا ۸۹ هزار میلیارد تومان از مطالبات سازمان تامین اجتماعی در بودجه دیده شده است، گفت: «با توجه به استمرار جرای متناسب‌سازی و ضرورت تکمیل متناسب‌سازی سال ۱۴۰۰ بر مبنای اعاده ۷۵ درصدی نسبت به سال ۹۹ تا سقف ۱۰۰ درصد، انتظار داریم که سازمان تامین اجتماعی در بودجه سال ۱۴۰۱ مورد توجه قرار گیرد اما کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مجلس سهم سازمان را در سال آینده تنها هزار میلیارد تومان نسبت به امسال افزایش داده است.»

وی افزود: «این در حالی است که از مجموع ۸۹ هزار میلیارد تومانِ در نظر گرفته شده برای سازمان تامین اجتماعی از بابت رد دیون دولت، مجلس روی پرداخت ۶۹ هزار میلیارد تومان در قالب سهام، تا پایان امسال اصرار دارد و تا این لحظه تصمیمی برای واگذاری ۲۰ هزار میلیارد تومان باقی مانده، اعلام نشده است. در دولت گذشته مقرر شد که از مجموع ۸۹ هزار میلیارد، ۲۰ هزار میلیارد تومان سهام هلدینگ «صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس» به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود. با توجه به نقش این شرکت در تامین خوراک انرژی کشور، پلیمر و... از قرار گرفتن نام این شرکت در فهرست واگذاری‌های سال ۱۴۰۰ خشنود بودیم.»

دبیر خانه کارگر خرم‌آباد افزود: «با این حال زنگنه، وزیر سابق نفت در دولت دوازدهم، از انجام این واگذاری جلوگیری کرد. در کل به شدت نگرانیم که در مهلت باقی مانده تا پایان سال، روند واگذاری سهام شرکت‌ها به سازمان به سرانجام نرسد؛ البته امیداریم که کل این ۸۹ هزار میلیارد تومان، واگذار شود و اگر این اتفاق نیفتد حداقل تکلیف ۶۹ هزار میلیارد تومان، به صورت قطعی پایان سال روشن شود.»

موسیوند با بیان اینکه برخلاف اینکه ادعا شده واگذاری ۶۹ هزار میلیارد تومان سهام قطعی شده و امور واگذاری در انجام است، هنوز سهام هیچ یک از شرکت‌ها به صورت قطعی به سازمان تامین اجتماعی منتقل نشده است، گفت: «این در حالی است که بازنشستگان در انتظار ترمیم معیشت خود هستند و سازمان هم باید برای آن بکوشد. سازمان نباید منتظر بماند تا سهمش را در بودجه، آنهم از محل واگذاری سهام تعدیل کنند. در واقع بازنشستگان انتظار داشتند که سهم سازمان تامین اجتماعی در بودجه سال ۱۴۰۱ نسبت به بودجه سال ۱۴۰۰ تغییر اساسی پیدا کند و سازمان و وزیر کار از موضع خود در قبالِ تقویت مصارف حوزه مستمری دفاع کنند تا این مورد در متن قانون اصلاح شود.»

وی افزود: «مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۱ برای واگذاری ۹۰ هزار میلیارد تومان سهام به سازمان تامین اجتماعی، برخلاف پیشنهاد ۱۲۰ هزار میلیاردتومانی این کمیسیون است؛ البته ایده‌ال بازنشستگان و جامعه بیمه‌شدگان، در نظر گرفتن ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است و نه این میزان. بابایی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس وعده ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار میلیارد تومان واگذاری را داده بود اما حالا می‌بینیم که بیشتر از ۹۰ هزار میلیارد اختصاص نداده‌اند. این اتفاق در عمل پرداخت بدهی دولت را دچار کندی می‌کند.»

حقوق بازنشستگان

دبیر خانه کارگر خرم‌آباد، تصریح کرد: «با همه این احوال، بازنشستگان از سازمان تامین اجتماعی انتظار دارند که در سال ۱۴۰۱، کمتر از هزینه‌های تامین معیشت که مقدار آن از طریق سبد معیشت اندازه‌گیری می‌شود، مستمری دریافت نکنند. با توجه به اینکه این شاخص برای سال آینده رقمی در حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان است و باید از طریق ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی اعمال شود، بازنشستگان انتظار دارند که کُتِ تن مستمری‌ها در همین اندازه دوخته شود و خیاط کم فروشی نکند.»

دهقان کیا خاطرنشان کرد: بر این مبنا برای آن کسی که سابقه شانزده ساله دارد این افزایش صد و شصت هزار تومان و برای فرد دارای سابقه هفده ساله این مبلغ صد و هفتاد هزار تومان خواهد بود. یعنی این مبلغ برای هر سال سابقه ده هزار تومان افزایش پیدا می‌کند تا بیست و پنج سال. از بیست و پنج تا سی و پنج سال این افزایش سالانه بیست هزار تومان خواهد بود. علتش هم این است که تعداد بازنشسته‌هایی که ما الان داریم تقریبا به طور متوسط بیست و یک سال بیمه پردازی دارند. ما به این نظر رسیدیم که امتیاز این افراد را بیشتر کنیم که تشویقی صورت بگیرد و بعد از این افراد با سابقه کمتر از بیست و پنج سال برای بازنشستگی اقدام نکنند بلکه با سابقه بالای بیست و پنج سال برای بازنشسته شدن وارد عمل بشوند.

مورد دیگر هم به میزان آورده این بازنشستگان مربوط می‌شود. یک بازنشسته‌ای در زمان اشتغالش یک میلیون و دویست هزار تومان برای حق بیمه پرداخت کرده و فرد دیگری هم پنج میلیون تومان پرداخت کرده است. این افراد به نسبت آن مبلغی که برای بیمه پرداخت کرده اند مشمول متناسب سازی حقوق‌ها شده اند. این شرایط به مرحله اول اجرای طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان مربوط می‌شود.

چهار میلیون و دویست هزار تومان برای سابقه سی ساله

رییس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران افزود: برای اجرای مرحله دوم این طرح هم قرار بود حداقل بگیران ما که حدود شصت درصد را تشکیل می‌دهند شامل افزایش حقوق بشوند. پیشنهاد ما این بود که از دو میلیون و هشتصد هزار تومان به چهار میلیون و پانصد هزار تومان برسد. پیشنهاد خود سازمان تامین اجتماعی سه میلیون و هفتصد هزار تومان بود. اما در نهایت به چهار میلیون و دویست هزار تومان برای حداقل بگیران دارای سابقه سی ساله و برای افراد با سی و پنج سال سابقه چهار میلیون و پانصد هزار تومان در نظر گرفته شد. این ارقام مربوط به حداقل بگیران ما در سال هزار و چهارصد است. برای سایر سطوح هم افرادی را داشتیم که در زمان بازنشستگی سقف حقوق را دریافت می‌کردند. در حال حاضر این سقف حقوق به چیزی در حدود دوبرابر حداقل دستمزد رسیده است. یعنی پنج برابر حداقل دستمزد عقب افتاده است

دهقان کیا تصریح کرد: ما پیشنهاد کردیم به جای اینکه پنج برابر پرداخت شود نهایتا هفتاد و پنج درصد یعنی از دو برابر شدن حقوق این افراد اضافه نمی‌کنیم که هفتاد و پنج درصد هم بیشتر نشود. چون با اعتبارات مالی تامین اجتماعی تحقق این امر امکانپذیر نبود. بیست و پنج درصد برای افرادی که در سایر سطوح هستند مانده که خواسته ما این است که هرچه زودتر پرداخته شود. اما الان با توجه به اینکه سازمان تامین اجتماعی وضع مالی مناسبی ندارد ما درباره این مساله فشاری نیاورده ایم.

ولی در مرحله دوم متناسب سازی‌ها در فروردین امسال به شکل یکنواخت حقوق سایر سطوح را بدون متناسب سازی افزایش داده بودند. ما مخالفت کردیم و گفتیم مساله متناسب سازی هم جزو حقوق محسوب می‌شود و باید آن مبلغی که بابت متناسب سازی اضافه شده هم شامل این افزایش حقوق‌ها بشود. درحال حاضر هم اگر چنین مساله‌ای مطرح است ما این انتظار را داریم که اگر متناسب سازی‌ها امسال هم ادامه پیدا می‌کند افزایش حقوق‌ها هم باید اتفاق بیفتد. اما دائمی شدن متناسب سازی‌ها را من هنوز متوجه نشده ام که به چه معناست.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه