بودجه طرح رتبه بندی معلمان افزایش یافت؟ | لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس به کجا رسید؟

رضا حاجی‌پور درباره آخرین وضعیت طرح رتبه‌بندی معلمان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: پس از بررسی جزئیات طرح در کمیسیون تحقیقات، این طرح در صحن علنی مجلس با اکثریت آرا مصوب شد و از طریق اداره‌کل قوانین برای شورای نگهبان فرستاده شد. شورای نگهبان از این طرح چند ایراد جزئی گرفته است و این ایرادها در حال برگرداندن می‌باشد.

بودجه طرح رتبه بندی معلمان افزایش یافت؟ | لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس به کجا رسید؟
کدخبر : 4601
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

طرح رتبه بندی معلمان دغدغه‌ای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.

رتبه بندی معلمان

سخنگوی کمیسیون تحقیقات، آموزش و فناوری مجلس شورای اسلامی از مصوبه بودجه ۱۲۵ هزار میلیارد ریال بودجه اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان در سال ۱۴۰۱ در مجلس خبر داد.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از ایرادات اصل 75 در امر تأمین مالی است، عنوان کرد: در این زمینه سازمان برنامه و بودجه حدود 25هزار میلیارد تومان بودجه برای اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان در سال 1401 برآورد کرده بود.

حاجی‌پور با تأکید بر اینکه مجلس مبلغ 12هزار و 500 میلیارد تومان را از ابتدای نیمه دوم امسال مصوب کرده بود و سازمان برنامه و بودجه نیز موافق تصویب این بودجه بود، ابراز کرد: این میزان بودجه طبق توافق و با حضور ریاست سازمان برنامه و بودجه در صحن علنی مجلس برای اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان در سال 1401 تأمین می‌شود.

سخنگوی کمیسیون تحقیقات و آموزش مجلس یادآور شد: فعلاً این طرح پس از رفع ایرادها و برگشتن به صحن علنی مجلس اعضای کمیسیون دفاعیات لازم را انجام خواهند داد.

حاجی‌پور با بیان اینکه تمام نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون مدافع معلمان هستند، خاطرنشان کرد: مجلس طبق تقبل سازمان برنامه بودجه مبنی بر آن میزان بودجه در مجلس، طرح به اجرا در می‌آید.

رتبه بندی معلمان

حدود ۲۰ روز شورای نگهبان لایحه رتبه بندی معلمان را نگه داشته است که دولت نامه مربوط به پذیرش بار مالی برای اجرای لایحه رتبه‌بندی را تحویل نداده است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره سرنوشت رتبه بندی معلمان در مجلس گفت: «اگرچه دولت در مجلس اعلام کرد که بار مالی برای اجرای رتبه‌بندی معلمان را پذیرش می‌کند، اما حالا آن را قبول نمی‌کند.»

علیرضا منادی سفیدان، با بیان اینکه بودجه اجرای این لایحه ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان فقط برای سال ۱۴۰۰ است، می‌گوید: «دولت مدعی است که برای اجرای لایحه رتبه‌بندی معلمان بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد. ما هم محاسبات دیوان محاسبات کشور را به آن‌ها دادیم که اینطور نیست.»

منادی سفیدان ادامه می‌دهد: «حدود ۲۰ روز شورای نگهبان این لایحه را نگه داشته است که دولت نامه مربوط به پذیرش بار مالی برای اجرای لایحه رتبه‌بندی را تحویل نداده است. قبول این بودجه را دولت در مجلس به صورت شفاهی اعلام کرده بود، در جلسه سران سه قوه هم مطرح شده بود و رئیس جمهور هم قبول کرده بود. حالا نامه را آماده کرده‌اند، اما ظاهرا معاون اول رئیس جمهور امضا نکرده است که بار مالی آن را قبول کنند.»

رئیس کمیسیون آموزش مجلس می‌گوید: «واقعیت این است که برخی در این میان کار را سخت می‌کنند و آنچه بین دولت و مجلس شده توافق شده بود را برهم می‌زنند. ابهاماتی که به این لایحه وارد شده، همه آن‌ها قابل رفع است. فقط متاسفانه هنوز دولت برای بار مالی آن نامه نداده و مشمول اصل ۷۵ قانون اساسی شده است. روز یکشنبه در صحن کمیسیون آموزش مجلس بررسی می‌کنیم و ابهامات و ایرادات را با حضور نماینده شورای نگهبان و دولت رفع می‌کنیم.»

قرار است با اجرای لایحه رتبه‌بندی معلمان افزایش حقوق برای آن‌ها از آذرماه لحاظ شود. یعنی ۶ ماه دوم سال. از سوی دیگر منادی سفیدان پیش از این گفته بود ۷۳۰ هزار معلم مشمول ان لایحه می‌شوند. با احتساب حداقل افزایش حقوق یعنی چهار میلیون تومان برای این تعداد معلم و برای ۶ ماه به حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز است. به عبارتی حدود ۵ هزار میلیارد تومان کسری بودجه!

حالا باید دید دولت و مجلس چگونه قرار است این کسری بودجه را با اصل ۷۵ قانون اساسی جبران کنند؟ (اصل ۷۵ قانون اساسی: طرح‌های قانونی، پیشنهاد‌ها و اصلاحاتی که نمایندگان درباره لوایح قانونی عنوان می‌کنند و به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینه‌های عمومی می‌رسد و در صورتی قابل طرح در مجلس است که در آن طریق جبران کاهش درآمد یا تامین هزینه جدید نیز معلوم شده باشد.)

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه