این واکسن ایرانی در برابر امیکرون مقاوم تر از واکسن های خارجی است

معاون تحقیقات و فناوری موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، روند تولید واکسن رازی کوو پارس را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: این موسسه ظرفیت تولید ۳۰ میلیون دز واکسن "رازی کوو پارس" را تا پایان سال دارد.

این واکسن ایرانی در برابر امیکرون مقاوم تر از  واکسن های خارجی است
کدخبر : 4064
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

فلاح مهرآبادی اظهار داشت: منتظر اعلام وزارت بهداشت در مورد تعداد واکسن مورد نیاز هستیم تا به همان مقدار واکسن تولید کرده و تحویل وزارت بهداشت دهیم.

وی به تعداد واکسن‌های تولیدشده اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۰ میلیون دز واکسن رازی تولید کردیم که پنج میلیون دز تحویل وزارت بهداشت شده و پنج میلیون دز هم آماده تحویل است.

وی ادامه داد: فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس به اتمام رسیده و بررسی نتایج این فاز بی ضرر بودن این واکسن را تایید کرده است.

فلاح افزود: بی ضرر بودن این واکسن در فاز‌های اول و دوم در جمعیت کمتری بررسی و تایید شد، این موضوع در فاز سوم کارآزمایی بالینی هم در جمعیت بیشتری به اثبات رسید، به عبارتی در این فاز هم، بی ضرری واکسن تایید شده است.

فلاح، ایمنی زایی این واکسن با ۲ دز را ۸۰ درصد اعلام کرد و گفت: ایمنی مورد نظر با تزریق ۲ دز واکسن رازی ایجاد می‌شود. دز سوم این واکسن فقط برای جلوگیری از ویروس از طریق حفره تنفسی است به عبارتی دز استنشاقی برای کاهش ورود ویروس و جلوگیری از تکثیر آن، طراحی و تولید شده است.

فلاح با اشاره به اینکه واکسن رازی کووپارس کارایی بسیار بهتری از سینوفارم دارد، افزود: این واکسن از لحاظ جلوگیری از فرم شدید بیماری هم بسیار خوب عمل می‌کند.

وی ادامه داد: داوطلبانی که در قالب فاز سوم کارآزمایی بالینی دو دز واکسن رازی را دریافت کرده اند، مبتلا به بیماری نشده و در بیمارستان هم بستری نشدند. اما بودند داوطلبانی که در قالب این طرح مطالعاتی واکسن سینوفارم را تزریق کرده بودند، اما کارشان به بستری کشیده شد.

فلاح در پاسخ به این سوال آیا این واکسن در برابر اومیکرون موثر است یا نه، گفت: با توجه به اینکه این ویروس تازه وارد کشور شده، بررسی دقیقی در این زمینه انجام نگرفته است و به همین دلیل نمی‌توان پاسخ قطعی در این زمینه ارایه کرد.

وی افزود: آنچه تا به امروز در مورد اومیکرون ارایه شده است، نشان می‌دهد که بیماری شدیدی ایجاد نمی‌کند و از طرف دیگر بررسی‌ها نشان می‌دهد که همه واکسن‌ها ایمنی لازم را در افراد ایجاد می‌کنند.

فلاح با اشاره به اینکه در زمان اجرای تست بالینی این واکسن، سویه غالب در گردش در کشور دلتا بوده است، گفت: در سویه دلتا که یک سویه خیلی وحشی بوده و واگیری، ابتلا و مرگ و میر بالایی داشت، واکسن رازی توانسته بروز موارد شدید بیماری کرونا، مرگ و میر و بستری را به طور چشمگیری کاهش دهد. این موضوع نشان می‌دهد که این واکسن عملکرد بسیار خوبی دارد.

واکسن رازی کووپارس نخستین واکسن تزریقی- استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا است که از جانب موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و مطابق با دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت تولید می‌شود.

موسسه رازی از اسفند ۹۸ کار ساخت واکسن را آغاز و از روش واکسن پروتئینی نوترکیب که از ایمن‌ترین واکسن‌ها است برای تولید آن استفاده کرد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه