کبد | کبد سالم

این مواد خوراکی برای کبد شما مانند سم است! | سم های کبد را حتما بشناسید تا خود را نجات دهید

در این گزارش به مواردی از بدترین غذا‌ها برای کبد که باید به هر قیمتی از مصرف آن‌ها اجتناب کنید، اشاره شده است.

این مواد خوراکی برای کبد شما مانند سم است! | سم های کبد را حتما بشناسید تا خود را نجات دهید
کدخبر : 24917
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

کبد به عنوان کارخانه شیمیایی بدن ما در نظر گرفته می‌شود، زیرا به طور شبانه روزی برای حفظ سطوح شیمیایی در خون کار می‌کند و نقش مهمی در حذف سموم از بدن دارد. بخش غم انگیز ماجرا این است که ممکن است خیلی دیر متوجه اهمیت آن شویم و به کبد آسیب برسانیم.

 در این گزارش به مواردی از بدترین غذا‌ها برای کبد که باید به هر قیمتی از مصرف آن‌ها اجتناب کنید، اشاره شده است:

۱. استعمال دخانیات

نه تنها سرطان ریه حتی سرطان کبد نیز با سیگار کشیدن مرتبط است. مواد شیمیایی سمی در تنباکوی سیگار می‌توانند باعث التهاب و در نهایت سیروز شوند. سیگار کشیدن سبب افزایش تولید سیتوکین، ماده شیمیایی که التهاب و آسیب وارد شده با کبد را افزایش می‌دهد، می‌شود. استرس اکسیداتیو که دود سیگار ایجاد می‌کند بسیار زیاد است و کبد را برای سم زدایی خون تحت فشار قرار می‌دهد و مواد شیمیایی مضر را در بدن آزاد می‌کند و در نهایت منجر به سرطان کبد می‌شود. سیگار کشیدن در افراد مبتلا به هپاتیت B و C کارسینوم هپاتوسلولار (یک نوع سرطان کبد) را افزایش می‌دهد.

کبد

۲. مصرف قند و شکر

مصرف بیش از حد قند می‌تواند به کبد شما آسیب برساند. شکر خام و تصفیه شده و شربت ذرت با فروکتوز بالا که در غذا‌های شیرین مانند آب نبات، کلوچه، نوشابه و ... یافت می‌شود باعث تجمع چربی می‌شود که می‌تواند منجر به بیماری‌های کبدی شود. قند بیش از حد می‌تواند به اندازه الکل برای کبد مضر باشد.

۳. مصرف الکل

یکی از عوامل اصلی بیماری‌های کبدی است. مصرف الکل به هر میزانی که باشد بر کبد تأثیر می‌ذارد. هنگامی که سعی می‌کند الکل را تجزیه کند، واکنش شیمیایی که رخ می‌دهد به سلول‌ها آسیب می‌رساند که منجر به التهاب، مرگ سلولی و فیبروز می‌شود. مصرف الکل منجر به سیروز کبدی می‌شود که می‌تواند عوارضی مانند استفراغ خون، یرقان، تجمع بیش از حد مایعات در بدن و همچنین سرطان کبد را ایجاد کند. مصرف الکل برای در امان ماندن از آسیب‌های ان باید به طورکامل قطع شود.

۴. آرد سفید

همیشه باید از مصرف مواد غذایی که از آرد سفید تهیه می‌شود خودداری کرد. بسیار فرآوری شده است، فاقد مواد معدنی، فیبر و ویتامین‌های ضروری است و می‌تواند سطح قند خون را افزایش دهد. از خوردن غذا‌هایی مانند پاستا، پیتزا، بیسکویت، نان و ... خودداری کنید. در عوض، جایگزین‌های سالمی را برای کمک به سلامت کبد خود انتخاب کنید.

کبد

۵. غذا‌های فست فود

فست فود‌ها دارای محتوای چربی اشباع بالا و هضم آن‌ها دشوار است، مواد غذایی مانند همبرگر، سیب زمینی سرخ کرده و ... برای کبد مفید نیستند، زیرا برای پردازش این غذا‌ها باید سخت کار کند. علاوه بر کبد چرب، چربی‌های اشباع شده نیز می‌توانند کلسترول بد را افزایش دهند و خطر بیماری قلبی را افزایش دهند.

۶. گوشت قرمز

هضم گوشت قرمز، مملو از پروتئین، برای کبد شما چالش برانگیز است. از آنجایی که تجزیه پروتئین برای کبد آسان نیست، تجمع بیش از حد پروتئین می‌تواند منجر به چندین مشکل مرتبط با کبد از جمله بیماری‌های کبد چرب شود که می‌تواند به مغز و کلیه آسیب برساند./ فرارو

این علامت ها را دارید کبد شما نیاز به پاکسازی دارد

علائم و نشانه های اولیه فشار کبدی و کار کردن بیش از حد کبد چه چیزهایی هستند ؟ آیا سیگنال های هشدار دهنده ای وجود دارد که بتوان از آن ها جلوگیری کرد ؟

۱. خستگی :

خستگی یکی از شکایت هایی است که افراد مختلف در طول زندگی دارند. خستگی باعث می شود که کبد شما تحت فشار قرار بگیرد. کبد گلوکز را به گلیکوژن تبدیل می کند. پس بدیهی است که می تواند در بدن ذخیره شود و در موارد مورد نیاز به گلوکز تبدیل شده و در بدن آزاد گردد و تولید انرژی می کند. کبد از طریق ذخیره سازی گلیکوژن و تولید گلوکز به تامین انرژی و مبارزه با خستگی کمک می کند. اگر کبد تحت فشار باشد و به پاکسازی نیاز داشته باشد، نمی تواند به خوبی قند خون را تنظیم کند. در نتیجه خستگی و میل زیاد به مواد شیرین به وجود خواهد آمد.

کبد

۲. ناتعادلی هورمون ها و سندروم های پیش از قاعدگی

کبد بدن را از مواد شیمیایی و آلوده کننده ها سم زدایی می کند و همچنین هورمون های ما را نیز سم زدایی کرده که شامل استروژن بالا می باشد. پس جای تعجب نیست هنگامی که کبد در انجام دادن این وظیفه با مشکل همراه باشد، استروژن زیاد در بدن توانایی دفع را نداشته باشد. علائم استروژن بالا در خانم ها شامل سندروم پیش از قاعدگی، فیبروم سینه، تغییر حالات و روحیه، اضافه وزن، بهم ریختگی های قاعدگی و غیره است. 

۳. نفخ شکم و گاز اضافه در بدن و یبوست

زمانی که مایع صفرا در بدن آهسته حرکت کند و یا ساکن بماند، وضعیت دل و روده فرد نیز به هم می ریزد و گاهی اوقات یبوست به وجود می آید. مواد سمی از باکتری پاتوژنیک نیز باعث انجام پروسه های سم زدایی در کبد می گردد و در نتیجه نا تعادلی در عملکرد کبد باعث تجمع گاز اضافی و احساس نفخ بعد از خوردن غذا خواهد شد.

۴. سطح بالای فلزات سنگین

قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین مثل فلزهای صنعتی کشاورزی و یا تکنولوژی می تواند برای کبد آسیب رسان باشد. نیروی سوخت زغال و پلاستیک، فلزات لوازم الکتریکی و غیره همگی برای کبد آسیب رسان هستند. فلزهای سنگین می توانند باعث آسیب به کبد شوند و بیماری های مختلفی را به وجود بیاورند . زمانی که سم زدایی کبد با مشکل روبه رو شود، فلزهای سنگین در بدن تجمع می کنند.

معمولاً سه نوع تست از جمله تست خون، تست ادرار و سنجش میزان سطح جیوه مو می تواند میزان تجمع فلزات را به خوبی نشان دهد. دیگر آزمایش ها نیز برای این پروسه انجام می گیرد. 

کبد

۵. ادرار تیره و پوست زرد

زمانی که میزان زیادی از بیلی روبین در خون وجود داشته باشد، بیماری زردی به وجود می آید و رنگ پوست و ادرار زرد تیره خواهد شد و در نهایت باعث ایجاد مشکل در عملکرد کبد می شود. 

۶. آلرژی و حساسیت به مواد شیمیایی 

زمانی که کبد تحت فشار باشد و به پاکسازی نیاز داشته باشد ، ممکن است که به مواد شیمیایی، بیشتر واکنش نشان دهد . مواد شیمیایی مثل گازوئیل ، کروسن ، گاز طبیعی ، حشره کش ها ، حلال ها ، مواد چسبنده ، چسب ها، انواع پارچه ها ، فرمالدهید ، مواد پاک کننده، داروها و غیره جزء این مواد شیمیایی هستند.

آلرژی های فصلی نیز در این شرایط بدتر می شود و در نتیجه حساسیت به مواد غذایی افزایش پیدا می کند. کبد مسئول شکستن هیستامین اضافه در بدن است و زمانی که آسیب ببیند و یا به پاکسازی نیاز داشته باشد، هیستامین زیادی در بدن تجمع پیدا می کند. افرادی که آسیب دیدگی کبد آن ها زیاد باشد، سطح هیستامین خون آن ها بیشتر از حالت طبیعی می شود. 

۷. بد خوابی

سالانه تقریباً ۶۰ میلیون نفر از مردم دچار اختلالات خواب می شوند . مشکلات خواب شامل دیر به خواب رفتن، زود بیدار شدن از خواب، پریدن از خواب، بی کیفیت و بیش از حد سبک بودن خواب و غیره می باشد. معمولاً برای بهبود این مسئله از داروهای خواب آور استفاده می کنند. راه کارهای ریلکسیشن نیز در این امر موثر خواهد بود اما یکی از ساده ترین راهکار ها بهبود عملکرد کبد است.

آشفتگی های خواب معمولاً در افرادی که دچار بیماری های مزمن کبد هستند، بیشتر دیده می شود زیرا متابولیسم ملاتونین در چنین افرادی با مشکل روبرو است. ملاتونین ، هورمون " ریتم شبانه روزی " است که بدن ما به طور طبیعی در تاریکی آن را تولید می کند و باعث می شود که خواب شبانه بهتری داشته باشیم. / دنیای اقتصاد

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه