اسرائیل | حمله اسرائیل به ایران

پاسخ جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل چگونه خواهد بود؟ | اسرائیل باید خود را آماده جنگ کند

«در پاسخ به حمله صهیونیست ها به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، پاسخ ما چه و چگونه باید باشد؟»

پاسخ جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل چگونه خواهد بود؟ | اسرائیل باید خود را آماده جنگ کند
کدخبر : 24456
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

سید یاسر جبرائیلی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: در پاسخ به حمله صهیونیست ها به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، پاسخ ما چه و چگونه باید باشد؟ به این سوال، جواب‌های مختلفی داده می‌شود. برخی صاحب نظران می‌گویند هدف اسرائیل از این حملات، کشاندن پای ایران به جنگ است و لذا ایران نباید این خطا را مرتکب شود و صبر استراتژیک پیشه کند. برخی دیگر نیز معتقدند که دیگر قرار است چه اتفاقی بیفتد که ایران وارد جنگ شود؟ لذا دیگر باید دست به ماشه برد و تل آویو و حیفا را با خاک یکسان کرد.

راقم این سطور پیش از قضاوت درباره این دو پاسخ، خوانندگان محترم را دعوت می‌کند که به یک پرسش سوم فکر کنند: اگر اسرائیل بنای وارد کردن ایران به جنگ را دارد، چرا یک عملیات نظامی تمام عیار علیه ایران آغاز نمی‌کند؟ چرا جنگنده‌های اسرائیلی بجای حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق، یک حمله تمام عیار به چند مجموعه نظامی یا تاسیسات و زیرساخت‌های ما انجام نمی دهند؟

اسرائیل

پاسخ این است که برخلاف تصورات برخی افراد، صهیونیست ها به هیچ وجه بنای کشاندن پای ایران به یک درگیری کامل را ندارند؛ چون ورود ایران به یک جنگ تمام عیار(All-out War)، شاید برای ایران هزینه سنگینی ایجاد کند، اما در مقابل به معنی پایان موجودیتی به نام اسرائیل خواهد بود.

در چنین شرایطی، بهترین گزینه، عملیات در محدوده‌ای است که ایران آسیب ببیند، اما این آسیب به اندازه‌ای نباشد که تهران را تحریک به ورود به یک جنگ تمام عیار کند. این محدوده، در ادبیات استراتژیک با مفاهیمی نظیر Gary Zone یا Measures Short of War توضیح داده می‌شود.

از اوایل دوره ترامپ، مفهومی در ادبیات اندیشکده‌های امنیتی آمریکا پردازش شد که برخی آن را Measures Short of War یا اقداماتی پایین‌تر از آستانه جنگ خواندند و برخی دیگر Gray Zone Strategy یا استراتژی منطقه خاکستری. موسسه رند در گزارشی مدعی شد که سه کشور ایران، چین و روسیه در حال وارد آوردن آسیب‌هایی به منافع آمریکا هستند که پایین تر از آستانه لازم برای آغاز یک جنگ تمام عیار (All-out War) توسط واشنگتن است. اما چون آمریکا سیاستش این است که یا دست به حمله تمام عیار نظامی بزند، یا از درگیری پرهیز کند، در برابر این ضربات منفعل شده است. لذا پیشنهاد کردند که واشنگتن شان و شئون ابرقدرتی را کنار بگذارد و دست به وارد آوردن ضربات نقطه‌ای در سطحی پائین تر از آستانه جنگ بزند. پس از شهادت حاج قاسم، موسسسه واشنگتن (Washington Insttute) این ترور را در چارچوب این سیاست جدید، یک عملیات موفق ارزیابی کرد و توصیه به تداوم آن نمود.

به نظر می‌رسد امروز جمع‌بندی رژیم صهیونیستی این است که می‌تواند در منطقه خاکستری، اقداماتی پائین‌تر از آستانه جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دهد، اما از یک جنگ تمام عیار نیز در امان بماند.

در چنین شرایطی، اقتضای عقلانیت، اقدام متقابل در سطح مشابه است: فَمَن‌ِ اعتَدی‌ عَلَیکُم‌ فَاعتَدُوا عَلَیه‌ِ بِمِثل‌ِ مَا اعتَدی‌ عَلَیکُم‌. این سطح از پاسخ، این پیام را مخابره خواهد کرد که سیاست ایران برای پرهیز از ورود به جنگ تمام عیار، به معنی عدم تلافی اقداماتی پائین تر از آستانه جنگ نیست و ضربه بعدی، ضربه متقابل بعدی را در پی خواهد داشت.

راقم این سطور معتقد است به همان دلیلی که صهیونیست‌ها نمی‌خواهند با ایران وارد یک جنگ تمام عیار شوند، پاسخ ایران در سطحی مشابه با عملیات نظامی آنها، منجر به یک درگیری کامل نخواهد شد. اگر در چارچوب این ایده و این مفروضات تصمیم‌گیری می‌شد، شاید پاسخ به ترور حاج قاسم، نه موشک باران عین الاسد، که به هلاکت رساندن یک شخصیت نظامی همرده بود. آمریکا اگر توان و اراده و امکان حمله به ایران را داشت، نیازی به بهانه نداشت. رژیم صهیونیستی نیز چنین است.

اسرائیل

لذا پیشنهاد راقم این سطور آن است که در اسرع وقت، یک عملیات مشابه در سطح مشابه علیه صهیونیست‌ها صورت گیرد. عدم اقدام در برابر این اقدامات پائین تر از آستانه جنگ، یک خطر جدی دارد و آن، تغییر پیوسته آستانه تحمل ایران است. اگر صهیونیست ها پاسخ جدی دریافت نکنند، نه تنها عملیات در منطقه خاکستری را ادامه خواهند داد، بلکه بر وسعت این منطقه نیز خواهند افزود.

منبع: همشهری آنلاین

پاسخ ایران به اسرائیل مشروع است

سیدکاظم انبارلویی درباره جنایت رژیم صهونیستی در حمله به کنسولگری ایران در دمشق، اظهار کرد: این رژیم زیر ضربات حماس و جهاد اسلامی در داخل سرزمنی های اشغالی، غزه و کرانه باختری دست و پا می‌زند. در شمال با حزب الله و در جنوب با یمن درگیر است. در داخل هم با اعتراضات مواجه است. ماشین جنگی اسرائیل در غزه به گِل نشسته و افکار عمومی جهان جنایات آنها را محکوم کرده و شورای امنیت سازمان ملل هم بدون وتوی آمریکا خواهان آتش‌بس شده است.

وی افزود: در این شرایط اسرائیل دنبال راه فراری از مشکلات خود است و به همین دلیل دست به ارتکاب جنایت حمله به کنسولگری ایران در دمشق زد البته ایران هم حق دارد به شیوه‌ای که می‌داند، اسرائیل را مجازات کند. این رژیم باید منتظر پاسخ دندان شکن تهران باشد و من مطمئن هستم مسئولان کشور پاسخ اسرائیل را خواهند داد، زیرا سفارت و کنسولگری یک کشور همچون خاک آن کشور محسوب می‌شود.

این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به محکومیت جنایت اسرائیل از سوی کشورهای جهان و سازمان‌های بین‌المللی، گفت: این محکومیت‌ها به مشروعیتی پاسخ ایران به اسرائیل کمک می‌کند.

اسرائیل

وی همچنین با اشاره به در پیش بودن راهپیمایی روز قدس، تاکید کرد: راهپیمایی امسال با سال‌های گذشته تفاوت دارد؛ چرا که شش ماه جنایت جنگی، نسل‌کشی و کشتار مردم غیرنظامی در مقابل چشمان مردم جهان وجود دارد و جهانیان نسبت به این جنایات بی تفاوت نخواهند بود. امسال این راهپیمایی در ایران هم پرشورتر از گذشته برگزار خواهد شد و این رژیم زیر فشار افکار عمومی دنیا به زانو در خواهد آمد. البته در این شش ماه گذشته آمریکا و ناتو هم پشتیبان اسرائیل برای نسل‌کشی در غزه بودند و مردم جهان همان نفرتی که از اسرائیل دارند از آمریکا هم خواهند داشت.

منبع: اقتصاد نیوز

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه