بازگشت محدودیت ها با الزام بر ماسک زدن | با توجه به شرایط مجدد با ماسک رف و آمد کنید

شیوع رو به افزایش بیماری‌های تنفسی به خصوص آنفلوانزا در ماه پایانی پاییز، وزارت بهداشت را مجاب ساخت تا استفاده از ماسک در اماکن عمومی را الزامی کند.

بازگشت محدودیت ها با الزام بر ماسک زدن | با توجه به شرایط مجدد با ماسک رف و آمد کنید
کدخبر : 21592
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

روند افزایشی بیماری‌های تنفسی مثل سرماخوردگی، آنفلوانزا و البته، سویه‌های جدید کرونا، باعث شده تا وزارت بهداشت از مردم بخواهد در اماکن عمومی و محیط‌های شلوغ و پر رفت و آمد، هموطنان از ماسک استفاده کنند.

شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، با بیان اینکه ۲۰ درصد سرماخوردگی‌ها، آنفلوانزا تشخیص داده می‌شود، گفت: افراد برای حفظ سلامت خود بهتر است در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند.

وی افزود: در تابستان امسال نیز ۳۰ درصد از موارد سرماخوردگی مربوط به کرونا بود و اکنون این میزان به ۵ درصد رسیده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه موج آنفلوانزا اواخر آذر فروکش می‌کند، گفت: آنفلوانزا از ۶ هفته گذشته شدت بیشتری پیدا کرده و دو سوم بستری‌های ناشی از بیماری‌های تنفسی در مراکز درمانی، مربوط به افرادی است که درگیر آنفلوانزا شده‌اند. البته باید بگویم که بیماران بستری، عمدتاً افراد بالای ۶۵ سال و کسانی هستند که نقص ایمنی دارند.

تغییرات جوی، سرد شدن هوا و شروع بارش‌ها، به یکباره باعث افزایش موارد سرماخوردگی شده که همین موضوع می‌تواند شرایط را برای تشدید موج بیماری‌های تنفسی، فراهم کند.

لذا، توصیه پزشکان به کسانی که علائم سرماخوردگی دارند؛ این است که تا کاهش علائم و گذر از دوره ناقل بودن، در منزل بمانند و استراحت کنند تا سایرین را هم در معرض خطر قرار ندهند. در صورتی که اجبار به خروج از منزل دارند، حتماً از ماسک استفاده کنند تا موجب ابتلای دیگران به بیماری نشوند. همچنین شست‌وشو و ضدعفونی کردن دست‌ها در جلوگیری از بیماری‌های فصلی از جمله آنفلوانزا، سرماخوردگی و کرونا نقش مؤثری دارد.

به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، طی سه هفته اخیر پیک بالایی از موارد بیماری را در کشور داشتیم.

در همین حال، همچنان شاهد بروز سویه‌های جدید کرونا هستیم که البته به شدت آنفلوانزا و سرماخوردگی نیست، به طوری که عرشی گفته است؛ حدود ۱۵ تا ۲۰ مورد زیرسویه مختلف کرونا در کشور در گردش است و به شکل مداوم هم در حال رصد هستیم تا در صورت شیوع سویه جدید ویروس به سرعت آگاه شویم.

وی به این نکته هم اشاره کرد که عموماً مشکلات تنفسی سبب بستری شدن مبتلایان آنفلوانزا در بیمارستان‌ها می‌شود.

در همین حال، مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی، گفت: در حال حاضر و با توجه به اینکه واکسن‌های کرونا در مقابل سویه‌های جدید خیلی اثربخش نیستند، سازمان بهداشت جهانی؛ سه توصیه دارد که با رعایت آنها، مانع از انتقال ویروس می‌شویم.

وی افزود: استفاده از ماسک، شستن مرتب دست‌ها و فاصله گذاری فیزیکی، سه توصیه سازمان بهداشت جهانی است.

ماسک

محرز همچنین به استفاده از تهویه هوا اشاره کرد و گفت: استفاده از تهویه هوا برای جلوگیری از انتقال ویروس‌های تنفسی خیلی اهمیت دارد.

این در حالی است که در ماه آذر شاهد افزایش آلاینده‌های هوا هستیم و همین موضوع نیز می‌تواند به گردش ویروس‌ها و انتقال بیماری‌های تنفسی کمک کند. بنابراین، بهترین راهکار ساده اما مهم؛ زدن ماسک و شستن دست‌ها و همچنین، فاصله گرفتن از افراد بیمار است.

در آتلانتا، دانشگاه موریس براون نیز یک الزام دو هفته‌‌‌ای زدن ماسک و همچنین ممنوعیت برگزاری تجمعات بزرگ را اعلام کرد. همچنین برخی از بیمارستان‌‌‌ها نیز دوباره توصیه به استفاده از پوشش صورت را آغاز کرده‌‌‌اند که از آن جمله می‌توان به مراکز درمانی و بهداشتی کایزر پرمننته در کالیفرنیا و دو مرکز دانشگاه پزشکی Upstate در سیراکوز، نیویورک اشاره کرد. در همین حال در کنتاکی، چند مدرسه کلاس‌‌‌های سه‌‌‌شنبه و چهارشنبه خود را لغو کردند و به آموزش از راه دور در روز پنج‌شنبه و جمعه روی آوردند، به‌‌‌دلیل اینکه موجی از دانش‌‌‌آموزان و کارمندانشان مبتلا به کووید، گلودرد استرپتوکوکی، آنفلوآنزا یا سایر بیماری‌‌‌ها شده بودند. گلودرد استرپتوکوکی یک بیماری است که عامل ایجاد آن نوعی باکتری به نام استرپتوکوک است. گلودرد استرپتوکوکی دهان و لوزه‌‌‌ها را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. گلودرد استرپتوکوکی می‌تواند روی حنجره نیز اثرگذار باشد.

طبق داده‌‌‌های مرکز کنترل و پیش‌گیری از بیماری ایالات متحده، هفته گذشته نزدیک به ۱۳هزار نفر در سراسر این کشور به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان بستری شدند که این تعداد از اواخر ژوئن دو برابر شده است. همچنین بر اساس گزارش نیویورک‌تایمز، سرانه بستری کووید در بیمارستان در ایالت‌‌‌های دلاور، کارولینای شمالی، میسوری، فلوریدا و‌‌‌ هاوایی بالاترین میزان را نسبت به سایر مناطق داشته است، در حالی که ماساچوست، ورمونت و کنتاکی بیشترین افزایش را در دو هفته گذشته گزارش کرده‌‌‌اند.

ماسک

اما آمار هنوز بسیار کمتر از آن چیزی است که در دوران اوج شیوع کووید بودند. به عنوان مثال، در مدت زمان مشابه در سال گذشته، بیش از ۴۱‌هزار بستری در بیمارستان به علت کووید وجود داشت و تعداد مرگ و میر ناشی از ویروس در هفته گذشته تنها ۲۵۱ مورد و در کمترین حد از زمان شروع همه‌گیری در مارس ۲۰۲۰ بود. این در حالی است که مجموع مبتلایان به این بیماری در دنیا به بیش از ۶۹۴ میلیون نفر رسیده و مرگ شش میلیون و ۹۱۰‌هزار و ۴۰۲ بیمار کووید نیز تایید شده است. آمریکا همچنان با ثبت بیش از ۱۰۷ میلیون ابتلا و بیش از یک میلیون و ۱۶۰‌هزار فوتی به ترتیب رکورد ابتلا و مرگ‌‌‌های کرونایی را در کل دنیا دارد./اقتصادنیوز

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه