ترفند طلایی برای اینکه رب کپک نزنه | فرمول جادویی ماندگاری بیشتر رب

نگهداری رب گوجه فرنگی جزو کارهای کوچک خانه داری ولی مهم است چون با یک تکه کوچک کپک، کل رب داخل ظرف مسموم شده و باید دور ریخته شود.

ترفند طلایی برای اینکه رب کپک نزنه | فرمول جادویی ماندگاری بیشتر رب
کدخبر : 18115
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

مشکل کپک زدن رب گوجه، مربا یا مواد غذایی از این دست از زمان قدیم وجود داشته، مخصوصا برای قدیمی ها که در زمان گذشته به یخچال دسترسی نداشته اند، این مشکل فراگیرتر هم بوده است. راه حل قدیمی ها این بوده است که رب گوجه فرنگی را به میزان مصرف جدا می کردند و بقیه رب را در کوزه می ریختند و درب آن را مهر و موم می کردند.

کوزه ها برای مدتی که استفاده از آن ها ضرورت نداشت، در زمین دفن و چال می شدند تا لایه های خنک زمین، دوام و مدت زمان نگهداری از رب گوجه فرنگی را بالا ببرند.

این روزها خیلی از بانوان خود اقدام به درست کردن رب گوجه فرنگی و چه بسا فروش آن می کنند. مصرف کنندگان رب های خانگی هم هر کدام به روشی آن را نگه می دارند. رب گوجه فرنگی دائما در معرض خراب شدن وکپ زدن است ولی روش هایی هم برای جلوگیری از این معضلات وجود دارد.

این روش نگهداری رب گوجه فرنگی، وسایل خاصی احتیاج ندارد.شما در واقع از یک فوت کوزه گری که در آشپزخانه تست شده است آگاه می شوید.تا از دردسر پس از کپک زدن و خرابی رب گوجه فرنگی مطمئن شوید.

برای نگهداری رب گوجه فرنگی، تنها چیزی که احتیاج دارید یک ظرف پلاستیکی شفاف است که بشود درب آن را محکم بست.نمونه آن را یا در منزل دارید یا از نخستین پلاسکو می توانید به قیمت کم تهیه کنید.

ابتدا ظرف پلاستیکی یا شیشه ای را کاملاً تمیز کرده و بشویید و اجازه دهید تا خشک شود. رب گوجه ای را که در قوطی از بازار تهیه نموده اید را باز کردن و آن را با یک قاشق کاملاً تمیز به ظرف شیشه ای یا پلاستیکی جابجا کنید. رب گوجه را یک جا نریزید هر چند قاشق که می ریزید قاشق را چند مرتبه به صورت خطی در ظرف حرکت دهید تا حباب یا فضایی از هوا در زیر رب باقی نماند زیرا باعث کپک زدن و فساد رب می شود.

مجددا بقیه رب را از قوطی یا شیشه به ظرف پلاستیکی جابجا کرده و باز هم با حرکت دادن قاشق هوای موجود در ظرف پلاستیکی را با رب پر کنید. درب ظرف را محکم ببندید و آن را در یکی از طبقه های سردتر یخچال بگذارید. پیش از استفاده رب گوجه فرنگی حتماً از بهداشتی بودن آن اطمینان پیدا کرده و از انبار کردن رب هم بپرهیزید.

هنگامی که که به میزان کافی رب خانگی درست کردید، باید فکری برای مراقبت از آن بکنید.

نخست آنکه بهترین ظرف برای مراقبت رب خانگی ظرف شیشه ای است که به خوبی درب آن سفت می شود . شیشه با ماده ی داخلی اش عکس العمل نمی دهد و این کمک می کند رب شما خالص و جدید بماند.

این که رب خانگی را در فریزر نگهداری کنید و یا در یخچال، اختلاف چندانی ندارد، می توانید یکی از شیشه های مورد نیاز را در طبقه های بالایی یخچال بگذارید و ما بقی را در فریزر بگذارید و به مرور بیرون بیاورید. نکته ی مهمی که در این جا موجود است این است که درصورتی که تصمیم دارید رب خانگی خود را در فریزر نگهداری کنید، ظرف ها را به طور کامل پر نکنید تا در فریزر نترکند.

برای این که مدت زمان طولانی تری رب ها سالم و تازه بمانند، هیچ گاه قاشق خیس و یا چرب را وارد ظرف نکنید به دلیل آن که اینکار سبب کپک زدن رب خانگی شما می شود.

 ظرفی که رب را قرار است در آن بریزید باید کاملا خشک و تمیز باشد.

روی رب را روغن بریزد تا هوا وارد رب نشود و رب کپک نزند. بهتر است روغن جامد آب کنید و روی تمام شیشه های رب بریزید. روغن سبب می شود هوا به داخل شیشه نفوذ نکند.

در زمان پخت رب گوجه فرنگی، در پایان پخت به رب روغن اضافه کنید تا ماندگاری رب افزایش یابد.

درب ظرف رب باید به طور کامل محکم شود تا جلوی وارد شدن هوا به آن گرفته شود.

پس از پختن رب و ظرف کردن رب، ظرف رب را یک شبانه روز برعکس از طرف درب ظرف بگذارید تا هوای داخل شیشه کاملاً از ظرف خارج شود.

روش کاشت سبزه تخم کدو با چند روش ؛ برای کاشت این سبزه دلبر یه خورده عجله کن !

کنسرو کردن مواد غذایی یا فرآوری خانگی و حفظ کردن آنها، همیشه بهترین راه برای نگهداری آنها است خواه، آنها گوجه فرنگی، فلفل یا زیتون هستند، یا هرچیز دیگر دلایل زیادی برای انجام این کار وجود دارد برخی از مزایای زیاد این کار:

شیشه بهداشتی تر است.با این همه تغییری در عطر و طعم مواد غذایی ایجاد نمیکند.مواد غذایی در معرض اکسیژن یا گازهای دیگر وجود ندارند.عملا، غیر ممکن است که غذا اکسید و یا خراب شود.

بعنوان آخرین نکته، غذا را برای مدت زمان طولانی تر از حد طبیعی حفظ می کند و به درجه حرارت گرم و سرد مقاوم است، بنابراین بسیاری از غذاهای مختلف را می توان به این روش آماده شده نگه داشت نگه داشتن و استفاده از موادغذایی، مانند این آسان است هیچ دلیلی وجود ندارد که میکرو ارگانیسم به مواد غذایی آسیب برساند، درحالیکه عطر و تازگی نیز حفظ می شود.

در صورتی که می خواهید محتویات تمام کنسروها و کمپوت ها و نه تنها رب گوجه فرنگی را پس از باز کردن درب آن برای مدتی طولانی استفاده کنید، لازم است آن را به ظرف دیگری منتقل کنیددلیل این توصیه چیست ؟

اگر دقت کرده باشید بعد از باز کردن درب قوطی، احتمال بروز واکنش بین یکی از اجزای ترکیب ماده غذایی (به ویژه ماده ای اسیدی) با دیواره فلزی جداره داخلی قوطی بسیار بالا می رود و اگر دقت کرده باشید، دیده اید که مثلا اگر آناناس در قوطی بماند بعد از مدتی رنگ آب آن متمایل به خاکستری می شود ، پس به همین دلیل بهتر است بعد از باز کردن قوطی، آن را به ظرف دیگری(ترجیحا شیشه ای) منتقل کنید.

نکته مهم دیگر این است که زمانی که درب یک کنسرو یا کمپوت را باز می کنید، بستن محکم آن برای بار دیگر تقریبا امکان پذیر نیست؛ در حالی که منتقل کردن به ظرف دیگر این امکان را فراهم می کند و محکم بستن در ظرف جلوی ورود آلودگی به مواد غذایی را می گیرد.

از طرفی یکی از علل اصلی کپک زدن رب که هم در قوطی و هم در ظروف شیشه ای اتفاق می افتد، ورود همین آلودگی ها به داخل ماده غذایی است. پس دقت در مسایل بهداشتی به عنوان مثال استفاده از یک قاشق خشک و تمیز هنگام برداشتن رب از داخل ظرف می تواند از آلوده شدن ماده غذایی و در نتیجه کپک زدن آن پیشگیری کند.

اینها همه در مورد ظرف نگهداری رب بود ولی در مورد محل نگه داری رب گوجه فرنگی چطور ؟ گفتنی است محلی که رب را در یخچال قرار می دهیم و دمای متفاوت طبقات چندان تاثیری بر کپک زدن آن ندارد ولی معمولا بهترین جا برای نگهداری رب طبقات بالایی یخچال است.

شما ممکن است باور نکنید، اما طبخ رب گوجه فرنگی در منزل بسیار ساده است ، چگونگی انجام این کار از این قرار است:

در یک ظرف بزرگ، گوجه فرنگی های درسته را چند دقیقه بجوشانید.

کاری که باید انجام دهیم، این است که ابتدا پس از جوشیدن، پوست ها که نرم شده را، راحت تر کنده می شود ، یک ترفند ساده برای پوست گیری گوجه فرنگی، این است که قبل از اینکه شما آنها را بجوشانید، یک ضربدر فرضی را در انتهای گوجه فرنگی برش دهید این، به پوست کمک می کند که کنده و اصطلاحاً گوشت آن بهتر و یکنواخت تر هم طبخ شود.

پس از دو دقیقه جوشیدن، (گوجه های رسیده زمان کمتری لازم دارند)،تا فرآیند پخت و پز را متوقف نموده، آنها را از آب خارج کرده و در یک کاسه آب بسیار سرد، قرار دهید تا پوست را با این کار بلافاصله بردارید.

یک گزینه عالی برای سرعت بخشیدن به پوست گیری ،این است که یخ به آن اضافه کنید به این ترتیب پس از خنک شدن، روند، بسیار ساده تر خواهد بود این، همچنین کمک می کند تا مطمئن شوید که رنگ و طعم خود را بسیار و بهتر حفظ می کنند شما لازم نیست دانه ها یا هر بخش از داخل را ،حذف کنید و بکنید گوجه فرنگی های خرد شده را به چهار قسمت تقسیم کرده و آنها را در یک ظرف شیشه ای که در دارد، بریزید شیشه را تا جای ممکن ، پر کنید ؛ می توانید آنها را کمی پایین تر فشار دهید، تا ببیشتر در ظرف جا شوند.

قدیمی مادربزرگ ها که گوجه ها را بعد از خورد کردن و نمک ریختن ؛جلوی آفتاب بگذارید تا یک یا دو روز بماند و حسابی پوست گوجه از گوشت آن جدا شود و شما براحتی آنرا صاف کرده و بجوشانید.

هرمقداری که می‌خواهید، گوجه فرنگی درون آب جوش بریزید تا چند دقیقه در آب بجوشد.

این کار برای این است که بتوانید به راحتی پوست و گوشت گوجه را جدا کنید. فوت کوزه گری این مرحله این است که قبل از ریختن گوجه‌ها در آب، یک برش کوچک، زیر گوجه‌ها بزنید تا بعد راحت‌تر پوستش جدا شود.

بعد از اینکه گوجه‌ها کمی نرم شدند (تقریبا بعد از ۲ تا ۳ دقیقه) آن‌ها را از آب بیرون آورید و با وارد کردنشان به آب سرد به آن‌ها شوک دهید. خواهید دید که با اینکار گرفتن پوست گوجه‌ها چقدر آسان‌تر می‌شود. در اینجا می‌توانید چند قطعه یخ هم به ترکیب اضافه کنید تا علاوه بر ساده‌تر شدن کار پوست گیری، گوجه‌ها تازه‌تر و بهتر حفظ شوند.

گوجه‌ها را بعد از پوست گیری تکه تکه کنید و درون یک ظرف شیشه‌ای در دار بریزید و تا می‌توانید فشار دهید و آن را پر کنید. سپس درون شیشه را تا جای ممکن با آب پر کنید و مقداری نمک و شکر به آن اضافه کنید تا رب گوجه فرنگی شما هم طعم خوبی بگیرد و هم مدت طولانی تری بماند.

در مرحله‌ی نهایی، پس از آنکه در شیشه‌ها را به خوبی و محکم بستید، شیشه‌ها را به مدت ۴۵ دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید. لازم است از قبل شیشه‌هایی انتخاب کنید که در مقابل حرارت مقاوم باشد و آب به آن نفوذ نکند. بعد از اینکار، ظرف‌ها را خارج کنید و اجازه دهید در دمای اتاق و در جایی به دور از نور مستقیم به مدت ۲۴ ساعت بماند.

نیز گوجه ها را بعد از خرید و شستن به بیرون و مغازه آبگیری گوجه برده و آب گوجه را گرفته و در منزل بجوشانید.

امروزه دستگاه هایی مانند آبلیمو گیری و آبغوره گیری وجود دارد که آب گوجه را نیز براحتی میگیرد شما میتوانید بدون زحمت صاف کردن و پوست گرفتن ،رب خونگی خود را بپزید.

۵ ترفند‌ کاربردی برای نگهداری رب گوجه فرنگی برای مدت طولانی

در ادامه با ترفندهای کاربردی آشنا خواهید شد که به شما برای نگهداری طولانی مدت رب خانگی کمک میکند.

بهترین راهکار نگهداری رب گوجه فرنگی برای مدت طولانی و پیشگیری از کپک زدن آن، قرار دادن رب در فریزر است.

به این روش شما می‌توانید با خیال راحت رب گوجه خود را برای چند ماه نگهداری کنید.

بهترین روش برای قرار دادن رب داخل فریز، ریختن رب گوجه داخل کیسه فریزی و پهن کردن آن است.

به طوریکه ضخامت لایه رب، در حدود یک سانتی‌متر باشد.

به این روش برای هر بار مصرف به راحتی میتوانید یک تکه از رب یخ زده را جدا کرده و بقیه را در فریزر قرار دهید.

مطمئن باشید دمای فریزر رب گوجه رو تا ماه‌ها سالم نگه می‌دارد.

بهترین ظرف برای نگهداری رب گوجه، ظرف شیشه‌ای است؛

بنابراین بهتر است بعد از باز کردن قوطی کنسرو رب بلافاصله محتویات آن را به داخل ظرف شیشه‌ای منتقل کنید.

زیرا احتمال بروز واکنش بین یکی از اجزای ترکیب ماده غذایی (به ویژه ماده اسیدی) با دیواره فلزی جداره داخلی قوطی کنسرو زیاد است.

استفاده از این راهکار برای همه قوطی‌های کنسروی مانند کنسرو میوه‌ها، کنسرو ذرت و … که نیاز به نگهداری طولانی دارند، ضروری است.

یک لایه نازک روغن بر روی رب بریزید

همانطور که گفته شد، مهمترین دلیل ایجاد کپک بر سطح رب گوجه فرنگی، واکنش آن با اکسیژن هوا است.

یکی از راهکار‌های قدیمی نگهداری رب گوجه فرنگی در منزل، ریختن لایه نازکی روغن روی ظرف رب است.

این کار سبب می‌شود که اکسیژن رسانی به رب گوجه متوقف شود و رب دیگر کپک نزند.

رب را در ظرف‌های کوچک قرار دهید

اگر رب را در حجم زیاد تهیه کرده‌اید، حتما بعد از بازشدن در ظرف اصلی، رب را در ظروف کوچک و دردار، تقسیم‌بندی و در طبقات بالایی یخچال نگهداری کنید.

بهتر است، از شیشه‌های مخصوص طراحی شده برای نگهداری رب استفاده کنید . که یک حلقه و بَست در اطراف آن وجود دارد، تا از ورو هوا تا حد ممکن جلوگیری کند.

همچنین رب گوجه را یکجا داخل ظرف نریزید.

بلکه هر چند قاشق که میریزید، قاشق را چند بار بصورت خطی در ظرف حرکت دهید تا حباب یا فضایی از هوا در زیر رب باقی نماند تا موجب کپک زدن و فساد رب در آینده شود.

یک توصیه قدیمی برای نگهداری رب گوجه فرنگی برای مدت طولانی و جلوگیری از کپک نزدن آن، استفاده از قاشق خشک و تمیز برای برداشتن رب است؛

بنابراین توصیه می‌شود هرگز قاشق چرب یا خیس را داخل ظرف رب خود نزنید.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه