سهام عدالت | ثبت نام سهام عدالت

اگر سهام عدالت ندارید بخوانید | جاماندگان برای دریافت سهام عدالت اقدام کنند+لینک

سناریوهای پیش روی سهام عدالت را به بررسی گذاشته است.

اگر سهام عدالت ندارید بخوانید | جاماندگان برای دریافت سهام عدالت اقدام کنند+لینک
کدخبر : 17388
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

 درحالی که طبق آمار حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند، همواره صدای اعتراض عده‌ای به گوش می‌رسید که چرا با وجود اینکه جزو دهک‌های کم درآمد جامعه هستند، مشمول این سهام نمی شوند. از سویی دولت دوازدهم درحالی به کار خود پایان داد که اعلام شد پرونده ثبت نام سهام عدالت بسته شده است و امکان اینکه مشمول جدیدی پذیرفته شود وجود ندارد. با این حال برخی نماینده های مجلس همچنان قول تخصیص سهام عدالت به جاماندگان را می دادند و آمارهای مختلفی نیز از جاماندگان ارائه می شد و در نهایت نیز زمزمه های یک جامعه آماری ۲۰ میلیون نفری نیز به گوش رسید.

سال‌ها پس از شروع قصه سهام عدالت همچنان این نوع از سهام در اختیار دارندگان آن قرار نگرفته است. در واقع سهام عدالت اگرچه بر روی کاغذ مایملک سهامداران است اما بسته ماندن نمادهای آن عملا سبب شده تا مالکیت در نمادهای سهام عدالت و سایر شرکت هایی که بخشی از سهام آنها جز این طرح قرار گرفته، بلااثر باشد.

در این گفت و گو که به تازگی مهدی دلبری کارشناس بازار سرمایه با اکوایران انجام داده، سناریوهای پیش روی سهام عدالت را به بررسی گذاشته است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: وب سرویس تصدیق اصالت احکام انحصار وراثت بصورت برخط از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات کشور به سازمان بورس و شرکت سپرده گذاری ارائه شده است.

تبدیل روش‌های کهنه به فرآیند‌های هوشمند و گذر از روش‌های سنتی به روش‌های نو از تاکیدات دستگاه قضایی است و مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز این مهم را در اولویت خود قرار داده است و اقدامات متفاوتی در این خصوص انجام داده است که یکی از این اقدامات، ارائه وب سرویس به دیگر دستگاه‌ها و سازمان‌ها است. در ارائه وب سرویس موضوعات مختلف مهمی وجود دارد. تسریع فرآیندها، از بین رفتن تخلفات احتمالی، از بین رفتن محدودیت‌های جغرافیایی، از بین رفتن محدودیت‌های زمانی، برخی از ویژگی‌های ارائه خدمات به صورت وب سرویس به دیگر دستگاه‌ها و سازمان‌ها است.

محمد کاظمی فرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه وب سرویس‌های مختلفی را به دستگاه‌ها و سازمان‌ها ارائه داده‌ایم گفت: این موضوع نقش مهمی در تسریع فرآیند‌ها دارد و تمام ارائه خدمات به دیگر سازمان‌ها با هدف تسریع در اقدامات و خدمت به مردم انجام می‌گیرد.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: بر اساس درخواست سازمان بورس و شرکت سپرده گذاری، وب سرویس تصدیق اصالت احکام انحصار وراثت بصورت برخط از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات کشور (NIX) به آنان ارائه شده و امکان دریافت آرای انحصار وراثتی که بصورت سیستمی صادر شده باشد را دارند از سال ۹۴ به بعد تقریبا تمام احکام انحصار وراثت بصورت سیستمی صادر شده و از طریق این وب سرویس قابل دریافت است.

محمد کاظمی فرد ادامه داد:بخشی از احکام انحصار وراثتی که در سال‌های قبل از تاریخ مذکور توسط بعضی از شعب شورای حل اختلاف صادر شده است، ممکن است توسط سامانه ایجاد نشده باشد. قطعا تمام احکام انحصار وراثت صادر شده از سال ۱۳۹۷ و بعد از آن که بصورت سیستمی بوده هم اکنون توسط آنان در حال استعلام است.

برخی مخاطبان خبرگزاری فارس،  با ثبت پویشی در‌ سامانه «فارس من» با عنوان «جاماندگان سهام عدالت را سهامدار کنید» خواستار پیگیری موضوع، از مسئولان مربوطه شده‌اند.

مخاطبان در این پویش نوشته‌اند: «در زمان واگذاری سهام عدالت، تعدادی زیادی از هموطنان عزیز به دلایلی از دریافت سهام عدالت جاماندند همچنین فرزندانمان که پس از واگذاری سهام عدالت متولد شده‌اند فاقد سهام عدالت هستند، ‌تاکنون چندین مرتبه در خصوص واگذاری سهام عدالت به جاماندگان وعده‌هایی داده شده ولی اقدام عملی صورت نگرفته است؛ لازم است این موضوع پیگیری جدی شود.»

در این زمینه خبرنگار فارس موضوع را از یکی از معاونان سازمان خصوصی‌سازی پیگیری کرد، وی در این‌باره به خبرنگار فارس گفت: ‌اختصاص سهام عدالت به جاماندگان سه دهک پایین جامعه در قانون بودجه 1401 نیز آمده بود و در این زمینه سازمان خصوصی‌سازی افراد جامانده از سهام عدالت که تحت پوشش کمیته امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی قرار داشتند، به تعداد حدود 3.5 میلیون نفر را شناسایی‌ و این افراد را به دولت معرفی کرد تا سهام عدالت به آنها اختصاص یابد.

وی گفت: مسئله مهم این بود که سهام کدام شرکت‌ها به عنوان سهام عدالت به جاماندگان واگذار شود که قرار بود باقیمانده سهام دولت در شرکت‌های فولاد مبارکه و ملی مس به این افراد واگذار شود، اما این دو شرکت در گروه دوم قانون واگذاری‌ها قرار داشت و باید دولت اجازه می‌داد، اما وزارت صنعت، معدن و تجارت با آن مخالف کرد و در پی آن معاونت حقوقی رئیس جمهور هم مخالفت کرد و ‌در نتیجه اختصاص سهام فولاد و مس به جاماندگان در سال گذشته در اواخر سال منتفی شد.

معاون سازمان خصوصی‌سازی گفت: امسال هم در بند «ن» تبصره 2 قانون بودجه 1402 آمده است دولت مکلف است به جاماندگان دو دهک کم‌درآمد جامعه یعنی کمیته امداد و سازمان بهزیستی، سهام عدالت واگذار کند، اما باز هم مهمترین مشکل این است که از کدام دارایی‌های دولت سهام واگذار کند؟ اگر دولت دارایی‌هایی را مشخص و به سازمان خصوصی‌سازی معرفی کند، ما می‌توانیم تشریفات قانونی آن را انجام دهیم ضمن آنکه فهرست افراد جامانده هم در نزد ما آماده است.

وی در مورد اینکه سهام شرکت‌های فولاد و مس معمولاً در وثیقه بانک قرار دارد، اظهار داشت: اگر دولت اجازه بدهد، می‌توانیم با سازوکاری سهام را از وثیقه آزاد کنیم و به جاماندگان دو دهک کم‌درآمد بر اساس بند (ن) تبصره 2 قانون بودجه 1401 سهام عدالت بدهیم.

به گفته معاون سازمان خصوصی‌سازی،  3.5 میلیون نفر جامانده کمیته امداد و بهزیستی شناسایی شده‌اند و اگر سهام معرفی شود، سریعا به آنها ارائه می‌شود.

این مقام مسئول همچنین در مورد اینکه 2 میلیون نفر از متقاضیان سهام عدالت که کارت پرس‌شده سهام عدالت با کد رهگیری 24 رقمی دارند، اما در سامانه سهام عدالت به عنوان سهامدار شناخته نشده‌اند، گفت: این افراد هم جزو جاماندگان و از قلم‌افتادگان قبلی است که اختصاص سهام به همه این موارد به شرطی است که دولت سهامی را برای اختصاص دادن به این افراد معرفی کند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه