قیمت گوشت قرمز | گوشت قرمز

افزایش نجومی قیمت گوشت | قیمت گوشت کیلویی چند؟

یک مقام مسئول در سازمان تعزیرات حکومتی عنوان کرده که قیمت گوشت نرخ مصوبی ندارد. حال بررسی بیشتر بازار گوشت نشان می‌دهد که قیمت یک بسته گوشت گرم خورشتی که پیش از این با قیمت 509 هزار تومان کلی جنجال به پا کرده بود، اکنون به 600 هزار تومان نیز رسیده است.

افزایش نجومی قیمت گوشت | قیمت گوشت کیلویی چند؟
کدخبر : 15080
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

سید احد یوزباشی، مدیرکل حقوقی سازمان تعزیرات حکومتی، در یک برنامه تلویزیونی درباره قیمت گوشت عنوان کرد: قیمت گوشت به صورت رسمی به ما اعلام نشده و در حال حاضر گوشت نرخ مصوبی ندارد!

نبود قیمت مصوب برای گوشت، منجر به مشاهده قیمت‌های عجیب و غریب در بازار شده است. با اینکه چندی پیش وزارت جهاد کشاورزی عرضه گوشت با بسته‌بندی خاص را ممنوع کرد، اما همچنان در سایت‌های فروشگاهی شاهد عرضه این نوع محصولات گوشتی هستیم که قیمت‌های آن بسیار عجیب‌و غریب است.

قیمت گوشت گرم خورشتی تا یک هفته گذشته در بسته‌بندی یک کیلوگرمی با قیمت 509 هزار تومان عرضه شده بود که واکنش بسیاری در پی داشت، اما قیمت همین گوشت، امروز با قیمت 570 هزار تا 599 هزار تومان در سایت‌های فروشگاهی آنلاین و فروشگاه‌ها در حال عرضه است.

اما بررسی بازار نشان می‌دهد در حال حاضر گوشت گرم خورشتی یک کیلوگرمی بسته‌بندی بین 470 هزار تا 510 هزار تومان، گوشت گرم راسته گوسفندی بدون استخوان 770 هزار تومان، چرخ کرده گوسفندی 388 هزار تومان، چرخ کرده مخلوط 204 هزار تومان، ماهیچه گوسفندی بسته‌بندی 490 هزار تومان به صورت بسته‌بندی در سایت‌ها فروشگاهی آنلاین و هایپرمارکت‌ها در حال فروش است.

بر اساس قیمت جدید گوشت، نرخ گوشت ران گوسفندی 173 هزار تومان، ران گوساله گوسفندی 173 هزار تومان، سردست گوساله منجمد 168 هزار تومان، گردن گوسفندی منجمد 153 هزار تومان و راسته گوسفندی 158 هزار تومان است.

برخی سایت‌های فروشگاهی آنلاین نیز در اقدامی عجیب دست به فروش گوشت آهو کرده‌اند؛ آنطور که در سایت این فروشگاه آنلاین درج شد این آهوها پرورشی هستند.

قیمت گوشت آهو در بهمن ماه توسط این سایت بین 400 تا 700 هزار تومان بود اما قیمت آن امروز به کیلویی 900 هزار تومان رسیده است.

در این سایت فروشگاهی، قیمت هر کیلو گوشت سردست آهو 875 هزار تومان، فیله آهو 937 هزار تومان، فیله استیک آهو 962 هزار تومان، مغز ران آهو 815 هزار تومان واستیک راسته آهو 892 هزار تومان است.

در حالی دولت تلاش کرد با واردات گوشت کمی التهاب بازار را کاهش دهد که امروز محمدجواد عسکری، رییس کمیسیون کشاورزی مجلس، از کیفیت گوشت‌های وارداتی انتقاد کرده و گفته است: در حال حاضر گوشت‌های وارداتی بین ۳۰ تا ۴۵ درصد چربی دارند، این موضوع باعث می‌شود کیفیت گوشت به شدت پایین بیاید.

او عنوان کرده است: این موضوع باعث می‌شود کیفیت گوشت به شدت پایین بیاید. طی بازدیدی که از مجموعه فروشگاه‌های توزیع‌کننده داشتیم، متاسفانه شاهد این بودیم که گوشت‌ها از لحاظ کیفیت، وضعیت خوبی ندارند و میزان چربی آن‌ها از حد استاندارد خیلی بالاتر است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: این موضوع را به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده‌ایم که گوشت‌های وارداتی از نظر کیفیت وضعیت خوبی ندارند. چرا که گوشت باید حداکثر ۱۰ درصد نه  ۴۰ درصد چربی داشته باشد و این مسئله پذیرفتنی نیست. ما این موضوع را به اطلاع وزارت جهاد کشاورزی رسانده‌ایم و به دستگاه‌های نظارتی نیز نامه نوشته‌ایم تا هر چه سریع‌تر موضوع را پیگیری کنند و گزارش دهند.

قیمت دنبه گوسفندی که تا چند وقت پیش کیلویی 30 هزار تومان بود به یکباره به کیلویی 290 هزار تو‌مان رسیده است، اما دلیل این میزان رشد قیمت چیست؟

بررسی میدانی فارس از بازار نشان می‌دهد که قیمت دنبه گوسفندی که تا یک سال پیش کیلویی 30 هزار تومان و بعدها 90 هزار تومان شد اکنون به کیلویی 290 هزار تومان رسیده است.

بررسی‌‌های خبرنگار فارس نشان می‌دهد زمانی‌ که قیمت انواع محصولات پروتئینی مانند گوشت و مرغ که در بازار افزایش می‌یابد قیمت قطعه آنها با نسبت بیشتری افزایش می‌یابد، از آن منظر که قطعه، قیمت‌گذاری نمی‌شود، نظارت‌ها بر قیمت قطعه ‌ ومشتقات محصولات پروتئینی وجود ندارد اما در باره دنبه دلایل دیگری هم وجود دارد.

نخست اینکه پس از حذف ارز 4200 تومانی واردات روغن، قیمت این محصول بیشتر شد در پی اصلاح نظام یارانه‌ای ‌قیمت مصوب برای مصرف‌کنندگان روغن مایع آفتاب‌گردان ۸۱۰ گرمی پخت‌وپز ۶۳۰ هزار ریال و روغن مایع ۸۱۰ گرمی سرخ‌کردنی ۶۲۰ هزار ریال تعیین‌شد.

 نظام یارانه‌ای در اردیبهشت امسال اصلاح شد و قیمت برخی محصولات از جمله روغن را بالا برد از سوی دیگر تبلیغات زیادی در باره فواید روغن دنبه برای بدن وجود دارد و به این دلیل تقاضا برای خرید دنبه افزایش یافت که بیشتر برای روغن خوراکی از آن استفاده می‌کردند.

تقاضای دنبه‌ در مناطق افغانستانی‌نشین تهران که به این نوع روغن علاقه مخصوصی دارند بیشتر است.

در بازار، یک زن میانسال که در حال خرید این محصول بود، به خبرنگار فارس گفت: این دنبه ها را خریداری کرده و با حرارت در یک ظرف بزرگ آب می‌کنیم و برای اینکه بوی آن از بین برود دو عدد سیب و چند عدد هل اضافه می‌کنیم و به عنوان روغن پخت و پز و سرخ کردنی از آن استفاده می‌کنیم.

وی گفت: این روغن ارزانتر تمام می شود و نسبت به روغن پالم و غیره که این روزها در بازار فراوان است، سالم‌ترند.

افزایش قیمت گوشت قرمز بهانه‌ای را برای برخی فروشندگان سودجو داده که قیمت دنبه را در کنار افزایش تقاضایی که برای آن صورت گرفته به طور غیر متعارف افزایش دهند، از آنجایی که گوشت و مشتقات آن نرخ مصوبی ندارد، اینگونه فروشندگان مانع بازرسی و تعزیراتی  هم سر راه خود نمی‌بینند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه