سهمیه بندی بنزین | یارانه بنزین | قیمت بنزین

بنزین جیره بندی شد؟ | اطلاعیه مهم دولت برای سهمیه بندی بنزین

مازندران دومین روز افت فشار گاز در مازندران را در حالی پشت سر می‌گذارند که باعث ایجاد صف‌های طولانی مقابل پمپ بنزین‌های شده است.

بنزین جیره بندی شد؟ | اطلاعیه مهم دولت برای سهمیه بندی بنزین
کدخبر : 13605
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

در آبان ماه سال ۱۳۹۸، مجدداً سهمیه بندی بنزین اجرایی شد و بنزین دو نرخی شد.به تازگی طرح جدید یارانه جدید بنزین در کیش اجرایی شده است که سهمیه بندی بنزین جدیدی به همه افراد در کیش تعلق گرفته است.سهمیه‌بندی بنزین در ایران طرحی برای هدف‌مندی مصرف سوخت در کشور بود که از تیر ۱۳۸۶ تا خرداد ۱۳۹۴ اجرا شد.به همین منظور برای تمامی خودروها در ایران کارت هوشمند سوخت صادر گردید در سوم خرداد ۱۳۹۴، بنزین تک‌نرخی شد و به این ترتیب، سهمیه‌بندی بنزین متوقف شد. با این حال در ادامه به آخرین خبر از سهمیه بندی بنزین می پردازیم.

​ قطع سهمیه سوخت «سی ان جی» در پمپ بنزین‌ها و جایگاه‌های سوخت گاز سبب شد تا خودروهای دوگانه سوز به سمت مصرف جایگزین بنزین بروند و همین عامل موجب شد تا هم مصرف بنزین در مازندران افزایش پیدا کند و هم با صف‌های طولانی مواجه شویم.

برخی از جایگاه‌های سوخت خودرو هم به ظاهر تعطیل می‌آیند؛ گویا سهمیه بنزین روزانه را شارژ نکرده‌اند.

در این خصوص مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه ساری اظهار کرد: میزان تامین بنزین در ساری نسبت به روزهای گذشته ۲۰ درصد بیشتر شده است، علت افزایش صف در جایگاه‌های سوخت خودرو بخاطر قطع گاز جایگاه سی‌ان‌جی است.

سبحان رجب‌پور با اشاره به اینکه قطع سی‌ان‌جی بخاطر افت فشار گاز به منظور تامین سوخت پایدار مشترکان بخش خانگی است، افزود: حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار لیتر در روز برای سوخت دوم تزریق می‌شود.

وی یادآور شد: بخشی از ناوگان نفتکش به خاطر تامین سوخت دوم جایگزین برای کارخانجات و صنایع تولیدی و همچین سوخت دوم نیروگاه نکا و کاسپین نوشهر در حال حمل سوخت هستند موجب شد تا جایگاه‌ها با تاخیر سوختگیری کنند.

رجب‌پور با اعلام اینکه روزهای تعطیل با افزایش تردد و مسافر در مازندران مواجه هستیم و مصرف بنزین در استان نیز نسبت به گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است، افزود: بنزین کافی در مازندران موجود است و جای هیچگونه نگرانی نیست.

مدیرشرکت پخش فراورده‌های نفتی منطقه ساری، گفت: در مازندران به اندازه کافی بنزین موجود است؛ نفتکش‌ها با تمام توان در حال سوخت‌رسانی هستند. امیدواریم در کمترین زمان این مشکل حل شود.

این مسئول با اشاره به اینکه در شهرهای آمل و بابل ۴۰ درصد نسبت به روز قبل سوخت بیشتری تزریق شد، خاطرنشان کرد: تاکنون قطعی سوخت در مازندران نداشتیم. انبارهای سوخت ۲۴ ساعته فعال است و مشکلی در این زمینه نداریم.

رجب‌پور در رابطه با سهمیه سوخت سی ان جی خودروهای دوگانه سوز، گفت: تا سوخت به حالت تعادل نرسد خودروهای گاز سوز باید از سوخت دوم بنزین استفاده کنند و دولت باید تمهیدات اساسی در خصوص سهمیه این خودورها بی‌اندیشد.

سهمیه بندی بنزین

علی اکبر نژادعلی در یک برنامه تلویزیونی گفت: ناترازی‌ها قبل از برنامه اول توسعه اقتصادی وجود داشت و تا پایان برنامه پنجم نیز ناترازی داشتیم، اما در سال ۹۷ با راه اندازی فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس که بزرگترین تولید کننده بنزین در کشور است باعث شد ما به سمت تراز مثبت بین تولید و مصرف حرکت کنیم.

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ادامه داد: وضعیت تولید بنزین در کشور به یک عدد قابل قبولی رسید و در سال ۹۸ تراز مثبت را تجربه کردیم یعنی اولین باری بود که ما در چندین سال گذشته به سمتی رفتیم که تراز بین تولید و مصرف عدد مثبتی را نشان می‌داد.

نژادعلی افزود: اواخر سال ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ بحث کرونا را داشتیم و با شروع ویروس کرونا در کشور شاهد کاهش سفرها و کاهش مصارف بنزین در کشور را بودیم و این ناترازی که در تولید و مصرف داشتیم عددش را بزرگ جلوه می‌داد.

وی گفت: اواخر برنامه سوم بخش ایجاد سامانه هوشمند سوخت و استفاده از کارت هوشمند سوخت در مجلس طرح موضوع دادن که مصوب شد و اجرای این کار در سال ۸۶ یعنی دومین سال برنامه چهارم توسعه اتفاق افتاد و در سال ۸۵ بیشترین واردات بنزین را به عدد ۲۹ میلیون لیتر در روز داشتیم.

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اضافه کرد: با راه اندازی سامانه هوشمند سوخت به یکباره مصرف بنزین به منفی ۱۲.۵ درصد نسبت به سال قبلش کاهش پیدا کرد و ۱۰.۲ درصد رشد مصرف در سال ۸۵ نسبت به سال ۸۴ بود و این منفی ۱۲.۵ درصد یعنی تقریبا ۲۲.۵ درصد کاهش مصرف داشتیم.

وی افزود: با ابزار غیر قیمتی رفته رفته قیمت بنزین افزایش پیدا کرد و توانستیم مصرف بنزین را با توجه به تعداد خودروهایی که هر ساله به تعداد خودورهای کشور اضافه می‌شدند ادامه بدهیم و در سال ۹۸ مصرف بنزین به ۱۰۰ میلیون لیتر در روز رسیده بود و با به کارگیری از سامانه هوشمند سوخت و سهمیه بندی مجدد باعث شد که مصرف به ۷۲ میلیون کاهش پیدا کند و با دو تجربه‌ای که در ارتباط سهمیهبندی سوخت انجام دادیم شاهد بودیم که ابزارهای غیر قیمتی می‌تواند به میزان مصرف و مدیریت در مصرف کمک بکند.

نژادعلی ادامه داد: به کارگیری ابزارهای غیرقیمتی و اعمال سیاست‌های مرتبط بر مدیریت مصرف بنزین تأثیر گذار خواهد بود.

وی اضافه کرد: سامانه هوشمند سوخت با جدیت فرآیند خود را ادامه می‌دهد و بحث اعتبار سهمیه‌ای را که در نرخ دوم کارت‌های هوشمند سوخت با عنوان تعدیلی که از ۲۵۰ به ۱۵۰ لیتر رسید آن هم یکی از اعمال سیاست‌ها است و باز سیاست‌های مختلفی را که دولت تبیین خواهد کرد و به فاز اجرای بیافتد تا بتوانیم از سامانه هوشمند سوخت در راستای مدیریت مصرف سوخت نهایت بهره برداری را ببریم.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه