بیمه تامین اجتماعی | سوابق بیمه تامین اجتماعی

اطلاعیه مهم برای کسانیکه بیمه تامین اجتماعی هستند | روش تغییر شماره حساب‌ در سامانه تامین‌اجتماعی

سرپرست اداره‌کل مستمری‌های سازمان تأمین‌اجتماعی ضمن تشریح خدمات سامانه غیرحضوری این سازمان برای مستمری‌بگیران گفت: مستمری‌بگیران در تکمیل مولفه‌های اعلام شماره حساب بانکی دقت کنند؛ زیرا هرگونه تبعات ناشی از تکمیل اطلاعات اشتباه به عهده مستمری‌بگیران خواهد بود.

اطلاعیه مهم برای کسانیکه بیمه تامین اجتماعی هستند | روش تغییر شماره حساب‌ در سامانه تامین‌اجتماعی
کدخبر : 12597
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

بیمه تامین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی به منظور ایجاد رفاه و حمایت از حقوق کلیه کارکنان کارخانه ها، اداره ها و سازمان ها و دیگر محیط های کاری به وجود آمد. بیمه تامین اجتماعی بیشتر برای دهک های متوسط و پایین در نظر گرفته می شود. بیمه تامین اجتماعی کمک زیادی در تامین برخی نیاز های اولیه ی افراد می کند. در حال حاضر، طبق قانون بیمه تامین اجتماعی  و بیمه نامه برای تمامی افراد شاغل، اجباری است. می توان گفت که سازمان و بیمه تامین اجتماعی، مهم ترین رکن صنعت بیمه در کشور است.

بیمه تامین اجتماعی

مجتبی طهماسبی درباره جزئیات خدمات غیرحضوری سامانه تامین اجتماعی و نیز چگونگی تغییر شماره حساب بانکی در این سامانه گفت: مستمری‌بگیران جدید و همچنین بیمه‌شدگان برای تغییر شماره حساب بانکی خود در این سامانه می‌توانند با استفاده از بخش «اعلام شماره حساب بانکی ویژه مستمری‌بگیران» شماره حساب شخصی خود را به شعبه مربوطه اعلام کنند.

او تاکید کرد: مستمری‌بگیران در تکمیل مولفه‌های اعلام شماره حساب بانکی دقت داشته باشند؛ زیرا هرگونه تبعات ناشی از تکمیل اطلاعات اشتباه به عهده مستمری‌بگیر خواهد بود.

سرپرست اداره‌کل مستمری‌های سازمان تأمین ‌اجتماعی همچنین اعلام کرد: بانک رفاه کارگران، ملی ایران، ملت، تجارت، سپه و صادرات از جمله بانک‌های طرف قرارداد با سازمان تأمین اجتماعی به شمار می‌روند.

وی یادآور شد: انتخاب هر یک از بانک‌های نام‌برده توسط مستمری‌بگیران انجام می‌شود و اجباری در تعیین نوع بانک وجود نخواهد داشت.

فرآیند واریز مبالغ تعهدات کوتاه‌مدت (همانند کمک هزینه‌های بیکاری، ایام بیماری، بارداری و ...) با فرآیند واریز مستمری متفاوت است؛ بنابراین اعلام شماره حساب بیمه‌پردازان ارتباطی به شماره حساب مستمری‌بگیران ندارد.

طهماسبی آشتیانی ادامه داد: به عنوان مثال، باوجود اعلام شماره حساب به سازمان تأمین اجتماعی جهت واریز مبالغ کوتاه‌مدت (در زمان بیمه‌پردازی)، برای دریافت مستمری باید مجددا شماره حسابی جداگانه اعلام شود.

این مسئول یادآور شد: از طریق سامانه خدمات غیرحضوری به آدرس https://es.tamin.ir می‌توان شماره حسابی که مستمری به آن واریز می‌شود را نیز از قسمت «مشاهده شماره حساب بانکی» استعلام کرد.

سازمان تامین اجتماعی اکنون ۴۵ میلیون و ۶۳ هزار و ۲۸۳ نفر از جمعیت کل کشور (یعنی بیش از ۵۳ درصد) را تحت پوشش حمایت‌های بیمه‌ای و درمانی قرار داده است.

اصلی‌ترین سازمان بیمه‌گر در کشور که مطابق با آخرین آمارها ۴ میلیون و ۷۶ هزار و ۷۰۰ نفر را به‌عنوان مستمری‌بگیر اصلی و ۳ میلیون و ۱۲۳ هزار و ۷۴۹ نفر را در قالب مستمری‌بگیر تبعی تحت حمایت قرار داده و در مجموع ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۴۴۹ نفر به عنوان مستمری‌بگیر جزو خانواده بزرگ تامین اجتماعی محسوب می‌شوند.

جمعیتی که با پرداخت حق بیمه در دوران اشتغال، کسب سابقه لازم و سن مقرر در قوانین مربوطه می‌توانند در دوران بازنشستگی هم از مزایای معین در قانون این سازمان برخوردار شده و مستمری دریافت کنند.

بیمه‌شدگان برای مشاهده آخرین وضعیت دریافت مستمری خود از این سازمان باید به منوی استعلام وضعیت در سامانه خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی مراجعه کرده و ایرادات مربوطه را به ۱۴۲۰ اطلاع دهند.

بیمه تامین اجتماعی

همه افراد دوست دارند بدانند مستمری مادر  بعد از فوت چه کسانی می‌رسد؛ بنابراین بعد از فوت یک فرد، از مهم‌ترین سؤالاتی که مطرح می‌شود آن است که نحوه تقسیم اموال و حقوق مالی متوفی چگونه است. یکی از این حقوق مالی، حقوق بازنشستگی و مستمری متوفی است.

طبق قانون بازنشستگی کل کشور، حقوق متوفی بعد از فوت بازنشسته بر اساس وضعیت بین فرزندان متوفی تقسیم می‌شود. هرکدام از ورثه مقداری از این حقوق را دریافت می‌کنند. طبق قانون درصورتی‌که فرزندان پسر متوفی بالای ۱۸ سال باشند و در حال تحصیل باشند، می‌توانند از مستمری مادر  بعد از فوت خود استفاده کنند؛ اما دختران حتی اگر بالای سن قانونی نیز باشند، بیکار باشند و حتی تحصیل نکنند و در خانه حضور داشته باشند، تا قبل از ازدواج می‌توانند حقوق بازنشستگی والدین خود چه پدر چه مادر را دریافت کنند.

 در توضیح مستمری مادر  بعد از فوت باید گفت دراین‌خصوص ماده ۴۹ قانون حمایت از خانواده به این امر پرداخته است که معمولاً بعد از فوت والدین مستمری بین همسر و فرزندان تقسیم می‌گردد. علاوه این موارد درصورتی‌که فردی بعد از فوت دارای چندین همسر باشد مستمری به‌صورت تساوی بین زوجین تقسیم شده و در آن بر اساس قانون سهم هرکدام از فرزندان نیز مشخص می‌گردد.

دراین‌رابطه ماده ۴۹ قانون حمایت خانواده به این امر پرداخته است که معمولاً بعد از فوت‌کردن والدین، مستمری بین همسر و فرزندان تقسیم می‌شود. همچنین اگر فرد بعد از فوت دارای چند همسر باشد، مستمری به‌تساوی بین زوجین تقسیم می‌شود سپس سهم فرزندان مشخص می‌شود.

علاوه بر این موارد درصورتی‌که فردی به هر دلیلی دارای دختر یا دخترانی باشد و  آنها دارای یک دختر تحت تکلف باشند، بعد از فوت مادر تمامی مستمری وی تا زمان ازدواج به دختران مطلقه در غیر این صورت به نوه داده می‌شود و اگر هم‌زمان هم حقوق مادر و هم حقوق پدر وجود داشته باشد فرد می‌تواند هرکدام را که بیشتر است را دریافت نماید. اگر به مطالبی پیرامون طلاق علاقه دارید، به مطلب طلاق از طرف دختر باکره چه شرایطی دارد؟ مراجعه کنید.

نکته دیگر که باید ذکر کنیم آن است اگر فرد دارای دختر یا دخترانی باشد و  دختران نیز خودشان دختر داشته باشند، بعد از فوت مادر، مستمری تا زمان ازدواج، به دختران مطلقه تعلق می‌گیرد در غیر این صورت به نوه داده می‌شود.

همچنین اگر پدر و مادر هر دو حقوق داشته باشند، فرد می‌تواند حقوقی که بیشتر است را دریافت کند. امکان دریافت دو حقوق هم‌زمان وجود ندارد.

نکته مهم آن است که معمولاً قبل از اقدامی بعد از فوت متوفی باید انحصار وراثت صورت بگیرد و تکلیف وراث مشخص شود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه