وام بدون ضامن | وام فوری

سورپرایز ویژه برای دارندگان سهام | دریافت وام بدون ضامن با سهام

مدیر پروژه توثیق الکترونیک شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، جزئیات دریافت وام به پشتوانه سهام را تشریح کرد.

سورپرایز ویژه برای دارندگان سهام | دریافت وام بدون ضامن با سهام
کدخبر : 10096
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

وام بدون ضامن وامی است که در چند ماه اخیر به یکی از مباحث روز تبدیل شده است.  در ابتدا رئییس جمهور موضوع وام بدون ضامن را در جلسه با فعالین اقتصادی عنوان کرد از مدیران عامل بانک‌ها خواسته بود تا پرداخت وام به آحاد جامعه تسهیل گردد؛ به این صورت که اعتبارسنجی متقاضیان وام‌های خرد جایگزین وثیقه‌های سنگین و چند ضامن برای دریافت تسهیلات بانکی شود.  وزیر اقتصاد هم پس از صحبت‌های رییس جمهوری اعلام کرد که از روز شنبه (نهم آبان ماه) طرح  وام بدون ضامن در بانک‌های دولتی اجرایی شود و وزارت اقتصاد بر اجرای آن نظارت خواهد کرد.برای دریافت وام بدون ضامن در مرحله اول، شاغلان، بازنشستگان و مستمری ‌بگیران دستگاه ‌های اجرایی و شاغلان و بازنشستگان نهادهای عمومی غیردولتی، مشمول دریافت تسهیلات بدون ضامن هستند. در ادامه به آخرین خبر از پرداخت وام بدون ضامن می پردازیم.

وام بدون ضامن

سمیه محمدی مدیر پروژه توثیق الکترونیک شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در رابطه با شرایط و نحوه توثیق سهام نکاتی را مطرح کرد.

فرآیند توثیق هوشمند سهام به چه شکل است؟

فرآیند توثیق هوشمند برای عموم جامعه به این صورت است که سهامداران پس از آن که اقدامات اولیه را در بانک مربوطه خودشان تکمیل کردند به صفحه خدمات بازار سرمایه مراجعه و خدمت توثیق را انتحاب می‌کنند.

کدام سهامداران می‌توانند از خدمات توثیق استفاده کنند؟

سهامدارانی می‌توانند از این مزایا بهره‌مند شوند که در سامانه جامع اطلاعات مشتریان اطلاعات خود را ثبت کرده و سجامی شده باشند.

مراحل و جزییات در خواست برای توثیق سهام چگونه است؟

پس از وارد شدن به سامانه ثبت توثیق یک رمز یکبار مصرف به شماره موبایل سجامی افراد ارسال می‌شود و یک احراز صورت می‌گیرد بعد از وارد کردن رمز یکبار مصرف دارایی قابل توثیق را افراد مشاهده و میزان دارایی کل یا بخشی از آن دارایی قابل توثیق را انتخاب و به صفحه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی هدایت می‌شوند.

بعد از این که به صفحه سپرده‌گذاری هدایت شدند یک سری شرایط و تعهداتی است که سهامدار باید با دقت و آگاهی مطالعه کند و پس از پذیرش آنها و پرداخت کارمزد مراحل انجام شده و سپس به صفحه بانک هدایت می‌شوند.

آیا فرآیند توثیق و درخواست آن در روز‌های مشخصی انجام می‌شود؟

سهامداران باید به این نکته توجه داشته باشند که ارائه کلیه خدمات با توثیق هوشمند در روز‌ها و ساعت‌های کاری قابل انجام است.

در پایان روز کاری تمام درخواست‌ها از بانک‌های عامل که سرویس‌ها را پیاده‌سازی کردند به شرکت‌ها سپرده‌گذاری مرکزی ارسال می‌شود و بعد از پردازش در سامانه‌های اطلاعاتی، نتیجه درخواست در روز بعد به بانک‌ها اطلاع‌رسانی می‌شود.

سهامداران برای توثیق باید شرایط ویژه‌ای داشته باشند؟

شرایط توثیق در بازار سرمایه به این شکل است که سهامداران محدویت ناظر (به اصطلاح فریز) نداشته و دارایی‌شان قابل معامله و سپرده باشد.

اگر سهامدار به تعهدات خود عمل نکنند چه رقم می‌خورد؟

سهامداران توجه داشته باشند بعد از پذیرش شرایط و تعهدات در ابتدای فرآیند درصورتی که در بازه زمانی مشخص سهامدار به تعهدات خود عمل نکند عملیات رفع توثیق اتفاق می‌افتد و در صورت عدم اجرای تعهدات توسط بانک مربوطه بر اساس قرداد‌های که در ابتدا وجود داشته دارایی سهامدار به فروش می‌رسد.

وام بدون ضامن

به تازگی شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه اعلام کرده است که امکان توثیق هوشمند سهام برای سهامداران بازار سرمایه جهت اخذ تسهیلات بانکی فراهم شده که با این طرح سهامداران می توانند در حداقل زمان ممکن نسبت به توثیق سهام اقدام کنند؛ با فراهم شدن امکان توثیق سهام بصورت هوشمند برای همه اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند علاوه بر بهره مندی از مزایای سهامداری، از این امکان در راستای تامین منابع استفاده کنند.

محدثه رزاقی، کارشناس بازارسرمایه گفت: توثیق سهام علاوه بر این که قابلیت استفاده در زمان اخذ تسهیلات را برای شرکت ها دارد، در بازار سرمایه نیز می توان از توثیق سهام و حتی اوراق با درآمد ثابت در فرآیند انتشار انواع اوراق بدهی، بهره برد.

وی افزود: انتشار اوراق بدهی در بازارسرمایه با شروع فعالیت شرکت های تامین سرمایه در سال ۱۳۸۸ به آرامی آغاز شد و به تدریج با توسعه فعالیت های این دست از نهادهای مالی به سرعت رشد و توسعه یافت.

رزاقی بیان کرد: در ابتدا جهت تضمین اصل و فرع اوراق، ناشران/ بانیان ملزم به معرفی یک بانک به عنوان ضامن به سرمایهگذاران بودند، اما به جهت طولانی بودن فرآیند انتخاب یک بانک به عنوان ضامن و همچنین با هدف کاهش هزینه های انتشار اوراق از طریق حذف رکن ضامن، امکان استفاده از توثیق سهام جهت تضمین اصل و فرع اوراق و در ادامه استفاده از رتبه بندی اعتباری فراهم شد.

این فعال بازارسرمایه اظهار داشت: در حال حاضر مطابق با تمامی دستورالعمل‌های انتشار اوراق بدهی در بازارسرمایه، امکان توثیق سهام شرکتهای بورسی/فرابورسی (سهام شرکتهایی که در این بازارها پذیرفته شده و درج شده‌اند.)، جهت تضمین اصل و فرع اوراق وجود دارد و اوراق بهادار مورد وثیقه هم می تواند متعلق به ناشر/بانی و یا متعلق به هر شخص دیگری باشد؛ بنابراین شرکت‌ها حتی می‌توانند سهام خود شرکت را از طریق سهامداران خود در جهت توثیق استفاده کنند.

این مدیر خوشنام تصریح کرد: ارزش وثیقه با احتساب میانگین ۶ ماهه ارزش اوراق بهادار در زمان توثیق تعیین می‌شود، همچنین ضرایب توثیق و حد جبران وثیقه باتوجه به این که ورقه بهادار سهام بوده و یا سایر اوراق بهادار و همچنین در خصوص سهام، نظر به این که در کدام تابلو در بورس یا فرابورس معامله می شود، متفاوت است که در دستورالعمل های انتشار اوراق به تفضیل عنوان شده است.

به گفته وی؛ در صورتی که ناشران/بانیان در پرداخت تعهدات خود نکول داشته باشند، مطابق دستورالعمل انتشار اوراق، با گذشت ۱۰ روزکاری از مواعد مقرر، نسبت به فروش وثایق به میزان تعهدات ایفا نشده و جرایم مربوطه اقدام می شود و مبالغ مربوطه به حساب سرمایه گذاران واریز خواهد شد.

رزاقی عنوان کرد: علاوه بر این که اشخاص حقوقی می توانند در راستای اخذ تسهیلات و انتشار اوراق بدهی در بازارسرمایه از توثیق اوراق بهادار استفاده کنند، امکان توثیق اوراق بهادار (در حال حاضر واحدهای سرمایه گذاری صندوق های با درآمد ثابت) برای اشخاص حقیقی از طریق استارت آپهای فعال در این حوزه در جهت اخذ تسهیلات و اعتبارات بانکی نیز فراهم شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه