دست رد اروپا به پیشنهاد بایدن

ایرنا/ برخی از کشورهای اروپا ضمن اعلام مخالفت با پیشنهاد رئیس‌جمهوری آمریکا برای لغو انحصار تولید واکسن کرونا، بر لزوم افزایش تولید و توزیع این فرآورده برای پایان دادن به همه‌گیری بیماری کووید تأکید کردند.

دست رد اروپا به پیشنهاد بایدن
کدخبر : 11
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

خبرگزاری رویترز امروز شنبه نوشت که کشورهای مطرح اروپایی با رد پیشنهاد آمریکا برای لغو حق ثبت اختراع سازندگان واکسن کرونا اعلام کردند که تولید و توزیع سریعتر واکسن تنها راه پایان دادن به همه‌گیری کووید است. کارشناسان نیز بر این باورند که مذاکرات بر سر لغو حق ثبت اختراع سالها به طول می‌انجامد و پاسخگوی نیاز فوری کنونی به واکسن‌های بیشتر نخواهد بود.

امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه دیروز (۱۷ اردیبهشت) و در جریان اجلاس دو روزه سران کشورهای اتحادیه اروپا در پورتو پرتغال گفت که لغو حق ثبت اختراع واکسن مسئله امروز نیست. وی از آمریکا و انگلیس انتقاد کرد که جلوی صادرات واکسن و مواد اولیه آن را به کشورهای دیگر گرفته‌اند.

مکرون گفت که آزمایشگاه‌ها بدون داشتن دانش ساخت واکسن نمی‌توانند این فرآورده را تهیه کنند و مالکیت معنوی سودی ندارد.

وی افزود که مسئله اصلی توزیع واکسن است و پاریس و برلین در این زمینه همکاری می‌کنند. آلمان نیز پنج‌شنبه (۱۶ اردیبهشت) گذشته مخالفت خود را با ایده جو بایدن اعلام کرده بود.

اتحادیه اروپا با صادرات ۲۰۰ میلیون دوز واکسن تاکنون بزرگترین صادرکننده واکسن کرونا و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان واکسن جهان بوده است. آمریکا و انگلیس تاکنون واکسن تولید شده در کشور خود را صادر نکرده‌اند.

مکرون در این زمینه گفت: برای آنکه واکسن در دنیا توزیع شود باید جلوی ممنوعیت صادرات واکسن و مواد اولیه آن را گرفت. آنگلوساکسون‌ها امروز جلوی صادرات بسیاری از واکسن‌ها و مواد اولیه را گرفته‌اند.

اورسولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا نیز همنوا با مکرون به خبرنگاران گفت که اتحادیه اروپا گرچه آماده گفت و گو در مورد حق مالکیت معنوی تولیدکنندگان واکسن است ولی در اختیار گذاشتن فن‌آوری تولید واکسن چاره فوری همه‌گیری کرونا نیست.

شرکت آمریکایی مدرنا، یکی از تولیدکنندگان واکسن ژنتیکی کرونا، پائیز گذشته از انحصار خود صرف نظر کرده بود ولی هنوز هیچ شرکتی برای بهره‌برداری از فن‌آوری این شرکت اعلام آمادگی نکرده است.

شرکت‌های داروسازی استدلال می‌کنند که بهترین رویکرد، برطرف ساختن موانع کنونی تولید و فروش یا اهدای واکسن به کشورهای سراسر جهان است. برخی از کشورهای اروپایی نیز با این استدلال هم عقیده‌اند.

سران کشورهای بلژیک، سوئد، فرانسه، دانمارک و اسپانیا در نامه‌ای به کمیسیون اروپا هشدار دادند که اگر واکسیناسیون منحصر به کشورهای توسعه یافته باشد، پیروزی بر کرونا کوتاه مدت خواهد بود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه