تعطیلی پنجشنبه ها | اخبار تعطیلی پنجشنبه ها
تعطیلی پنجشنبه ها به شنبه موکول می شود؟ | تعطیلی پنجشنبه ها کنسل شد؟
ضرر تعطیلی پنجشنبهها بیشتر است، به همین دلیل ممکن است شنبه ها تعطیل شود.
وی درباره نظر اتاق بازرگانی در خصوص تعطیلات پایان هفته، افزود: نظر نهایی و کارشناسی اتاق بازرگانی به عنوان متولی اصلی تجارت خارجی کشور این بود که اگر پنجشنبه تعطیل شود در مجموع ۴ روز تعطیلی با دنیا داریم که سالانه نزدیک به ۲۲ میلیارد دلار در مناسبات اقتصادی کشور تاثیر منفی میگذارد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه نظر کارشناسی اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران این بود که، ضرر تعطیلی پنجشنبهها بیشتر است، گفت: پیشنهاد اتاق بازرگانی در این جلسه هم این بود که در جهت کمک به تولید شنبه تعطیل باشد که حداقل یک روز بیشتر بتوانیم با دنیا مناسبات اقتصادی داشته باشیم.
اسماعیلی با اشاره به پیشنهاد کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس، گفت: پیشنهاد مرکز پژوهشهای مجلس، تعطیلی پنجشنبه به استثنای دستگاههای تجاری و ارتباط با تجارت خارجی بود که به دلیل جلوگیری از زیاد شدن استثنائات، مورد پذیرش نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و اعضای کمیسیون اجتماعی قرار نگرفت.
نماینده گرمی درباره جمعبندی جلسه گفت: جمعبندی جلسه این بود که منتظر بمانیم تا جوابیه استعلاماتی که اتاق بازرگانی ایران از نهادهای مختلف در این باره انجام داده، آماده شود و اعضای کمیسیون اجتماعی هم بررسی مجدد داشته باشند تا در هفته آینده بتوانیم تصمیم نهایی کمیسیون درباره تعطیلی شنبه یا پنجشنبه را تصویب و گزارش آن را جهت بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه کنیم، بنابراین موضوع برای ادامه بحث کارشناسی مراعا ماند.
تعطیلی پنجشنبه ها از چه زمانی اجرا می شود؟
حسین گودرزی درخصوص نشست کمیسیون اجتماعی مجلس با موضوع بررسی ساماندهی تعطیلات گفت: امروز در این جلسه با افزایش یک روز به تعطیلات هفته و تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه موافقت شد لذا روزهای کاری از شنبه تا چهارشنبه خواهد بود.
وی با بیان اینکه این تصمیم در کمسیون اجتماعی مجلس با حضور معاون سازمان اداری و استخدامی به عنوان نماینده دولت اتخاذ شد، افزود: دولت نیز با تعطیلی روزهای پنجشنبه علاوه بر جمعهها موافق بود به عبارت دیگر کمیسیون اجتماعی مجلس به نظر دولت برگشت.
گودرزی ادامه داد: این مصوبه در راستای لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری بود ضمن اینکه ساعات کاری هفته نیز از ۴۴ به ۴۰ ساعت کاهش یافت به این معنا که در ماه ۱۶ ساعت از ساعات کاری موظفی کارکنان دولت کاسته شده است. آغاز و پایان ساعت کاری روز نیز با تصمیم دولت و متناسب با فصول سال تغییر میکند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس یادآور شد: یک اختلافی که وجود داشت این بود که ما روز تعطیلی هفته را مراعا بگذاریم تا دولت خودش تصمیم بگیرد چه روزی تعطیل باشد اما نهایتاً به این نتیجه رسیدیم که شأن قانونگذاری این است که روز تعطیلی در قانون مجلس شود.
وی در پایان تاکید کرد: با توجه به فوریت داشتن لایحه مذکور این مصوبه امروز به هیأت رئیسه مجلس ارسال میشود تا در نخستین جلسه علنی خانه ملت به رأی گذاشته شود./ ایونا
جزییات تعطیلی پنجشنبهها؛ بانکها هم تعطیل میشوند؟
علی بابایی کارنامی در پاسخ به این پرسش که آیا لایحه اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری در صورت تصویب در مجلس شامل بانکها نیز میشود؟ اظهار کرد: «دستگاههایی که مشمول قانون خدمات کشوری و همچنین ماده ۲۹ برنامه ششم هستند، مشمول این لایحه میشوند و با توجه به اینکه بانکها از قانون خدمات کشوری پیروی میکنند، در صورت تصویب لایحه مذکور در مجلس، بانکها نیز در روزهای پنجشنبه تعطیل خواهند بود.»
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره انتقادات در خصوص تعیین روز پنجشنبه به عنوان دومین روز تعطیل پایان هفته و ایجاد فاصله میان اقتصاد کشور با دنیا اظهار کرد: این حرف به نوعی درست است و به همین دلیل نیز پیشتر در کمیسیون اجتماعی روز شنبه به عنوان دومین روز تعطیل پیشنهاد شده بود. طبیعی است که با تعطیلی پنجشنبه با عدم سرویسدهی دستگاههای دولتی روی بخش خصوصی اثرات منفی خواهد گذاشت، اما ان شاءالله این تاثیرات با رضایتمندی که ایجاد میشود، جبران میشود.
دستگاههای مندرج در قانون خدمات کشوری عبارتند از: کلیه وزارتخانه ها، مؤسسات دولتی، مؤسسات یا نهادهای عمومی غیردولتی، شرکتهای دولتی و کلیه دستگاههایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است از قبیل شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی، بانکها و بیمههای دولتی./ فرارو
تشریح ابعاد لایحه تعطیلی پنجشنبه ها
«عباس گودرزی» نایبرئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به مصوبه اخیر این کمیسیون مبنی بر اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری و تعطیلی روزهای پنجشنبه، اظهار کرد: سالها است که تهران در روزهای پنجشنبه بر اساس قانون جاری کشور تعطیل است؛ یعنی در حال حاضر پنجشنبه و جمعه در تهران تعطیل است و این موضوع منجر به ناهماهنگی بین شهرستانها و تهران شده است. این مصوبه برای آن است که وحدت رویه در این موضوع در کل کشور وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه اعتقاد ما بر این است که در افزایش تعطیلات نباید صرفاً بُعد اقتصادی موضوع مدنظر قرار گیرد، افزود: بُعد اجتماعی، فرهنگی و دیگر مسائل مهم باید در افزایش تعطیلات هفته مورد توجه قرار بگیرد و بر این اساس ما جنبههای مختلف موضوع را بررسی کرده و در نهایت با موافقت دولت و کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با افزایش یک روز به تعطیلات هفته و تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه موافقت شد؛ لذا روزهای کاری از شنبه تا چهارشنبه خواهد بود.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نظر ما تعطیلی پنجشنبه و جمعه است چون معتقد هستیم مناسک دینی، سبک زندگی و فرهنگ اسلامی ایران اقتضا میکند با درک درستی از ارزش زمانی و نگاه فرهنگی و اصالت دادن به بحث فرهنگ شاهد تعطیلی پنجشنبه و جمعه باشیم.
گودرزی گفت: تعطیلی پنجشنبه از این حیث میتواند مؤثر باشد که ما نمیتوانیم در طول هفته به برخی از وظایفمان چون صلهرحم بپردازیم و با این تعطیلی میتوان گامی در راستای تحکیم بنیاد خانواده و انجام بهتر مناسک دینی و مناسبات از بعد آداب و رسوم فرهنگمان برداشت.
نایبرئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا تعطیلی پنجشنبهها در صورت تصویب در مجلس شامل بانکها نیز میشود، گفت: خیر؛ بر اساس متنی که دولت در این لایحه ارائه داده و در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، تعطیلی پنجشنبهها شامل مراکز خدماترسان، مراکز درمانی، امدادی و بانکها نمیشود و بانکها هم جزو استثنائاتی هستند که در روزهای پنجشنبه تعطیل نخواهند شد.
گودرزی افزود: همچنین تعطیلی نهادهای نظامی در روز پنجشنبه منوط به نظر ستاد کل نیروهای مسلح است؛ تعیین مراکز خدماترسان و امدادی هم به تشخیص سازمان اداری و استخدامی کشور است.
نماینده مردم بروجرد در مجلس درباره وضعیت بررسی لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری در مجلس، گفت: این لایحه به زودی در صحن مجلس تعیین تکلیف میشود و تلاش میکنیم آن را در مجلس یازدهم نهایی کنیم.
گفتنی است؛ تعطیلی پنجشنبهها در صورتی لازمالاجرا است که در صحن مجلس شورای اسلامی تصویب شود و شورای نگهبان هم آن را تأیید کند./ مهر