بین پیاز پخته و خام کدام مورد بهتر است؟!1 | نکاتی در مورد پیاز پخته و خام

پیاز دارای چندین فواید برای سلامتی است، اما نحوه خوردن آن به شکل خام یا پخته، ممکن است در ارزش غذایی آن تفاوت ایجاد کند.

بین پیاز پخته و خام کدام مورد بهتر است؟!1 | نکاتی در مورد پیاز پخته و خام
کدخبر : 21105
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

اکثر دستور غذاها بدون استفاده از پیاز تقریباً ناقص هستند. گفته می شود پیاز علاوه بر افزایش طعم، فواید سلامتی زیادی نیز دارد، اما آن را پخته بخوریم بهتر است یا خام؟ در این مقاله سعی می‌کنیم بفهمیم کدام محلول مغذی‌تر است.

دکتر سومیتا بیسواس، متخصص تغذیه، به ما کمک می کند تا این پرسش را بررسی کنیم.

فواید پیاز برای سلامتی

پیاز دارای طیف گسترده ای از مواد مغذی است و مزایای زیادی برای بدن ما دارد. طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده ، یک پیاز متوسط برابر با ۱۱۰ گرم است، حاوی:

کالری: ۴۴

پروتئین: ۱.۲ گرم

کربوهیدرات: ۱۰.۳ گرم

پتاسیم: ۳.۴ درصد از ارزش روزانه (DV)

ویتامین سی: ۹٪ از DV

قند: ۴.۷ گرم

فیبر: ۱.۹ گرم

چربی: ۰.۱ گرم

پیاز به دلیل غنی بودن از ویتامین C، به تقویت ایمنی، تسهیل جذب آهن و کمک به تولید کلاژن کمک می کند که همگی برای سلامت پوست نیز بسیار مفید است.

علاوه بر این، پیاز حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به محافظت از سلول های سالم در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند. از این رو، خطر ابتلا به سرطان، دیابت و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

پیاز

پیاز همچنین یکی از سبزیجات آلیوم است که طبق تحقیقات گفته می شود فلاوانول ها و ترکیبات ارگانوسولفور، مانع از پیشرفت سرطان می شوند. یک مطالعه منتشر شده در مجله آسیا و اقیانوسیه انکولوژی بالینی نشان داد که مصرف مقادیر بالاتر سبزیجات آلیوم ممکن است خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش دهد.

هم ترکیبات کوئرستین و هم ترکیبات آلی گوگرد موجود در پیاز به تولید انسولین کمک می‌کنند و آن‌ را به یک گزینه عالی گیاهی برای مبتلایان به دیابت تبدیل می‌کند.

ترکیبات آلی گوگرد موجود در پیاز همچنین به کاهش سطح کلسترول در بدن کمک می کند و ممکن است به از بین رفتن لخته های خون کمک کند، بنابراین خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش می دهد.

کدام راه بهتر برای خوردن پیاز بهتر است؟ خام یا پخته؟

دو روش اصلی برای مصرف پیاز وجود دارد. می توانید آن را پخته یا خام میل کنید. اگرچه انتخاب آن کاملاً به ذائقه و ترجیحات شما بستگی دارد، با این حال طبق گفته دکتر بیسواس بهتر است پیاز را به‌جای پخته و یا سرخ شده، خام مصرف کنید تا از ترکیبات گوگردی موجود در آن حداکثر استفاده را ببرید.

دلیل آن این است که بخش زیادی از خواص پیاز خام در طی فرآیند پخت از بین می رود.

وقتی پیاز را برش می دهید یا خرد می کنید، یک واکنش آنزیمی ایجاد می شود که منجر به تشکیل ترکیبات گوگردی می شود. اینها همان ترکیباتی هستند که باعث می شوند اشک بریزید و فواید متعددی مانند از بین بردن لخته‌های خون، کاهش خطر سکته یا بیماری قلبی، محافظت در برابر سرطان و کاهش سطح قند خون دارد.

در نتیجه پختن پیاز می تواند ارزش غذایی آن را کاهش دهد و شما را از برخی مواد مغذی مهم آن محروم کند.

عوارض مصرف زیاد پیاز

اگرچه گفته می شود خوردن پیاز خام مفیدتر از خوردن آن به صورت پخته است، اما مصرف زیاد آن عوارض جانبی خاصی ایجاد می کند که باید به آنها توجه کرد. این شامل موارد زیر می شود:

پیاز

اسیدیته و سوزش سر دل

بوی بد دهان که به هالیتوز معروف است

افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) ممکن است علائم شدیدتری مانند نفخ، گرفتگی عضلات و گاز را تجربه کنند.

افزایش خطر خونریزی چون پیاز خاصیت ضد انعقادی دارد

پیاز یکی از محبوب ترین و پر مصرف ترین گیاهان موجود در طبیعت می باشد، که خواص درمان بسیاری نیز دارد. در ادامه برای آشنایی بیشتر با مضرات و خواص پیاز با سایت آموزشی چیشی همراه باشید.

از مهم‌ترین خواص پیاز برای سلامتی بدن می‌توان به درمان کبد چرب، تقویت معده، درمان سرماخوردگی، تقویت چشم‌ها، تنظیم بالانس هورمونی زنان، جوان سازی پوست، تقویت قوای جنسی مردان، کاهش فشار خون بالا، درمان آکنه و جوش صورت، درمان عفونت، رفع کیست‌های تخمدانی، افزایش رشد مو و چندین خاصیت دیگر اشاره کرد.

خواص پیاز برای درمان سینوزیت

سینوزیت، که در دو نوع حاد و مزمن وجود دارد، می‌تواند با علائمی چون گلودرد، سردرد و تب همراه باشد. پیاز به عنوان یک درمان طبیعی با خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی معرفی شده است. روش‌های مختلفی از جمله استنشاق بوی پیاز خرد شده، مصرف نوشیدنی تهیه شده از پیاز و حتی شستشوی بینی با آب پیاز وجود دارد. این روش‌ها اگرچه موثر، اما نیاز به احتیاط دارند، به ویژه برای افرادی که حساسیت‌ها یا مشکلات گوارشی دارند.

پیاز یک ماده غذایی معجزه‌آسا است که برای سلامت زنان بسیار مفید است. از پیاز در مقابله با کیست‌های تخمدانی، عفونت‌ها، بیماری‌های قلبی و مشکلات پوستی استفاده می‌شود. این گیاه حاوی ویتامین‌ها و مواد ضدالتهابی است که به تنظیم بالانس هورمونی و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.

همچنین، قدرت ضد باکتریایی پیاز در مقابله با عفونت‌ها و تقویت سیستم ایمنی بسیار موثر است. اما نکته مهم این است که مصرف زیاد پیاز می‌تواند منجر به کاهش سطح قند خون و مشکلات گوارشی شود، پس باید به میزان مصرف آن دقت کرد./مشرق

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه