خرید خودرو | ثبت نام خودرو | قرعه کشی خودرو

خرید خودرو با 250 میلیون تومان | با 250 میلیون تومان چه خودرویی بخریم؟

خریداران با توجه به محدودیت بودجه‌ای باید با بررسی نقاط قوت و ضعف خودرو مناسب‌ترین خودرو برای خود انتخاب کنند.

خرید خودرو با 250 میلیون تومان | با 250 میلیون تومان چه خودرویی بخریم؟
کدخبر : 14312
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

اطلاع در مورد اینکه با بودجه محدود چه خودرویی را می‌توان خرید، همیشه برای خریداران خودرو مسئله مهمی است تا بتوانند با مقایسه ویژگی‌های خودروها، سال ساخت و دیگر موارد، بهترین تصمیم را بگیرند در این گزارش با رصد بازار خودرو، خودرو‌هایی که با بودجه ۲۵۰ میلیون تومانی قابل خریداری هستند بررسی شده است

بر اساس معاملات بازار خودروی کشور، خودروی پراید ۱۳۱، تولید سال‌های ۹۶ الی ۹۸ در بازار خودرو در محدوده قیمتی ۲۳۵ تا ۲۵۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

خودرو‌های پراید ۱۱۱ تولید شده در سال‌های مشابه نسبت به پراید ۱۳۱ به طور متوسط ۵ تا ۱۰ میلیون تومان گران‌تر هستند.

با همین بودجه می‌توانیم خودرو پژو ۲۰۶ تیپ ۲، تولید سال‌های ۸۸ الی ۹۰ را نیز در محدوده قیمتی ۲۳۰ الی ۲۵۰ میلیون تومان خریداری کنیم.

خودروی تیبا ۲ ساخته شده در سال‌های ۹۴ الی ۹۷ نیز در حال حاضر در محدوده قیمتی ۲۳۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

البته باید به این نکته توجه کنیم که این قیمت‌ها برای خودرو‌های سالم بوده و قیمت خودرو‌هایی که در تصادف آسیب دیده‌اند و مدل‌های تولید شده در سال‌های پایین‌تر، به نسبت ارزان‌تر است.

قیمت سایر خودرو‌هایی که با بودجه ۲۵۰ میلیون تومانی قابل خریداری است را نیز می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

خرید خودرو

خرید خودرو اتومات با 200 میلیون تومان

شاید جالب باشد بدانید که کف هزینه لازم برای خرید یک خودروی اتوماتیک چقدر است.

در حال حاضر می‌توان با مبلغ ۲۰۰ الی ۳۰۰ میلیون تومان پژو ۲۰۶ اتوماتیک کارکرده خریداری کرد.

پژو ۲۰۶ تیپ ۴ و تیپ ۶ از جمله مدل‌های اتوماتیکی هستند که در بازار به صورت کارکرده وجود دارند.

ناگفته نماند که با این مبلغ خودروهایی با کارکرد ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار کیلومتر نصیبتان می‌شود.

۲۰۶-۱۱۱۱

رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ خبر داد: کمیسیون تلفیق تصویب کرد که شرکت‌های خودروساز داخلی موظف هستند، از ابتدای سال ۱۴۰۲ خودروهای تولیدی خود را از طریق بورس کالا و براساس ضوابط مربوطه عرضه کنند شورای رقابت موظف است تا پایان فروردین‌ماه سال آینده قیمت جدید خودروها را براساس آنالیز هزینه تمام شده مورد تایید حسابرس محاسبه و در بازه‌های حداکثر سه ماه مجددا بروزرسانی کنند.

 شرکت‌ بورس کالا موظف است ۸۵ درصد مابه‌التفاوت قیمت کشف شده در بورس کالا و قیمت مصوب شورای رقابت را به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز کند تا به منظور توسعه حمل و نقل عمومی درون شهری متناسب با شاخص جمعیت و محرومیت در قالب پرداخت به ذی‌نفع نهایی با نظارت وزارت کشور در اختیار شهرداری‌ها قرار دهند.

  خودروسازان از سال آینده تمام محصولات خود را در بورس کالا عرضه خواهند کرد.

 قیمتهای پایه جدید خودروها توسط شورای رقابت تعیین و پس از تایید حسابرس اعلام خواهد شد. (قیمتها حداکثر در بازه ۳ ماهه بروز میشود)

 ۸۵ درصد مابه‌التفاوت قیمت کشف شده در بورس کالا و قیمت پایه به حساب وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها واریز میشود. ( جهت توسعه حمل و نقل عمومی)

محمود دودانگه در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه بازار خودرو قرار است در چارچوب مصوبه شورای رقابت تنظیم شود، اظهار کرد: با بررسی‌های انجام شده شورای رقابت بازار خودرو را انحصاری تشخیص داده است؛ بنابراین طبق بند ۵ ماده ۵۸ قانون سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی باید دستورالعمل تنظیم بازار خودرو دراین مورد تدوین و اجرایی شود. این دستورالعمل چند محور دارد، یکی از این محورها واقعی شدن قیمت خودروها است. درواقع قیمت بسیاری از خودروهای تولیدی بنگاه‌های خودروساز واقعی نیست و پایین‌تر از قیمت تمام شده است، بنابراین قرار است قیمت خودروها واقعی شود که این مهم می‌تواند به خودروسازان کمک کند و زیان آنها را پوشش دهد.

وی افزود: یعنی شورای رقابت نه تنها معتقد است خودروسازها نباید زیان کنند بلکه بر این باور است که این شرکت‌ها حتما باید سودده باشند. این پیام واضح از سوی شورای رقابت اعلام شده است و این شورا نمی‌خواهد قیمت‌گذاری دستوری که به زیان خودروسازان است تداوم داشته باشد. این موضوع می‌تواند به خودروسازان کمک کند که بتوانند تولید خود را افزایش دهند، سرمایه‌گذاری جدید داشته باشند و محصولات جدید ارائه کنند.

دودانگه با اشاره به عرضه خودرو در بورس کالا و معامله خودرو با قیمت پایین‌تر از بازار عنوان کرد: بازار خودرو دو طرف دارد. یک طرف عرضه یک طرف تقاضا؛ فروش خودرو در بورس کالا منافع طرف عرضه را بیشینه می‌کند، ولی آیا منافع مصرف کنندگان مورد توجه قرار می‌گیرد؟ فرض کنید قیمت تمام شده به اضافه سود برای یک خودرو ۱۰۰ واحد است، اگر خودروساز مجاز باشد در فرایندی حراج‌گونه خودرو را با قیمت ۲۰۰ واحد عرضه کند، منافع مصرف کننده چگونه تامین می‌شود؟

این عضو شورای رقابت با تاکید بر اینکه قیمت خودرو در بازار واقعی نیست، اظهار کرد:  قیمت‌هایی که در بازار است به دلیل تقاضاهای سفته‌گرایانه، واقعی نیست. اگر در بازار تقاضای واقعی باشد و عرضه به حد کافی رخ دهد، خودرویی با قیمت تمام شده ۱۰۰ واحد نباید ۲۰۰ واحد به دست مصرف کننده برسد. موضوع مهم برای شورای رقابت این است که یک فضای رقابتی در بازار شکل بگیرد و هم منافع تولید کننده حفظ شود و هم منافع مصرف کننده.

دودانگه در پاسخ به اینکه با توجه به اینکه وزارت صمت از حذف سامانه یکپارچه خبر داده بود چرا در دستورالمعل شورا باز هم به تداوم این سامانه اشاره شده است؟ گفت: پیش بینی شورا این است که با تداوم تولید و عرضه خودروسازان و همچنین انجام واردات و اعمال ضوابطی برای طرف تقاضا، میزان تقاضاها واقعی می‌شود و نیازی به قرعه‌کشی نخواهد بود اما در دوران گذار از وضعیت فعلی نیاز است سامانه‌ای برای عرضه محصولات تولیدی خودروسازان وجود داشته باشد. این سامانه در چارچوب تصمیم شورای رقابت، سامانه فروش یکپارچه خودرو پیش بینی شده است اما به معنای تایید قرعه کشی نیست؛ صرفا ابزاری است که خودروهای تولیدی به مصرف کننده واقعی عرضه شود.

بر اساس این گزاش، شورای رقابت روز گذشته دستورالعمل تنظیم بازار خودروها را منتشر کرد که بر اساس آن عرضه‌کنندگان خودرو را موظف به اجرای تعهداتی در هفت بند کرده است؛ نکته قابل توجه این است که شورای رقابت در بندهای ۴ و ۵ دستورالعمل صادره، بر عرضه خودرو در سامانه یکپارچه اشاره کرده است. 

شورای رقابت امروز در قالب اطلاعیه ای دستورالعمل قیمت گذاری خودرو را اعلام کرد که در این دستورالعمل شروط ۹گانه ای برای مشتریان جهت خرید خودرو مطرح شده است.

متقاضیان خرید خوردو براساس دستورالعمل شورای رقابت باید شرایط زیر را داشته باشند:

۱.حداقل سن متقاضیان خرید خودرو ۱۸ سال باشد.

۲.دارابودن گواهینامه رانندگی برای متقاضیان خرید خودرو الزامی است.

۳.متقاضیانی که طی ۴۸ماه گذشته صدور فاکتور خورو نزد شرکت های ایران خودرو و سایپا یا طی ۲۴ ماه گذشته صدور فاکتور خودرو نزد دیگر شرکتها داشته اند، امکان ثبت نام و خرید خودرو ندارند.

۴.متقاضیانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند امکان ثبت نام و خرید خودرو ندارند.

۵.انتقال امتیاز و حقوق ناشی از خرید خودرو، به اشخاص ثالث (حتی به صورت وکالتی) و نیز فروش حواله خودرو به صورت وکالتی ممنوع است.

۶. امکان صلح در قرارداد وجود ندارد.

۷. عرضه کننده خودرو موظف است روش های بازدارنده برای جلوگیری از انتقال سند حداقل به مدت یکسال، از جمله در رهن گرفتن سند خودرو، اتخاذ و اجراکنند.

۸.امکان ثبت نام و خرید خودرو برای اشخاص حقوقی وجودندارد.

۹.مبلغی از بهای فروش خودرو باید در حساب خریدار موجود باشد که بر اساس نوع برنامه فروش متغیر است:

الف - در روش های فروش فوری یا فوق العاده، ۵۰ درصد از مبلغ فروش خودرو (بر اساس بخشنامه اعلامی فروش) باید در حساب بانکی متقاضی باشد و تاپس از خرید خودرو امکان برداشت آن مبلغ وجود ندارد.

ب- در روش پیش فروش، به اندازه مبلغ پیش پرداخت (و بر اساس بخشنامه اعلامی فروش که با توجه به تبصره ماده ۴) آیین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو مصوب ۱۳۹۵ هیات وزیران، حداکثر تا ۵۰ درصد از مبلغ فروش خودرو می باشد، باید در حساب بانکی متقاضی باشد و تاپس از خرید خودرو امکان برداشت آن مبلغ وجود ندارد.

تبصره: در صورتی که وضعیت بازار از منظر عرضه و تقاضا متعال شود به پیشنهاد کارگروه خودرو و تصویب شورای رقابت، محدودیت ها و شروط فوق می تواند با توجه به مدل خودرو و شرکت تعدیل و بازنگری شود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه